искаш да кажеш ,че преди 10 год в българия масовата средна заплата е била 400 лв./300 канадски долара/ щото преди 10 год масовата средна заплата в канада беше 3000 кан д.joro написа: ↑Пет Фев 18, 2022 4:27 pmНали ваш човек от Канада дойде да ни управлява.Ivan1007 написа: ↑Пет Фев 18, 2022 4:06 pm Йорко,
Това е верно за комунизма в България, въпросът е в това, че в България и в момента на власт са комунистите, същите които направиха хиперинфлацията и заплатите по 5 долара.
Доскоро министър-председателя и председателката на Народното Събрание бяха комунисти.
Сега президент е комунист и на власт е правителство на Отечествения Фронт с ръководната роля на БКП/БСП
Заради това България си остава най-бедната държава в ЕС, без никакви изгледи да се промени това и да се изравни със страни като Чехия и Словакия да не говорим за Канада.
Територията България е населена главно с Хомо Советикус, не с Хомо Сапиенс.
Разликата между България и държави като Чехия намалява, също и разликата между България и Канада. Преди 10 години разликата в заплатите между България и Канада беше 10 пъти, а сега е около 3 пъти с тенденция след някоя и друга година да станат около 2 пъти и т.н. Скоро няма да настигнем Канада, ще стигнем най-много 99% от нейния стандарт.
айде бе.не на мене тия.преди 10 год все още бях в БГ и още помня кво беше.масовата заплата тогава беше 900 лв/700 к д/
съотношението бг заплата спрямо кан заплата беше 1 към 4
сега към настоящия момент масовата заплата в бг е 1200 лв/900 кан д/ ,а масовата кан. заплата е 5000 кан д. т.е съотношението се промени на е 1 към 5,5.
само за 10 години бандитите на Баце и самия той така вдигнаха стандарта на живот в Бг ,че ум да ти зайде.
и дай да видим кво правим с една софийска заплата от 2000 лв/1500 к.д./
разкажи с тая велика софийска заплата можеш ли да изплащаш непретенциозен апартамент в добър квартал на софия и нов автомобил от евтините народни марки да не ги цитирам кои.да се храниш ,да се напиваш,да се обличаш,ток,вода,застраховки и всичките останали битовизми. това ти го разкажи.
аз ще ти разкажа кво изкарвам като прос бачкер тук.нето 7000 д/10 000 лв/ипотека за 100 кв.м. апартамент в добър квартал 1500-2000 д,кола на изплащане последрн модел на МБ-ГЛС 1000 д
да кажем това са най големите пера общо 3000д с включени подръжка ,такси и застраховки.
останалите 4000 ги ям и пия ,ама колко да изям и изпия ,едвам стигам 2000 д и другите 2000 д. си ги слагам каше за старини.
разбира се ,че нямам апартамент и МБ ама то е не щото не мога да имам ,а защото не искам.не ми е в таргета.та така ако не 5К то 4К отиват настрани всеки месец в банковата сметка за старини.
ти с голямата софийска заплата от 2000 лв колко заделяш фонд старост и фонд въртене на синджирчето и що ми е нужно това мероприятие да гърбя за трохи в софия когато тук ям мазни баници.
от къв акъл бе буш мен.
аре чао.след 2 год гушвам канацката пенция с размер на една масова средна заплата в българия и се прибирам с 20 буркана с пачки в БГ щото сравнимо с Ка. е прекрасно место за живеене стига да ти е широко около врата,макар и да знам ,че навсякъде опра ли до някакъв сервиз даже и в частни отношения с булгаристанците ще ми викат ти е.а мамата и пеерас докато тук ми викат Сър.