joro написа: ↑Пет Фев 04, 2022 2:32 am
Ivan1007 написа: ↑Пет Фев 04, 2022 1:34 am
Тцъ
В Канада са 10% и прага на бедността е по-висок от средната заплата в София
Бил е по-висок през 2004 г.
Йоро аз съм прос шофьор и с последната актуализация на заплатата ми вземам нето/чисто/7000 кан.д на месец за 18 работни дни.това са близо 10 000 български лева на месец.
Той министър председателя на България е с по малка заплата от моята.
И кажи ми как да се мотивирам да бачкам каквото и било в България за 1500 лв. на месец.
Но Уей дарлинг.
само за справка цените на тютюневите изделия и алкохола в канада са 50%-100% по високи от тия в българия.в тоя диапазон са и цените на услугите щото тук никой не работи за без пари.
храните в канада са 30-50% по високи от българските ,но има такива и по евтини.промишлените продукти за потребление-електроники,дрехи,стоки за бита по евтини от българия.
горивата-ток,газ,бензин-100% по ниски от българските .в къщи сега през зимата когато навън е -20 е баня.даже и сега ако ме питаш колко струва газта,тока бензина не мога да ти отговоря щото не ме интерисува или бих ти отговорил така копейки.
пропъртито тук обаче е в няколко пъти по скъпо от българия.
ако в българия средно плащаш наем за апартамент 400-500 лв тук е 800-1000 лв.
ако вземеш ипотека за сравним имот тук и в българия ще плащаш 1000 лв на месец ,а в канада 2000 лв
ама къде са една висока заплата от 3000 лв.чисто в бг. и къде е една средно висока заплата за бачкатор като мен от 10000 лв.в канада.
за колите да не ти говоря.
внесох кола в бг. 3500 кубика на 3 год.застраховах я в/у 50000 лв на 5% -2500 лв на година.данък 870 лв.
в канада в/у 50000 долара каско 900 д за година и данък 260 долара.
цифрите дето ти ги давам за пример са малко общи и разбира се ,че има и нюанси ,но отклонението не е чак в такива размери за да промени общата картина на доходи и разходи в двете държави.
абе да те питам Баце защо още не е в затвора.кво го бавите още.