Таничке, долното специално за теб, моето момиче:
Аз съм ходил на Big Island и Oahu. И това по никакъв начин не би ми позволило да давам акъл на приятел кайтист за ветровете и вълните на Maui. Сещаш ли се на къде бия ?
Чърчил МБ е точно толкова Север, колкото и Големия остров е Мауи. Аз си пращам пациентите за обща анестезия на юг в Чърчил МБ. Правилно прочете: НА ЮГ. Да не коментираме 10 дни екскурзия с години работа по тези места. А като казах места, погледни малко за да можеш и да се опиташ да разбереш за какво ти говоря. Моя Север е "друга Вселена", не северна Манитоба, а друга Вселена. Полета от Иглулик до Чърчил сигурно е около 4 часа, повече от София до Лондон, просто за сравнение.
Fort Liard NT, Fort Nelson BC, Deline NT, Tulita NT, Fort Good Hope NT, Rankin Inlet NU, Clyde River NU, Hall Beach NU, Igloolik NU, Qikiqtarjuaq NU. Това е севера, за който аз говоря. Не разходка с влак до края на Провинцията, където има болница и е "нормален" южен град. Места, на които медицинските сестри са "богове", защото няма никой друг. Медевака е на часове и я дойде я не, в зависимост от време, пилоти, наличен самолет и т.н. и т.н.Места на които виждат лекар веднъж на 7,8,9 седмици за 3 или четири дена, пак в зависимост от времето, самолета, връзката.
И последно, докато си прануваш, че днес минах едни хиляда километра и не можах да ти пиша цял ден: аз съм се дипломирал през 2012. Така да се каже, работил съм почти 9 години и за къщи, изплатени заеми, изработена пенсия и т.н. няма да коментирам. Това, което винаги е било супер важно за мен и на което държа и днес е, че нямам една година с повече от 26 седмици работа. Като тръгна от вкъщи с убера, летя първа класа, работя това което обичам, колкото искам и без да продавам нищо на никого. Тази година съм работил само 11 седмици (включително две от тях карантина), което ми е рекорт, но ковида ми помогна да го постигна. За другата съм планирал 14, да видим какво ще стане. Ето това за мен в най-важното в уравнението с работата на Север. Може и да ме няма за известно време, но когато ме има, съм си вкъщи 110%. От закуската за всички вкъщи сутрин, до прясната вечеря всеки ден, пакетирания обяд за жена ми за работа, воденето на малкия насам натам след училище и т.н. и т.н.. Въпрос на избор, който не разбираш и няма да разбереш, четейки всичко това. Много здраве на мъжа ти, да те радва години напред