Не е ли по-важно какво количество стоки и услуги можеш да получиш за въпросната средна работна заплата, отколкото размерът й.
Точно това се нарича стандарт на живот. Затова е доста по-различно от Европа - това, което си позволяваш тук за тези пари е доста по-малко. Аз съм зле с математиката /сега уча тази за 3 клас

/, ама мога да пробвам:
За семейство с две деца /опит за бюджет/ :
Апартамент под наем: 4 1/2 - между 600 - 900 долара
Храна /за 4 човека/ - между 500 - 800 долара
Ток, телефон, интернет, кабелна ТВ - между 100 - 150 долара
Градски транспорт /4 човека - 2 възрастни, 2 деца/ - около 150 долара
или
Кола - нямам, но да кажат притежателите: застраховка + бензин на месец около - 500 долара ? Поддръжка - няма да я броим.
Банкови разходи
Деца в училищна възраст: месечно - между 50 - 100 долара /спонсориране на държавното училище

/
Деца за детска градина: между 100 - 500 долара /според късмета - кой както се уреди/
Дотук: нещата, без които не можеш да минеш :idea:
най-ниски цени - 1500 долара
най-високи - 3000 долара
Остават: дрехи, обувки, услуги /фризьор и др./, лекарства, нехранителни продукти /предмети за дома, подаръци, картички до роднините в България

, веро и крем за бръснене/, удоволствия /кино, видео-касети, книги, цветя и др./, празници /костюм за Хелоуйн

/, извънкласни занимания за децата /музика, рисуване, спорт, българско училище/, пътувания до България и Европа

.....
Семейство с две деца, единият работи за средна заплата или двамата за минимална, плюс детски надбавки, след приспадане на данъците - чисто остават около 2000 на месец. Е, няма да е зле и двамата да работят на средна заплата

, ама такива случаи около мен - бол.
Горе-долу така виждам нещата.