България влиза в Еврозоната!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
thunder

Re: България влиза в Еврозоната!

Мнение от thunder »

Ivan1007 написа: Пон Яну 05, 2026 2:53 am
optics написа: Съб Яну 03, 2026 11:52 pm [

Това, че САЩ отвлякоха Мадуро не е кой знае кво.
Лошото е. че Венецуела не може да им върне услугата и да отвлече Оранго.
https://en.wikipedia.org/wiki/Narcosobrinos_affair

За наркотрафик ще ги съдят.

Защо не може да осъдят тук за наркотрафик и пране на пари Louis Galindo от Венецуела, баща на Anaida Galindo -Poilievre , жена на Pierre Poilievre -все още шеф на Консервативната партия? И техния разбит наркотрафик през Saint Jean sur Richelieu и на север ?

А кой е Оранго?
Аватар
Shoshana

Мнение от Shoshana »

joro написа: Сря Яну 07, 2026 1:46 pm
Shoshana написа: Сря Яну 07, 2026 10:17 am Да сериозно го смятам. Ние не сме слепи и глухи. Имаме близки в България. Има и новини, от които да се осведомяваме за положението там и по неслучайност тези новини са произведени от журналисти, които е било опитано да бъдат заглушени от власта. Ти си в този форум, откакто не те пуснаха в Канада поради некадърност и още подсмърчаш по това време.
Вашите близки сигурно ругаят ЕС и еврото и чакат някой да им дава наготово всичко. Като на теб, дето са те закарали в Канада за да не продаваш сега краставици на пазара в Бяла Слатина. За разлика от теб аз изкарах интервюто за Квебек. И се опраеям по цяла Европа. Не ми пука какво мислят разни хейтъри и копейки, опраеям се добре и в България, и в чужбина.
Не го ругаят, Жорко. Използват го с удоволствие за да се разхождат като туристи из Европа. Аз с Бяла Слатина нямам много общо, но майка ми взима, доколкото знам наследствена рента за земя. Сега ще я взима в евро и ще си се разхожда на воля без да и се налага обмяна.
За разлика от мен ти изкара интервюто за Квебек, обаче за разлика от теб аз с "неизкараното си интервю" живея вече 20 години в Квебек, а ти подсмърчаш от България. :D
Да те светна само. Аз не съм кандидатсвала по федералната програма. ;) :lol:
Оправяш се да. Слугуваш за евростотинки и в чужбина, а сега от 1 януари и в България. :D :rofl:
My name's Machurko Galkin Varnenchuk :D
Как ме мъчи всеки ден, тоз' въпрос трагичен: 'ем да бъда откровен, 'ем да бъда симпатичен?
joro

Мнение от joro »

Shoshana написа: Нед Яну 11, 2026 1:59 pm
joro написа: Сря Яну 07, 2026 1:46 pm
Shoshana написа: Сря Яну 07, 2026 10:17 am Да сериозно го смятам. Ние не сме слепи и глухи. Имаме близки в България. Има и новини, от които да се осведомяваме за положението там и по неслучайност тези новини са произведени от журналисти, които е било опитано да бъдат заглушени от власта. Ти си в този форум, откакто не те пуснаха в Канада поради некадърност и още подсмърчаш по това време.
Вашите близки сигурно ругаят ЕС и еврото и чакат някой да им дава наготово всичко. Като на теб, дето са те закарали в Канада за да не продаваш сега краставици на пазара в Бяла Слатина. За разлика от теб аз изкарах интервюто за Квебек. И се опраеям по цяла Европа. Не ми пука какво мислят разни хейтъри и копейки, опраеям се добре и в България, и в чужбина.
Не го ругаят, Жорко. Използват го с удоволствие за да се разхождат като туристи из Европа. Аз с Бяла Слатина нямам много общо, но майка ми взима, доколкото знам наследствена рента за земя. Сега ще я взима в евро и ще си се разхожда на воля без да и се налага обмяна.
За разлика от мен ти изкара интервюто за Квебек, обаче за разлика от теб аз с "неизкараното си интервю" живея вече 20 години в Квебек, а ти подсмърчаш от България. :D
Да те светна само. Аз не съм кандидатсвала по федералната програма. ;) :lol:
Оправяш се да. Слугуваш за евростотинки и в чужбина, а сега от 1 януари и в България. :D :rofl:
Не е важно къде си, важно е какъв си. Може да си в Канада и да мизерстваш. Ако съм искал толкова много да идвам в Канада да съм дошъл отдавна. Но Канада отдавна не е мечта на никого от България. Даже и визите паднаха и пак никой не се е засилил за там. А евростотинките ми са доста повече от твоите канадски стотинки.
Заради тежката икономическа ситуация в Америка мексиканците решиха сами да си довършат Стената.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа: Пон Яну 12, 2026 11:52 am
Не е важно къде си, важно е какъв си. Може да си в Канада и да мизерстваш. Ако съм искал толкова много да идвам в Канада да съм дошъл отдавна. Но Канада отдавна не е мечта на никого от България. Даже и визите паднаха и пак никой не се е засилил за там. А евростотинките ми са доста повече от твоите канадски стотинки.
Йорко,
Ти така и не каза какъв си за разлика от нея и мен например.
В Канада можеш да дойдеш само като турист, но ти и това не можеш да си позволиш.
Евроцентовете ти определено са повече от моите канадски центове, защото аз имам само две монети - за количка в магазина.
За разлика от теб не живея под наем в боксониера в Люлин, а в собствена къща с РЗП над 260 м2 на 600 м2 парцел в един от най-добрите градове за живеене в света.
Собствеността ни в нея и в спестявания е седемцифрена в канадски долари. Мизерия :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Като изключим бъркането на магазин Берьозка с Кореком, Baldy got it right; "европейска" България – от рода̀та на Стрина до Стара Загора, Васил Коларов и Бузлуджа

I Gave A Gypsy A Ride
https://www.youtube.com/watch?v=3FuQWY7cZSs
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Shoshana

Мнение от Shoshana »

Ivan1007 написа: Пон Яну 12, 2026 12:57 pm
Йорко,
В Канада можеш да дойдеш само като турист, но ти и това не можеш да си позволиш.
Евроцентовете ти определено са повече от моите канадски центове, защото аз имам само две монети - за количка в магазина.
За разлика от теб не живея под наем в боксониера в Люлин, а в собствена къща с РЗП над 260 м2 на 600 м2 парцел в един от най-добрите градове за живеене в света.
Собствеността ни в нея и в спестявания е седемцифрена в канадски долари. Мизерия :D
Взе ми думите от устата. Благодаря! :D
Той и като турист не може да дойде, защото канадците искат декларация за доходи и адрес на който да отседне, пък и няма кой да му плати самолетния билет. 8)
Как ме мъчи всеки ден, тоз' въпрос трагичен: 'ем да бъда откровен, 'ем да бъда симпатичен?
joro

Мнение от joro »

Shoshana написа: Съб Яну 17, 2026 10:43 am
Йорко,
Той и като турист не може да дойде, защото канадците искат декларация за доходи и адрес на който да отседне, пък и няма кой да му плати самолетния билет. 8)
Имам си къща с градина в Банско, където един ден ще си карам старините, имам си и хубава професия и достатъчно си изкарвам. Монети за количките на супермаркетите не ми трябват, понеже не купувам от тях, те са за бедните да пазаруват от там евтини полуфабрикати. Миналото лято бях два пъти в Гърция, в Канада не ми се идва, че при вас е много студено и нямате море. Такива ми ти работи.
Заради тежката икономическа ситуация в Америка мексиканците решиха сами да си довършат Стената.
Аватар
Shoshana

Мнение от Shoshana »

Не е по-студено от България, но дори и да е, токът е в пъти по-евтин.
Съгласно данните от края на декември повишението на инфлацията е почти 3 пъти при вас и това се дължи на драстичното повишение на електроенергията и таксата за вода. Приятно каране на старините в Банско! Ще сечеш дръвца от гората и ще топиш сняг за да се подмиваш. Ще оцелееш! Не мога да те мисля! :lol:
П.П. Само не лъжи, че сте супер добре! Всекидневните митинги по площадите го доказват.
joro

Мнение от joro »

Shoshana написа: Нед Яну 18, 2026 12:34 pm Не е по-студено от България, но дори и да е, токът е в пъти по-евтин.
Съгласно данните от края на декември повишението на инфлацията е почти 3 пъти при вас и това се дължи на драстичното повишение на електроенергията и таксата за вода. Приятно каране на старините в Банско! Ще сечеш дръвца от гората и ще топиш сняг за да се подмиваш. Ще оцелееш! Не мога да те мисля! :lol:
П.П. Само не лъжи, че сте супер добре! Всекидневните митинги по площадите го доказват.
И колко е тока при вас? Май само си измисляш и ръсиш простотии. Знаеш ли кога за последен път се вдигаха цените на тока в България?
Митингите ги правят копейките- хиляда човека протестират в София срещу еврото. В Банско на Нова година на площада имаше 10 пъти повече хора.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа: Нед Яну 18, 2026 2:12 am
Shoshana написа: Съб Яну 17, 2026 10:43 am
Йорко,
Имам си къща с градина в Банско, където един ден ще си карам старините, имам си и хубава професия и достатъчно си изкарвам. Монети за количките на супермаркетите не ми трябват, понеже не купувам от тях, те са за бедните да пазаруват от там евтини полуфабрикати. Миналото лято бях два пъти в Гърция, в Канада не ми се идва, че при вас е много студено и нямате море. Такива ми ти работи.
Йорко
Каква ти е файдата от къща където и да било като не живееш в нея. Животът ти минава в кутийката под наем, я доживял до пенсия, я не.

Канада е на три океана, има пустиня с кактуси и гърмящи змии и езера с дължина стотици километри с кристално чиста вода, с плажове и туристическия сезон в тях е колкото в България.
Не, че не искаш Йорко, не можеш да си позволиш да дойдеш в Канада и затова ходиш в Гърция с дисагите. :D
Последно промяна от Ivan1007 на Нед Яну 18, 2026 6:09 pm, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа: Нед Яну 18, 2026 1:21 pm
Shoshana написа: Нед Яну 18, 2026 12:34 pm Не е по-студено от България, но дори и да е, токът е в пъти по-евтин.
И колко е тока при вас? Май само си измисляш и ръсиш простотии. Знаеш ли кога за последен път се вдигаха цените на тока в България?
Митингите ги правят копейките- хиляда човека протестират в София срещу еврото. В Банско на Нова година на площада имаше 10 пъти повече хора.
Декември месец, когато беше много студено цената за киловатчас скочи повече от два пъти, защото съм на пазарна цена (по мой избор ) - от 0.02472 канадски долара за киловатчас на 0.06144 канадски долара за киловатчас. О
Елементарната сметка показва, че при нас цените на електроенергията са 3-4 пъти по-ниски отколкото в България.
Ако го сметнем спрямо средната брутна заплата нещата изглеждат още по зле за България. Ако ги сметнем спрямо моята и твоята брутни заплати нещата изглеждат още по-трагично за теб

Аватар
Shoshana

Мнение от Shoshana »

joro написа: Нед Яну 18, 2026 1:21 pm И колко е тока при вас? Май само си измисляш и ръсиш простотии. Знаеш ли кога за последен път се вдигаха цените на тока в България?
Е, как ще си измислям? Нали аз си плащам сметките и виждам. Ето, пускам ти го на езика, на който си изкарал интервюто. Не би имал проблем да го прочетеш и да го разбереш. ;)
Le coût de l'électricité au Québec dépend du tarif et de la consommation. Le tarif résidentiel standard (tarif D) inclut des frais d'accès au réseau de 40,64 cents par jour. Les 40 premiers kilowattheures (kWh) par jour coûtent 6,08 cents, tandis que le reste monte à 9,38 cents/kWh. Le tarif en vigueur au 1er avril 2024 est de 11,892 ¢/kWh.
За водата не мога да ти кажа. Плащаме нещо с данъците. Пренебрежимо ниско, не си заслужава труда да ровя за точната цифра. Нямаме водомери.

Жорка, прав си! 9 човека протестираха пред БНБ срещу еврото. Бяха лесно преброими.
И десетки хиляди в цялата страна срещу Бойко Борисов и Делян Пеевски. Трудно преброими бяха дори и с дрон. Забогатявате.|(
Публикувай отговор