Въпрос
Въпрос
Здравейте! Много ме вълнува един въпрос и ако може някой да ми отговори ще бъда много благодарна. Със съпруга ми смятаме да започнем процедурата за емиграция, обаче той има 2 деца от предния си брак. Те трябва ли да бъдат упоменати във формулярите за кандидатстване/той ще бъде водещият кандидат/, при условие, че са присъдени на бившата му съпруга и засега няма намерение да ги взема при евентуална емиграция в Канада?
Здравей Ditta!
Децата трябва да се упоменат в документите, въпреки че са присъдени на другия родител. Когато дойде момента за подаване на документите за Букорещ се подписва една нотариално заверена декларация от двамата родители в която се упоменава, че бащата(в случая) си е изпълнявал задълженията според бракоразводното дело, а другия(майката) е съгласена да излезе бащата в чужбина.
Та една такава декларация мисля, че върши работа.
Успех!
Децата трябва да се упоменат в документите, въпреки че са присъдени на другия родител. Когато дойде момента за подаване на документите за Букорещ се подписва една нотариално заверена декларация от двамата родители в която се упоменава, че бащата(в случая) си е изпълнявал задълженията според бракоразводното дело, а другия(майката) е съгласена да излезе бащата в чужбина.
Та една такава декларация мисля, че върши работа.
Успех!