Ivan1007 написа: ↑Пет Сеп 30, 2022 4:52 pm
Йорко,
За разлика от теб, който не знаеш и отказваш да научиш от тези, които знаят как се живее в Канада, ние знаем как се живее в България, не само в Канада.
Ако самотна майка с две деца е с 2000 долара заплата ( това ще е на практика и дохода и защото ще е под облагаемия минимум) в Канада тя ще получава месечно следните помощи:
- CCB в размер на 553.08 долара месечно за дете до 6 години
- CCB в размер на 491.92 долара месечно за дете над 6 години
- ДДС кредит в рзмер на 38.91 долара за нея
- ДДС кредит в размер на 26.82 за двете деца под 19 годишна възраст
провинциални детски, които са различни за различните провинции, но за Албърта са
- 110.83 долара на месец за първо дете
- 55.41 до,лара на месец за второ дете
Дотук Йорко са 1276.97 долара месечно отгоре на тия 2000 долара заплата или стават 3300 долара.
Няма 600 долара пенсия Йорко в Канада
Ако предположим, че майка и на тази жена е живяла 40 години поне в Канада ще получава:
- OAS и GIS в размер на 1662.82 долара на месец ако е на възраст 65 до 74 години или 1729.50 ако ена 75 и кусур години
Това Йорко е гарантирана минимална пенсия, ако нямаш никакъв друг доход от пенсия или каквото и да било.
Другите пенсии са отделно
Сега можеш ти да ни кажеш, колко са детските в България и социалната пенсия и да ги сравниш с Канада.
Йорко, в Канада съм от 22 години - никога не съм получавал заплата под 3000 долара месечно чисто. С повече започнах тогава още.
По покупателна способност 2000 лева в София отговарят на 2536 долара в Калгари, според любимия ти сайт.
Това е доста условно обаче, защото включва цени за алкохол, цигари, ресторанти, фитнес и подобни, които не засягат хората с ниски доходи.
Ако сравняваш стоки от първа необходимост (хранителни и стоки, перилни препарати в магазини, бензин, дрехи, електроенергия, природен газ, вода) цените са горе-долу еднакви, като за някои са по-евтини в Калгари (бензин, дрехи)
Тези 2000 лева в София са малко над средната нетна заплата там (1891 лева) , докато 2500 долара в Калгари са по-малко от половината средна нетна заплата в Калгари (5371 долара)
Да ти го обясня по-простичко - двама в София със средна заплата могат да си купят по-малко отколкото един в Калгари със средна заплата.
Или да ти го кажа по друг начин, за да живее приблизително по същия начин, както самотната майка в Калгари с 2000 лева заплата и 1300 добавки, на самотната майка в София с две деца и трябват поне 2600 лева, а не 1200.
Това въобще без да говорим за качеството на живот, щото тук сравнение не може да се прави.
Ти кажи колко в София получават 2600 лева?
Аз мога да ти кажа, че в Албърта минималната заплата е 15 долара на час или поне 2520 долара на месец за 168 часа.
За толкова обаче работят студенти и ученици в Макдоналдс, Йорко.
Или да ти го кажа пак по-простичко - тук учениците в горния курс изкарват повече докато ходят на училище, отколкото в България учителите на пълен работен ден.
Ти обаче не щеш да разбереш, че няма никакви изгледи да достигнете не Канада ми и Румъния докато си жив.
Айде бягай да агитираш за някой от клонингите на БКП и в неделя да гласуваш - без значение за кои. Все червени са.