Средната заплата достигна 1205 лева

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Pavel M
батката - оригиналът

Re: Средната заплата достигна 1205 лева

Мнение от Pavel M »

joro написа: Пет Фев 18, 2022 4:27 pm
Ivan1007 написа: Пет Фев 18, 2022 4:06 pm Йорко,
Това е верно за комунизма в България, въпросът е в това, че в България и в момента на власт са комунистите, същите които направиха хиперинфлацията и заплатите по 5 долара.
Доскоро министър-председателя и председателката на Народното Събрание бяха комунисти.
Сега президент е комунист и на власт е правителство на Отечествения Фронт с ръководната роля на БКП/БСП
Заради това България си остава най-бедната държава в ЕС, без никакви изгледи да се промени това и да се изравни със страни като Чехия и Словакия да не говорим за Канада.

Територията България е населена главно с Хомо Советикус, не с Хомо Сапиенс.
Нали ваш човек от Канада дойде да ни управлява.
Разликата между България и държави като Чехия намалява, също и разликата между България и Канада. Преди 10 години разликата в заплатите между България и Канада беше 10 пъти, а сега е около 3 пъти с тенденция след някоя и друга година да станат около 2 пъти и т.н. Скоро няма да настигнем Канада, ще стигнем най-много 99% от нейния стандарт.
искаш да кажеш ,че преди 10 год в българия масовата средна заплата е била 400 лв./300 канадски долара/ щото преди 10 год масовата средна заплата в канада беше 3000 кан д.
айде бе.не на мене тия.преди 10 год все още бях в БГ и още помня кво беше.масовата заплата тогава беше 900 лв/700 к д/
съотношението бг заплата спрямо кан заплата беше 1 към 4

сега към настоящия момент масовата заплата в бг е 1200 лв/900 кан д/ ,а масовата кан. заплата е 5000 кан д. т.е съотношението се промени на е 1 към 5,5.
само за 10 години бандитите на Баце и самия той така вдигнаха стандарта на живот в Бг ,че ум да ти зайде.

и дай да видим кво правим с една софийска заплата от 2000 лв/1500 к.д./
разкажи с тая велика софийска заплата можеш ли да изплащаш непретенциозен апартамент в добър квартал на софия и нов автомобил от евтините народни марки да не ги цитирам кои.да се храниш ,да се напиваш,да се обличаш,ток,вода,застраховки и всичките останали битовизми. това ти го разкажи.

аз ще ти разкажа кво изкарвам като прос бачкер тук.нето 7000 д/10 000 лв/ипотека за 100 кв.м. апартамент в добър квартал 1500-2000 д,кола на изплащане последрн модел на МБ-ГЛС 1000 д
да кажем това са най големите пера общо 3000д с включени подръжка ,такси и застраховки.
останалите 4000 ги ям и пия ,ама колко да изям и изпия ,едвам стигам 2000 д и другите 2000 д. си ги слагам каше за старини.
разбира се ,че нямам апартамент и МБ ама то е не щото не мога да имам ,а защото не искам.не ми е в таргета.та така ако не 5К то 4К отиват настрани всеки месец в банковата сметка за старини.
ти с голямата софийска заплата от 2000 лв колко заделяш фонд старост и фонд въртене на синджирчето и що ми е нужно това мероприятие да гърбя за трохи в софия когато тук ям мазни баници.
от къв акъл бе буш мен.
аре чао.след 2 год гушвам канацката пенция с размер на една масова средна заплата в българия и се прибирам с 20 буркана с пачки в БГ щото сравнимо с Ка. е прекрасно место за живеене стига да ти е широко около врата,макар и да знам ,че навсякъде опра ли до някакъв сервиз даже и в частни отношения с булгаристанците ще ми викат ти е.а мамата и пеерас докато тук ми викат Сър.
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
joro

Мнение от joro »

:worried:
analgin написа: Съб Фев 19, 2022 12:12 am Йоро, в шест часа сутринта още не си нахранил прасетата и седна да пишеш във форума, браво така се живее до 100 години. :D
Току-що нахраних едни английски и руски прасета, дошли да карат ски в Банско. Чакам и прасетата от Канада с големите пенсии да дойдат и тях да нахраня.😀
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
joro

Мнение от joro »

Pavel M написа: Съб Фев 19, 2022 12:41 am искаш да кажеш ,че преди 10 год в българия масовата средна заплата е била 400 лв./300 канадски долара/ щото преди 10 год масовата средна заплата в канада беше 3000 кан д.
айде бе.не на мене тия.преди 10 год все още бях в БГ и още помня кво беше.масовата заплата тогава беше 900 лв/700 к д/
съотношението бг заплата спрямо кан заплата беше 1 към 4

сега към настоящия момент масовата заплата в бг е 1200 лв/900 кан д/ ,а масовата кан. заплата е 5000 кан д. т.е съотношението се промени на е 1 към 5,5.
само за 10 години бандитите на Баце и самия той така вдигнаха стандарта на живот в Бг ,че ум да ти зайде.

и дай да видим кво правим с една софийска заплата от 2000 лв/1500 к.д./
разкажи с тая велика софийска заплата можеш ли да изплащаш непретенциозен апартамент в добър квартал на софия и нов автомобил от евтините народни марки да не ги цитирам кои.да се храниш ,да се напиваш,да се обличаш,ток,вода,застраховки и всичките останали битовизми. това ти го разкажи.

аз ще ти разкажа кво изкарвам като прос бачкер тук.нето 7000 д/10 000 лв/ипотека за 100 кв.м. апартамент в добър квартал 1500-2000 д,кола на изплащане последрн модел на МБ-ГЛС 1000 д
да кажем това са най големите пера общо 3000д с включени подръжка ,такси и застраховки.
останалите 4000 ги ям и пия ,ама колко да изям и изпия ,едвам стигам 2000 д и другите 2000 д. си ги слагам каше за старини.
разбира се ,че нямам апартамент и МБ ама то е не щото не мога да имам ,а защото не искам.не ми е в таргета.та така ако не 5К то 4К отиват настрани всеки месец в банковата сметка за старини.
ти с голямата софийска заплата от 2000 лв колко заделяш фонд старост и фонд въртене на синджирчето и що ми е нужно това мероприятие да гърбя за трохи в софия когато тук ям мазни баници.
от къв акъл бе буш мен.
аре чао.след 2 год гушвам канацката пенция с размер на една масова средна заплата в българия и се прибирам с 20 буркана с пачки в БГ щото сравнимо с Ка. е прекрасно место за живеене стига да ти е широко около врата,макар и да знам ,че навсякъде опра ли до някакъв сервиз даже и в частни отношения с булгаристанците ще ми викат ти е.а мамата и пеерас докато тук ми викат Сър.
Преди 10 години
https://www.google.bg/amp/s/m.investor. ... 30068/amp/

Сега
https://www.google.bg/amp/s/m.investor. ... 45846/amp/

За 10 години заплатите България са нараснали около 2, 2 пъти.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

joro написа: Съб Фев 19, 2022 3:19 am :worried:
analgin написа: Съб Фев 19, 2022 12:12 am Йоро, в шест часа сутринта още не си нахранил прасетата и седна да пишеш във форума, браво така се живее до 100 години. :D
Току-що нахраних едни английски и руски прасета, дошли да карат ски в Банско. Чакам и прасетата от Канада с големите пенсии да дойдат и тях да нахраня.😀
не се самозаблуждавай.това ,че си сервирл вечерята на някой руски или британски турист и си изкарал някой леф покрай тях далеч не означава ,че ти тях си нахранил,а по скоро те теб.
щото тия руски и британски там при теб са за малко и после се връщат кой от къде е и живота им продължава такъв какъвто си е бил ,а ти като си заминат заминаваш за германия да береш ягоди и малини за да не пукнеш от глад да свиркаш курци
така ,че го давай малко по яваш и не се изпъвай чак толкова.щото такива льохмани като тен сме ги виждали достатъчно.
joro

Мнение от joro »

Pavel M написа: Съб Фев 19, 2022 3:37 am
joro написа: Съб Фев 19, 2022 3:19 am :worried:
не се самозаблуждавай.това ,че си сервирл вечерята на някой руски или британски турист и си изкарал някой леф покрай тях далеч не означава ,че ти тях си нахранил,а по скоро те теб.
щото тия руски и британски там при теб са за малко и после се връщат кой от къде е и живота им продължава такъв какъвто си е бил ,а ти като си заминат заминаваш за германия да береш ягоди и малини за да не пукнеш от глад да свиркаш курци
така ,че го давай малко по яваш и не се изпъвай чак толкова.щото такива льохмани като тен сме ги виждали достатъчно.
Аз в Германия отивам като специалист, понеже не мога да се дрънкам цял ден на голям камион, в шофьорската ми книжка няма такава категория. Затова бачкам по разни офиси с компютри. А льохманите от чужбина и ние сме ги виждали, особено избягалите в чужбина преди 20 години, които сега се връщат и се чудят защо никой не им обръща внимание като покажат, че имат 100 долара в центъра на София.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Ясно - не миеш чинии в Германия, а чистиш офиси иси там като специалист по почистване на офиси с компютри - демек на всякакви офиси.
Никой не е бягал в чужбина преди 20 години от България и ти го знаеш много добре.
Просто за разлика от тези дето се преместиха като специалисти тогава, теб не те пуснаха по некадърност и за разлика от гастербайтери като теб те не се връщат освен понякога за ваканция.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа: Пон Фев 21, 2022 12:21 am Ясно - не миеш чинии в Германия, а чистиш офиси иси там като специалист по почистване на офиси с компютри - демек на всякакви офиси.
Никой не е бягал в чужбина преди 20 години от България и ти го знаеш много добре.
Просто за разлика от тези дето се преместиха като специалисти тогава, теб не те пуснаха по некадърност и за разлика от гастербайтери като теб те не се връщат освен понякога за ваканция.
Не всеки е кадърен да се дрънка по цял ден на голям камион за заплата с по-ниска покупателна способност от средната в София.
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Йоро, вярно ли, че от теб и чеп за зеле на става и за това си хартисал в България?
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

joro написа: Вто Фев 22, 2022 1:18 pm
Ivan1007 написа: Пон Фев 21, 2022 12:21 am Ясно - не миеш чинии в Германия, а чистиш офиси иси там като специалист по почистване на офиси с компютри - демек на всякакви офиси.
Не всеки е кадърен да се дрънка по цял ден на голям камион за заплата с по-ниска покупателна способност от средната в София.

йоро ти мен така като ме гледаш на глупак ли ти приличам да си разваля спокойния живот в българия и да се набутам преди 5 години в мразовита канада и да бъхтя по пътищата на северна амеррика за една средна софийска заплата на месец.
колко пъти да ти обеснявам,че средната месечна софийска заплата аз и по голямата част от моите колеги я изкарваме за една седмица.
ама верно си мноо проС
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Батка, да не си му се ядосал? Недей така, той има нужда от многократни повторения за да разбере материята. Нали се сещаш, че е от материала и електората на Борисов.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

ами чак да се ядосам на шушумингата.те на Баце матреала толкова си могат. :rofl:
joro

Мнение от joro »

Сериозно увеличение на заплатите в здравеопазването
https://btvnovinite.bg/bulgaria/seriozn ... aneto.html
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Йоро, увеличението е огромно!
Скоро лекарската заплата в България има шанс да настигне заплата на санитарите в Канада, но това със сигурност няма да бъде постигнато в близката петилетка.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

joro написа: Нед Апр 03, 2022 10:53 pm Сериозно увеличение на заплатите в здравеопазването
с тия темпове на сериоэност йоро сте эа никъде.
можеш ли да ми обесниш как аэ простия и неук шофьр в канада на месец вэемам 5 пъти по голяма эаплата от училия 10 години български лекар и то при вече сериоэното увеличение
joro

Мнение от joro »

Pavel M написа: Пон Апр 04, 2022 8:12 am
joro написа: Нед Апр 03, 2022 10:53 pm Сериозно увеличение на заплатите в здравеопазването
с тия темпове на сериоэност йоро сте эа никъде.
можеш ли да ми обесниш как аэ простия и неук шофьр в канада на месец вэемам 5 пъти по голяма эаплата от училия 10 години български лекар и то при вече сериоэното увеличение
Няма как да взимаш 5 пъти по-голяма заплата от училия 10 години български лекар. Само си фантазираш,
Публикувай отговор