КВАРТИРАТА СЪС СОБСТВЕНА ПЕРАЛНЯ ? - ЛУКС или необходимост

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
pumpy

Мнение от pumpy »

защо се занасяте ?
в България по времето на социализма не сте лри си прали чаршафите навън - майка ми гоправеше за да не си разваля пералнята в къщи, а и ги връщаха идеално изгладени.
тук в Канада аз си пера бельото и това на малкия в къщи в леген, а всичко останало го накисвам и разкащам в пералнята в блока и никой не ми рови или вади предварително - всичко си е тип-пот. единствения проблем е във факта, че тези тука машинарии не перат, а клатят и бълбукат, но пък добре центруфугират.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

А Чавдаре - тая тема е яка!

Аз лично се настаних от 1-ия ден в квартира с пералня и сушилня и тогава не знаех ,че тая държава изостава в разни детайли от България ,къде с 30 къде с 50 къде със 100 години.Оказа се че общо взето съм се настанил в най-добрата възможна за новодошъл квартира.
Ама после като видях другите в кви цигански общежития живеят ,че и от картон построени...
пералнята тук за новодошлия е лукс ,както и централното осветление.
Котлоните на печките и ключетата за осветлението са както сигурно Едисон ги е направил.Ел стълбовете са като у наше село преди да дойде електрификацията и нар.власт(тука народната власт само е дошла)

Магазините за простолюдието са като в зората на демокрацията.

Обаче немааа се плашиш добре е в Канада-ела поживей и стига пуска такива теми дето да се дърлят форумниците.
Голямата работа идваш като в Канада ,не отиваш на луната- няколко часа полет - пробваш като не ти хареса-самолета и обратно.
Ама как било в Канада - я питай ония в България дето имат по 5 ката къщи и се движат с кордон мерцедеси как е в Бг - еми много хубаво - как да е-навсякъде е както си го направиш
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

THC написа:Ел стълбовете са като у наше село преди да дойде електрификацията и нар.власт(тука народната власт само е дошла)
aма верно тез стълбове са от каменната ера. имам чуството че всеки момент ще паднат. и с тия висящи трансформатори във въздуха. Kогато изгасна тока миналата година не случайно казаха че ел.мрежата на Северна Америка е като в третия свят :D
Последно промяна от sasho71 на Вто Ное 30, 2004 5:17 pm, променено общо 1 път.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
sub0

Мнение от sub0 »

THC написа:...Ел стълбовете са като у наше село преди да дойде електрификацията и нар.власт(тука народната власт само е дошла)...
:D :D :thumbsup: Един кебекуа пар суш скоро като се търкаляхме из някакви квартали и точно ми казваше как не може да рабере какво точно ги правят парите Хидро-Кебек, че не са вкарали всички жици под земята.

Добър пример май беше около Плас-верту където имаш нови кондо-блокчета обаче жиците навън и от време на време през зимата падали с не много приятен резултат за живеещите наоколо.
chavdar_71

Мнение от chavdar_71 »

ТОТЕВ, запалката не я оставих на теб, а на хубавото гадже, което ми седеше отдясно - ПОДЛЕЦ, защо си я взел ???
Veliko

Мнение от Veliko »

Ima razni teorii, nedokazani estestweno (ili neopowestiawani), che glupostta na seweroamerikancite se dylzhi na zhicite. Taka che kupuwajte konda w downtaunite, tam sa gi manali.
sub0

Мнение от sub0 »

Veliko написа:Ima razni teorii, nedokazani estestweno (ili neopowestiawani), che glupostta na seweroamerikancite se dylzhi na zhicite. Taka che kupuwajte konda w downtaunite, tam sa gi manali.
:D :D :D :D :D това ми хареса
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

Канада е имигрантска държава и мнозинството от блоковете са строени с идеята да ги ползва някой друг, а не собственика (както е в БГ, примерно). Защо тогава да купуваш пералня на всеки, като може и една да свърши работа за всички? :lol: Щом се живее под наем, е така - пък и е по-евтино. Когато човек си купи собствен дом, може да си слага каквото поиска вътре. Същото е и ако се наеме самостоятелна къща.
chavdar_71

Мнение от chavdar_71 »

Абе то е ясно, че от скръндзане е цялата работа, ама поне на чистоплътните баровци, които исклат да си купят, да не мътят водата с китайско-виетнамски чорапи и гащи на дърти индийки :?
ЗОРИ

Мнение от ЗОРИ »

Това с пералните си е болна тема и затова ще ви споделя моя скромен опит.
Ние си наехми квартира без пералня, защото излиза по-евтино (или поне така си мислехме в началото), а и нашите приятели тук ни я бяха депозирали. Тук абсолютно всички къщи са "картонени", но не са никак лоши. Имаме си всички удобства - климатик, камина, съдомиялна, печка, микровълнова, хубава баня, но липсва пералня. Всичко е ремонтирано и прясно боядисано (в бяло). Имаме помещение за пералня и сушилня и по-натам планираме да си купим. Тук имам една приятелка с малко детенце и тя си нае апартамент с пералня и плаща близо 100 долара повече, но в нейния случай е наложетелно.
В нашето комюнити (апартаментски комплекс) имаме пералня, която ползваме с карта. Едно пране и сушене при нас излиза 1.75 - 2 долара (щатски). Пералните са толкова грамадни, че понякога се чудя имаме ли толкова дрехи и чаршафи да я напълним. Въртим си я почти празна и си плащаме. В другите комюнита било по-скъпо. Има и обществена пералня, но там прането излиза около 5 долара, а това за китайците и индийките си е вярно.
Най-хубаво е да си имате собствена пералня. Това е едно от малкото предимства на България. Всички по-опитни емигранти отдавна са се обзавели с тези "екстри". Лошото е, че когато си нов емигрант не ти се дават много пари на куп. Въпрос на приоритети.
Ou il y a de la vie, il y a d'espoir!
chavdar_71

Мнение от chavdar_71 »

АМЧЕ ВИЕ В КУФАРИТЕкъм Канадата само дрехи ли си носихте, че да чакате някой да Ви даде пари, за да си барнете една Пералничка - а-а-а-а , няма да го бъде.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

чавдо,
те пералните тука и без пари ги дават,ама дали имаш право да си я инсталираш,а :?:
chavdar_71

Мнение от chavdar_71 »

ами ако си барна едно по-голямо кондо с piscine-че, дали пък няма и да си имам и пералничка.

В краен случай в писцинчето ша са плакна
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

абе избирай повечко и не се ври по имигрантските места ,дето имаше тука сен юбер кво хубаво място било...
не се ври в банглядеш ами си купи кола и се засели в приятен район и смятам няма да имаш проблеми с пералнята.

тая тема е по-важна за хората дето пускат теми "колко е минималната сума за ..."
нас баровците слабо ни засяга :lol: :lol: :lol: :beer:
Miroslava

Мнение от Miroslava »

Snejke,
da si jiva i zdrava - taia ideia s malkata peralnichka mnogo mi dopadna. Drugia ponedelnik pochivam i otivam v The Bay da si ia napazaruvam. Nie jiveem v kashta bez haziai, taka che shte ia pokrivam s torba za bokluk kato idva haziaina da si vzima naema :lol: :oops: :lol:
Заключено