analgin написа: ↑Вто Апр 26, 2022 5:45 pm
Pavel Z, Как става това с твоите 1000$ брутна заплата? В коя от двете теми ни лъжеш?
е как да става.на теб ли да ти обеснявам.
имам регистрирано акционерно търговско дружество с ограничена отговорност на което аз съм президент и единствен акционер което сключва контракт с фирма възложител за извършване на определена дейност за което дружеството след като получи уговореното заплащане с начислено ддс аз като негов президент издавам фактура на възложителя и имам ангажимент да отчета/върна ддс-то на държавата.
съответно в качеството си на президент мога да назнача наети работници които да вършат работа и в случая не аз ,а юредическото лице търговската корпорация ме назначава за наемен работник на заплата от 1000 д. на месец като ми заплаща всички съответстващи по закона такси ,в моя случай на тая заплата това са 120 д. на месец.
ето това ми е заплатата на мен.с толкова живея.
голямата печалба остава в банковата сметка на дружеството под разпореждането на единствения акционер на дружеството-президента.дефакто пак съм аз ,но тия пари не са мои лични ,а на юридическото лице.
за да станат мои трябва да ги прехвърля най елементарно казано от дружеството на мен си като частно лице за което платимия данък дивидент би достигнал до 30% взависимост от случая.
ама аз по добре да се гръмна отколкото да направя тая с нищо оправдана глупост.или може би да направя банкрупси на инкорпорацията.
за всеки случай ще питам г-н Муше дето ми води тефтерите какво би направил по въпроса ,ако той е на мое место.