Чакай малко...Става въпрос за подаване на кандидат-студентски документи,а не за документи за prêt et bourse!anito написа:Joy, wsiaka nowa finansowa godina triabwa da podawah nowa molba za pret et bourse. Sledwa6tite we4e 6te moje6 da gi podade6 po I-net![]()
Wsiaka fin. godina ia zapo4wa6 s now pret et bourse i winagi parwo ti izpla6tat preta, a posle, ako stigne6, i do bursata. Smiatai go grubo, 4e ti dawat po 4 000$ na sesia, za 2 sesii: 8000$ ob6to (towa e slu4aia za bez deca). te re6awat kakwa 4ast ot tezi 8000$ ti e preta i parwo ti dawat nego. Ako si zapo4nala prez zimnata sesia, ima6 samo 1 sesia do kraia na finansowata godina, t.e. 6te si ti dadat preta, a bursata ostawa neizpolzwana. Sledwa6tata fin. godina ia po4wa6 pak ot preta.
Malko obarkano mai go obiasnih, no tolkowa moga. Dano da se razbere ne6to.
Знам,че док-ти за заем и стипендия се подават всяка година,но проблема с он-лайн подаването беше друг...
Тук руснаците правят други сметки...
Както и да е...На мен честно казано ми е все едно кога бих започнала,още повече,че приема ми съвсем не беше просто подаване на документи,а жесток конкурс...1. Почему выгодно начинать учиться летом :
- начисляют ссуду и стипендию раз в год, первый триместр - летний -> если вам учиться 6 триместров, то (большими буквами триместр, где ссуду дают + стипендию, а в остальные только стипендию) :
а) начиная с лета - 2 полных года = 2 займа (ЛЕТО-ос-зима-ЛЕТО-ос-зима)
б) начиная с осени - 3 неполных года = 3 займа (ОС-зима-ЛЕТО-ос-зима-ЛЕТО)
в) начиная с зимы - 3 неполных года = 3 займа (ЗИМА-ЛЕТО-ос-зима-ЛЕТО-осень)
Т.О. мы видим, что по окончании учёбы, если начали учиться летом - мы должны 2 ссуды, а если в другое время - 3 ссуды.
Изобщо не се притеснявам че съм се минала! Да си "новобранец" не е порок,още повече,че някои и до това не стигат! Помощник-сестрите учат 2 години,но за твое сведение имам тамън 2 колежиални дипломи! Ако ги нямах, нямаше да съм в Унито!не се безпокой не си се минала, защото от предното ти изказване ясно личи, че си новобранец и това ти е първата и за твоя инфо не единствена молба за заем.
Надявам се, че мед сестрите с магистър не учат една година, като се има предвид, че ти нямаш и бак, тъй като ПОМОЩНИК сестрите учат 1 година след средното.