На някой говори ли му нещо physics 534, chemistry 534, math 536
знам, че това са различни нива на учене на съответните дисциплини, въпроса е какво съдържат самите програми и на какво ниво ( ако си спомняте бг нивото ) трябва да отговарят - не че аз самия помня какво съм учил в 10 клас по химия например, но пак е все пак някакъв ориентир. изобщо кък ви звучи необходимостта да се върнете 10 години назад за да си доучвате споменатите дисциплини - прездполагам, че за програмистите от форума не е проблем, но аз не съм в тази категория.
дано да ми е ясен въпроса, че и аз нещо много не си го разбирам
Chislata sa kodowe na disciplinata, za wseko Uni si e razlichna. Obiknoweno pyrwata cifra se otnasia za kursa, w kojto si:, naprimer 4L03, znachi che tozi kurs se prepodawa na 4-kurs studenti. Seriite 600 naprimer obiknoweno sa za graduate study, Master. 7-cite sa za kursowe prepodawani na PhD studenti. Kolkoto e po-goliama pyrwata cifra, tolkowa e po-wisoko niwoto na materiala. Ako ti iziskwat tezi kursowe kato prerequisite, (taka li se pisheshe) za da mozhesh da izkarash drug kurs, triabwa da se konsultirash s katedrata, kojato gi oferira. Ne sym ubeden, che towa sa disciplini, prepodawani w sredno uchilishte. Inache niamashe da imat chisla. Prosto shteshe da e Physics, 10 grade ili podobno. Ama kato gi gledam tezi cifri, niama da sa lesni. Za matematikata - diferencialni urawnenia, tesori, wectori, werojatnosti, abe wisha matematika mi zwuchi. Himiata - zawisi kakwa tochno, no shte ima reakcii i sintezi, discusii na moleculno niwo, orbitali, koordinacionni syedinenia, spectralni analizi, tynko swrzani s fizika, wsichko ot himiata w uchilishte no na wisoko niwo. Zatowa sa ti gi dali i trite. Ne mozhe da mrydnesh bez tiah nagore. Ili potyrsi w sajta na katedrite, tam ima info kakwo se uchi, kak, koga, kakwo e sydyrzhanieto, poniakoga dosta podrobno. Neka i drugi da spodeliat ako imat opit. Wsyshtnost kakwo uchish?
poumpy написа:На някой говори ли му нещо physics 534, chemistry 534, math 536
знам, че това са различни нива на учене на съответните дисциплини, въпроса е какво съдържат самите програми и на какво ниво ( ако си спомняте бг нивото ) трябва да отговарят - не че аз самия помня какво съм учил в 10 клас по химия например, но пак е все пак някакъв ориентир. изобщо кък ви звучи необходимостта да се върнете 10 години назад за да си доучвате споменатите дисциплини - прездполагам, че за програмистите от форума не е проблем, но аз не съм в тази категория.
дано да ми е ясен въпроса, че и аз нещо много не си го разбирам
Malko linkove(niakoi sa na frenski, ne znam dali shte ti svarshat rabota):
Mnogo dobre znam za kakwo ide rech, za wectorite imam predwid! Az i towa kazah, che towa sa disciplini, prepodawani w Uniwersitet, ne w sredno uchilishte. Ne sym vizhdal dosega predmet ot sredno uchilishte s cifri. Po nomera sydia, che niwoto e wisoko. Poumpy, ja naj-dobre kazhi kakwo ti iskat i kyde uchish, za da niama nedorazumenia?
става въпрос за програма по dental hygiene, която в John Abbott College има следните SPECIFIC DENTAL HYGIENE PROGRAM PREREQUISITES:
Physics 534 and Chemistry 534 (High School)
Math 536 is highly recommended (High School)
и тъй като средното образование е завършено преди повече от 5 години те приемат с условието първия семестър да изкараш тези 3 програми за да си eligible за dental hygiene програмата. доколкото аз си представям нещата колеж се учи след завършено средно, което пък значи че тези кодове сда от средното, а и те хората така са го написали в скобите.
Последно промяна от pumpy на Вто Ное 23, 2004 1:28 am, променено общо 1 път.
Samia kolezh gi prepodawa tezi disciplini, zatowa si imat nomera. Za hora, koito sa uchili otdawna ili izobshto ne sa uchili takiwa nauki. Normalno e. Prosto pokriwat materiala ot srednoto uchilishte i te gotwiat za drugi disciplini, kydeto tozi material shte e ot polza. Znachi otidi na sajta na kolezha, w syotwetnite katedri shte namerish disciplinite i kakwo se uchi w tiah. Wsyshtnost, taka ili inache shte se uchat w kolezha, a ne w niakoe uchilishte.
Veliko написа: Ne sym vizhdal dosega predmet ot sredno uchilishte s cifri. Po nomera sydia, che niwoto e wisoko. Poumpy, ja naj-dobre kazhi kakwo ti iskat i kyde uchish, za da niama nedorazumenia?
V Quebec e tochno obratnoto.S cifri sa predmetite v srednoto uchilishte.
534- znachi che se uchi v 5 godina secondiare(tova e poslednata godina ot srednoto uchilishte) а 34 код v zavisimost ot koito opredeliat kakvo e tochno nivo .
Veliko написа:Samia kolezh gi prepodawa tezi disciplini, zatowa si imat nomera. Za hora, koito sa uchili otdawna ili izobshto ne sa uchili takiwa nauki. Normalno e. Prosto pokriwat materiala ot srednoto uchilishte i te gotwiat za drugi disciplini, kydeto tozi material shte e ot polza. Znachi otidi na sajta na kolezha, w syotwetnite katedri shte namerish disciplinite i kakwo se uchi w tiah. Wsyshtnost, taka ili inache shte se uchat w kolezha, a ne w niakoe uchilishte.
да разбирам ли че ще обясняват като за нищо неразбиращи от тези предмети хора или направо ще си говорят на научен език ?
Какво общо има денталната хигиена с вектори, рефракция, механика и т.н ???
Za dental higiena edwa li shte prepodawat integrali, mozhe bi shte nablegnat na specifichen material, kojto wywezhda kym materialoznanie, obrabotka na materialite, abraziwnost, adhezia, kohezia, mehanika i pr. temi tiasno swyrzani s rabotata na higienista. Naj-mnogo shte se nablegne na praktikata, taka che niama kakwo da se puashish.
poumpy написа:става въпрос за програма по dental hygiene, която в John Abbott College има следните SPECIFIC DENTAL HYGIENE PROGRAM
aaa, kolega, не така! сега какво? да не заряза зъболекарството и да им учиш таз измислена специалност 3 години?! че ти по добре си влез и завърши пак за зъболекар
poumpy написа:става въпрос за програма по dental hygiene, която в John Abbott College има следните SPECIFIC DENTAL HYGIENE PROGRAM
aaa, kolega, не така! сега какво? да не заряза зъболекарството и да им учиш таз измислена специалност 3 години?! че ти по добре си влез и завърши пак за зъболекар
Сашо не може да се завърши пак стоматология от начало защото не те пускат да го направиш, ако веднъж вече си дипломиран стоматолог. нищо не съм зарязал и няма нищо ново да уча и няма да е три години защото имам еквиваленс от ордера, а и нищо не ме натоварва докато и така и така работя да посещавам някой е друг измислен курс и след някой и друг семестър да имам местна тапия, която ще ми позволи да си удвоя месечния доход.
poumpy, мисля,че имаш доста неправилна представа за обучението в колеж...То е много по-сложно от това в Университет-уверявам те! Така че,"просто да посещаваш някой измислен курс" няма да стане.
Тези преалябли,които споменаваш,се искат във всеки един колеж при постъпване за хуманитарните специалности. Вероятно става въпрос за неща от средното,защото на мен не ми ги зачитаха (май не знам на някой да му ги зачитат,освен ако не е завършил тук).В Ун-та също има изискване за пралябли и също с цифрички (не съм сравнявала цифрите на колежа и Унито),но предполагам там става въпрос вече за предмети след средното. Въпреки това,имаш ги или ги нямаш,не беше опоределящо. Хора,които ги нямат,или ги къстат директно или постъпват на подготвителна година. Интересното е,обаче,че знам случай за хора,които ги имат всички преалябли и пак са на подготвителна година. Явно за решението дали си постъпил или не,не играят роля само преаляблите.
JOY написа:poumpy, мисля,че имаш доста неправилна представа за обучението в колеж...То е много по-сложно от това в Университет-уверявам те! Така че,"просто да посещаваш някой измислен курс" няма да стане.
Тези преалябли,които споменаваш,се искат във всеки един колеж при постъпване за хуманитарните специалности. Вероятно става въпрос за неща от средното,защото на мен не ми ги зачитаха (май не знам на някой да му ги зачитат,освен ако не е завършил тук).В Ун-та също има изискване за пралябли и също с цифрички (не съм сравнявала цифрите на колежа и Унито),но предполагам там става въпрос вече за предмети след средното. Въпреки това,имаш ги или ги нямаш,не беше опоределящо. Хора,които ги нямат,или ги къстат директно или постъпват на подготвителна година. Интересното е,обаче,че знам случай за хора,които ги имат всички преалябли и пак са на подготвителна година. Явно за решението дали си постъпил или не,не играят роля само преаляблите.
Joy не искам да споря, но според теб курс по anatomie cephalo-cervical какво ново ще ми даде ???? за dentisterie operatoire няма и да питам, за инструментариум за дентална хигиена също не мисля, че може да ме изненадат с нещо ново, но ще видим.
относно преалаблите случая е следния : аз кандидатствах в Едуард Монпети и след едиствено изпит по френски ме приеха в програма hygiene dentaire първисеместър и не ми предлагат подготвителна година по споменатите преалабли, а направо да се запиша за първа редовна сесия. средното си съм го завършил през 1994, а висшето през 2000.
гена ми кандидатства по същото програма в Джон Абот колидж и там я приемат с условието да изкара тези три курса в подготвителна сесия, ЗАЩОТО Е ЗАВЪРШИЛА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 5 ГОДИНИ или през 1992, ако беше го завършила в последните 5 години нямаше да се налага да я прави тази подготвителна сесия.
това мога да кажа за сега - като почнат и двете ни сесии щевидим за какво става дума. 10х на всички за коментарите . Иво