Здравейте, интересувам се дали има някой в подобна ситуация: изпратихме документите до Виена на 17 юни 2004, на 21 юни 2004 ни се обадиха по телефона от там да потвърдим адреса си, че им се видял много кратък, и казаха, че всичко било наред. На 23 юни 2004 получихме и писмото от Виена с потвърждение, че започват да работят по документите и уверение, че ще бъдем извикани на интервю през втората половина на 2004г, като до тогава да не се обръщаме към тях със запитвания. До този момент обаче нямаме ни вест, ни кост вече шести месец. Има ли някой представа какво означава това - отказ или просто някакво затруднение при разглеждане на документите (изпратихме им доста дипломи и сертификати, а сме и голямо семейство с три деца)? Не са искали обаче допълнителни уточнения или документи.
Здрасти, Elaeva,
Забавянето не значи отказ. Ако беше така, да сте получили досега писмо от тях, което обикновено е в много мил и мек тон, но с много твърдо "не".
А относно очакваният срок за интервюто - това не е закон. Както са ви писали да го чакате през втората половина на 2004 г., така може и да ви назначат дата през първата половина на 2005 г. При мен се получи нещо такова, само че в обратния вариант. Изпратих документите м. ноември 2003 г. и зачаках. В началото на февруари 2004 г. получих две писма едновременно. Отворих първото и видях, че е уведомление за получаване на документите и с указание да чакам (ако всичко е наред) интервю през втората половина на 2004 г. Отварям след това второто писмо и какво да видя - покана за интервю на 22.04.2004 г.
И май наистина има някакво общо забавяне в обработката на документите по процедурата. Аз на 21 юни изпратих до Виена формуляри за неофициално признаване на образованието и стажа ми от Ордера на инжинерите в Квебек (поискано от Ла Рю) и от тогава....ни вест, ни кост. Сякаш потънаха в небитието тези документи. Писах до посолството им и ми отговориха веднага, че от Квебек никой не е контактувал с тях все още. И чакането продължава. Да видим до кога.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
И аз получих писмо, в което ме уведомяват, че ще бъда поканена на интервю през втората половина на 2004 година. После ми писна да чакам и изпратих един мейл. Отговориха ми с едно изречение, че ще бъда поканена на интервю при следващата им мисия в София - към април 2005 година. И изглежда дори не им е минало през ума поне да се извинят, че са ми изпратили писмо с невярно съдържание - въпреки прехвалената им любезност /в която аз вече се съмнявам!!!/
Благодаря за информацията! Това е все пак някакво успокоение и надежда, но пък дава възможност на интервюиращия да каже: Имахте толкова много време за учене - френският ви трябва да е перфектен. За съжаление до тогава мога и да го забравя, но какво да се прави?! Ще чакаме.
Elaeva написа:Здравейте, интересувам се дали има някой в подобна ситуация: изпратихме документите до Виена на 17 юни 2004, на 21 юни 2004 ни се обадиха по телефона от там да потвърдим адреса си, че им се видял много кратък, и казаха, че всичко било наред. На 23 юни 2004 получихме и писмото от Виена с потвърждение, че започват да работят по документите и уверение, че ще бъдем извикани на интервю през втората половина на 2004г
Изобщо не мога да разбера, как може да сте толкова търпеливи?!!!
Това е прекалено голям срок за да чакате мълчаливо. Най-добре се обадете или поне пуснете един мейл със запитване.
Gerry написа:И аз получих писмо, в което ме уведомяват, че ще бъда поканена на интервю през втората половина на 2004 година. После ми писна да чакам и изпратих един мейл. Отговориха ми с едно изречение, че ще бъда поканена на интервю при следващата им мисия в София - към април 2005 година. И изглежда дори не им е минало през ума поне да се извинят, че са ми изпратили писмо с невярно съдържание - въпреки прехвалената им любезност /в която аз вече се съмнявам!!!/
Не е лошо да уточнявате кога вие сте подали документите си. Защото едно е те да са подадени в средата на юни, друго - в края на август....
Zdrawejte!
kakto pisah predi njakolko dni... sledwastata sesia s interwuta ste e prez april naj werojatno, pokanite ste dojdat do 6-8 sedmici ... pisah e-mail do wienna i te mi otgoworiha ce poradi adm pricini ima zabawjane
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854