joro написа: ↑Нед Окт 09, 2022 9:14 am
Shoshana написа: ↑Съб Окт 08, 2022 8:59 pm
На майка ми пенсията беше 700лв. С последните увеличения покрай управлението на ПП да е станала 1000, макар че силно ме съмнява.
Шматарок и то голям! Да се чудиш и маеш, как може да пише такива глупости? Аз разбирам да нямаме информация, ама всички имаме роднини там.
1000 лева в София са като 2000 долара в Монтреал като покупателна способност.
Баща ми взима 1200 лева пенсия и още толкова от заплата.
йоро заеби ги тия 1000 лева и 2000 долара.и в българия и в канада това са си мизерни пари за оцеляване.
но разликата м/у българия и канада е ,че в българия 1000 лв са масовите доходи на населението докато в канада 2000 долара вземат малцина .сам се сещай ,че това са негодници дето и чеп за зеле не става от тях и нямат желанието да се напънат малко за да не си развалят рахатлъка,докато в българия и колкото да се напъваш все тая,получаваш накрая 1000 лв ,а ако се напъваш в софия 2000 лв.
това е.на горе падишаха не дава.
докато в канада ,ако се напъваш плащат и получаваш.
ети пример с мен прос и необразован тираджия.гърбя яко ама вземам 8000 д чисто пара на месец или 12000 лева.
ти другарю офисен плъх тия пари дето аз ги вземам на месец ги вземаш за 6 месеца и най важното нямам началник на главата си който да ми дава наклон на уя.аз съм си началника и завися само от себе си и имам избор да копам ли или да не копам
и за разлика от баща ти който още гърби на преклонна възраст аз спирам с труда 8 год. преди навършване на възраста за пенсиониране защото съм успял да си осигуря по 2000 долара на месец харчове за следващите 20 години.
постигнах си мечтата да съм млад пенционер на 58 год с 2000 долара джобни на месец,да се шляя и броя мухите и да не ми пука от никой и от нищо и то благодарение на канадската заплата
щото при боко тиквата и неговите тиквеничета ако си бях стоял следващите 20 год от живота ми щях да духам супата и да си броя стотинките.
това само за 7 год йоро.за 7 години спестих 250К долара -370К лева като се издържах без да се лишавам от нищо,даже и нов мерцедес за 80К си купих за да не ходя пеша.
ти Йоро за 7 години кво изкара,можеш ли да се похвалиш .Тиквоний с колко те възнагради за вярна служба към падишаха.
мисля ,че не можеш.ти просто си един от поредните негодници дето друго освен да разтварят задни бузи пред падишаха срещу някой и друг лев друго не можеш да свършиш.
шматка с тоя твой абтитуд ако бяха те допуснали в канада ти щеше да вършиш същото което си вършил в германия,да миеш кенефи.
щял да става голям началник,ама другия път.тук тиквоннии и тиквеничета не виреят и бързо си намират майстора .