Quebec, ma nouvelle Patrie!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Botzo

Quebec, ma nouvelle Patrie!

Мнение от Botzo »

Ами какво да кажа .............. направо си е върха на сладоледа в много отношения, но първо ще изброя каде е п оназад от това което съм свикнал.
Ми Монреал с едва 3 те си милиона ми се струва млако село в сравнение с 18 милионния Буенос Айрес, където сградите са средно високи поне по 15 етажа. Освен това жените тук не ходят разголени както сум свикнал ами са добре покрити. Та няма каде са си планке човек погледа по улиците. Е ще видим какво ще е през лятото.
Та ........... иначе си е супер спокойно, може да се живее супер ефтино стига да знаеш как, каква да е работа може да се намери веднага. Няма расизъм който в Аржентина беше на доста восоко ниво но няма да изброявам срещу кои че темата да не земе да се изкриви от някой дето няма какво друго да прави.

Пътуването беше с канадските авиолиний .... малко мизерничко в сравнение с британските с които по принцип съм патувал винаги. А защо ги избрах ли ...... ми иначе трябваше да парувам с АМЕРИКАН ЕЪР през Ню Йорк т.е. трябваше да кандидатствам за транзитна американска виза което прати по 100 USD на човек повече, но без гаранций за това кога ще ни я дадат а и също така и ако не ни я дадат кога ще ни уведомят.
Та така .......... минахме през Santiago de Chile кадето видях какво наистина се крие зат понятието ПЛАНИНА. Самолета започна да каца и като погледнах през прозореца ....... виско над нас се извисяваха билата на CORDILLERAS DE LOS ANDES обаче това продължи досата дълго та реших да погледна и на долу ........... та товеа което видях беха само облаци ......... доста време мина докато започне да се вижда чилийската столица. Тогава някак си се почуствах малък. Незнам как да го опиша ............ направо усещането беше невероятно. след това минахме над 3-4 езера кадето самолетът ни се отрази и кацнахме. Летището - ми супер. Е малк опо малко от това в Аржентина ама като го сравним със софийското коментара ще е излишен.
Та кацнахме в Торонто и отиваме към служителката дето ще ни обработва та си виках на акъла дали тя ще ни обработи или ние нея .....
Та май цяла нощ е била на смяна защото беше с подпъхнали очи и злобен поглед и някак си настъевено ни гледаше ........... та за млако да се оплаша, но точно тогава се сетих вълшенбите думички подсказани ми от един добър приятел от форума ......... та се приближавам и момата от индийски произход веднага със злобен тон ни поздрави и ни поиска документите и тогава казах вилшебните думики:
НИЕ СМЕ ОДОБРЕНИ ПО ИМИГРАЦИОННАТА ПРОГРАМА НА КВЕБЕК
....... и стана чудото. Изведнъж лицето на момата стана безизразно. започна да борави с къси изрази и някак си личеше че иска да и се махнем по-бързо от главата. Имах чуството че и да и кажа че влизаме в Канада с 250 долара, пак щеше да ги запише без проблем.

Та така ......... по натам я знаете. Следваше голямо посрещане от моли хора и мойто си кварталче JEAN TALON и вече на 4 тия ден почнах работа и затова нямам много време за форума. Е но не се радвайте защото това ще е временно..

Ми това за сега :beer: :wink:
qwerty

Мнение от qwerty »

Botzo, radwame se za teb che ti hareswa i che zwuchish taka optimistichno! Pojelania za mnogo kysmet!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

само не разбрах защо в Торонто си кацнал? :?:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
bateto

Мнение от bateto »

Vinagi sam te podoziral ,che si si malko mrasnik.Nie tuk chakame parvi vpechetleniya za novata rodina ,a ti za montrealskite momi ya podkara ,leko oblecheni namesto leko sablecheni i chovek ne mogel da oplakne okoto.
Tо za taya rabota moyata ima edin laf:
-Are gleday ,taka i taka si na dieta pone procheti menyuto.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

е,успех,чакаме още впечатления :lol:
Аватар
DrJack
Обратна връзка:

Re: Quebec, ma nouvelle Patrie!

Мнение от DrJack »

Botzo написа:Няма расизъм който в Аржентина беше на доста восоко ниво но няма да изброявам срещу кои че темата да не земе да се изкриви от някой дето няма какво друго да прави.
:beer: :wink:
Ha ha - bilo nqmalo - to4no v typiq Quebec....
I koi bivat discriminirani v Arjentina ako ne e taina?
I am whoever I say I am, If I wasn't then why would I say I am....
Аватар
asia_asia

Мнение от asia_asia »

Изображение

Боцо, понеже се оплака, дето в Монреал няма с какво да оплакнеш погледа, пращам ти моя снимка със chicas argentinas. Така де, да си спомниш как беше тук...
bateto

Мнение от bateto »

Ami kak da oplakne okoto s neshto po razgoleno,kato se e svryal tochno v mahalata na ;charshafite;
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

Успехи,късмет и лека адаптация :beer:
Заключено