Имам нужда от повече информация за Канада и Монреал

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Alex_dim
Обратна връзка:

Имам нужда от повече информация за Канада и Монреал

Мнение от Alex_dim »

Наскоро получих визата си за Канада, като кандидатсвах за Квебек. Смятам да пътувам към края на октомври и да се установя в Монреал, освен ако се окаже невъзможно намирането на работа до няколко месеца.
Програмист - аналист съм. Работя към чужда фирма и участвам в разработка на уеб приложения главно на .NET платформа (VB.NET, ASP.NET). Ще се радвам да получа информация за търсене на работа - сайтове и др., понеже зная, че напоследък е по-трудно.
Имам и няколко конкретни въпроса:
- Вярно ли е, че не могат да се внасят дрехи от естествена кожа в Канада?
- Кои квартали са най-добри за наемане на жилище? Голяма ли е разликата в наемите за 1-2 стаен апартамент за сам човек между обзаведен и необзаведен? Режийните как са?
- В какъв срок става изваждането на местна шофьорска книжка и сложна ли е процедурата? Трябва ли легализирано копие от българската или е достатъчно международното свидетелсто за правоуправление, което издава КАТ (вътре са описани всички данни и на френски)? Ако се вземе удостоверение за липса на сериозни ПТП през последните години, има ли някаква стойност при определянето на автомобилната застраховка, както съм чувал?
- Зная, че напрежението е 110 V. Намират ли се трансформатори за адапторите на уокмени, дискмени и пр.?
- Как се движат цените на самолетните билети от там към България? По-изгодно ли е да се вземе двупосочен билет за 1 г. с отворено връщане от тук, ако смятаме да се приберем за малко в такъв срок ( с KLM струва $680 USD) или цените са съизмерими, може с еднопосочен и това са излишни сметки?

Предварително благодаря за отговорите и се надявам информацията по тези и други теми, за които се сетите, да бъде от полза на всички емигранти в близко бъдеще.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Hi!

Za jilishte i rabota shte ti kajat monrealcite vav foruma, a za bileta, mnogo po-izgodno e da doydesh s dvuposochen bilet ako shte se vrshtash v bg za malko do edna godina, zashtoto ianche shte ti izleze mnogo po-skapo da si kupish ottuk. Az doydoh s ednoposochen bilet, prosto zashtoto chuvstvah, che nyama da iskam da se vrshtam v bg mnogo poveche ot edna godina, no ako ti mislish, che ima veroyatnost da se vrshtash, kupuvay dvuposchen i bonne chance!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Riba

Мнение от Riba »

Zdravei,Alex.
Dosta stranno mi zvuchi tova za zabrana na vnosa na drehi ot koja.Tova nyakoi ti go e kazal ?
Ami kakto mislish da patuvash prez Oktomvri i si oblechesh kojenoto yake naprimer,dali shte te sablekat i shte ti go konfiskuvat... :)
Ne se pritesnyavai,vzemi si kojuhcheto,che shte ti e potrebno. :)
Za samoletniya bilet,dori sega da si vzemesh dvuposochen(open),nali,kato se varnesh v Bg,pak shte tryabva da doidesh do Canada,togava pak li dvuposochen?Sheguvam se ,razbira se.
Za cenite-spored sezona i kompaniyata.Zimata- dosta predi kolednite praznici- okolo 950(+,-)CAD
Lyatoto,ako ima nyakoya oferta,moje do 1000 CAD,inache,okolo 1200 CAD.(ikonomichna klasa)
Nie letim v nachaloto na Avgust.Bileta kupen predi 3sedmici,s Avstriicite-1185 CAD(vsichki letishtni taksi vkliucheni)
Za kvartiri,mai za obzavedeni nyama golyam izbor.Razlikite v cenite m/u dvata vida jilishta,za koito pitash e gore dolu okolo 100 CAD (imam predvid apartament s edna spalnya ili s dve)
Za shofiorskata knijka,vzemi si mejdunarodna.Na nas ni svarshi rabota,vmesto prevod.
Za vremeto,za koeto mojesh da ya vzemesh, zavisi koga shte imat svobodni chasove.Ako vzemesh teoriyata ot parviya pat,i ako nyako tochno togava e otkazal chasa si za kormuvane(sluchva se)moje da se yavish bukvalno sled den,dva.Na nas ,kato ni kazaha data sled dva dni, ni se vidya mnogo dalechna,a slujitelkata vika,hich ne se chudete,shtoto ei sega nyakoi shte ya grabne.Taka che,i tam e kasmet.Ako ti dadat dalechna data,tryabva da gi tormozish po telefona,dali ne se e osvobodilo neshto mejduvremenno-varshi rabota.
Udostoverenieto za chisto shofiorsko dosie v BG tuk ne ni posluji pri opredelyane na zastrahovkata.Dokato poluchim canadskite knijki,zastrahovkata beshe malko po-visoka,posle ya namaliha.
Haide,uspeh i da ne zabravish "chohenoto kontoshche"-maitap :)
Заключено