Канадската свърши работа, въпреки че момчето явно за пръв път виждаше книжка от Британска Колумбия

Иначе количката е прилична, Ситроен С3, на няма и 500 км, чисто нов

Канадската свърши работа, въпреки че момчето явно за пръв път виждаше книжка от Британска Колумбия
Не беше много ваканция за мен, Батка......
Според мен не би следвало да има връзка м/у документът за самоличност и шофьорската книжка. Възможно е човек да няма желание или право да притежава шофьорска книжка - в Канада би следвало да носи личен паспорт (ами ако не иска да пътува извън граница?) или свидетелство за раждане (хартиен лист) или ситизеншип карта, за да се идентифицира (даже не съм сигурен дали се приема тази карта във всички случаи). Ако загуби или повреди тези документи ще му е много по-трудно да си извади нови, за разлика от лична карта/шофьорска книжка. Може също така шофьорската книжка да е отнета при определени случаи на нарушение на законите за управление на МПС. Ако си извън местожителството съответно би имал проблеми да се идентифицираш, за да се прибереш.pumpy написа: ↑Вто Авг 04, 2020 7:51 amПо този повод на влизане на летището:
- държа 8 паспорта готови за подаване: 4 червени ( и четирите изтекли от години) и 4 сини;
- служителката заг гишето се усмихва мило и ми казва (невероятна изненада): добре дошли вкъщи. Много се радвам, че сте приготвили българските си паспорти за проверка;
- аз й ги подавам с обяснението, че са изтекли за съжаление, на което тя ми ги върна и ми каза, " е тогава не вършат работа, дайде другите"
- така на влизане използвахме канадските, на излизане ги позлвахме пак тях и белецките от районото за подадени нови паспорти за децата и лични карти за възрастните;
И горе нямах предвид, че зако на е тъп и аз не съм го спазил. Имах предвид, че съм свикнал да имам един документ и за самоличност и за каране: нарича се шофьорска книжка. Защо по дяволите в Бълагрия има две карти ? За да е по-удобно на хората и/или за да й е по удобно на проспериращата държава ? Риторичен въпрос, няма нужда от отговор, аз лично съм си отговорил преди 17 години
В България никой не му дреме за Ковида и затова не искат идентификации, не че са на някакви светлинни години. Мерките в Канада са горе-долу като във всички останали западни държави.jovani написа: ↑Чет Сеп 23, 2021 11:54 am В това отношение България е на светлинни години напред - никой не те кара да представяш идентификационен документ и омачкани листчета хартия, за да използваш услугите на ресторант, фаст фууд, джим и кой знае колко още различни обекти. След 17 години май е време да се преориентираме отново.
"Шоу ми йор пейпърс!"
виж там като лижеш някоя кака от БК, я попитай има ли "лична карта" в БК ? В Кебек имаше нещо наречено "карт солей" и мисля, че и то ставаше за идентификация. Не ми се рови дали в Онтарио има само шафьорска книжка или има и "лична карта", а и не ме интересува. Важното, е че вярваме, че България е на светлинни години....смях в залата и то съвсем пресен, но не ми се пише сегаjovani написа: ↑Чет Сеп 23, 2021 11:54 am ........Възможно е човек да няма желание или право да притежава шофьорска книжка - в Канада би следвало да носи личен паспорт (ами ако не иска да пътува извън граница?) или свидетелство за раждане (хартиен лист) или ситизеншип карта, за да се идентифицира (даже не съм сигурен дали се приема тази карта във всички случаи). .......
В България има лична карта за идентификация и отделно шофьорска книжка (много правилно и мъдро решение).pumpy написа: ↑Пет Сеп 24, 2021 2:27 pmвиж там като лижеш някоя кака от БК, я попитай има ли "лична карта" в БК ? В Кебек имаше нещо наречено "карт солей" и мисля, че и то ставаше за идентификация. Не ми се рови дали в Онтарио има само шафьорска книжка или има и "лична карта", а и не ме интересува. Важното, е че вярваме, че България е на светлинни години....смях в залата и то съвсем пресен, но не ми се пише сегаjovani написа: ↑Чет Сеп 23, 2021 11:54 am ........Възможно е човек да няма желание или право да притежава шофьорска книжка - в Канада би следвало да носи личен паспорт (ами ако не иска да пътува извън граница?) или свидетелство за раждане (хартиен лист) или ситизеншип карта, за да се идентифицира (даже не съм сигурен дали се приема тази карта във всички случаи). .......
В Онтарио се носят 2 карти - шофьорска книжка (която служи за ид) и здравна карта (която служи само за здравна карта).roumensp написа: ↑Пет Сеп 24, 2021 3:39 pm Джовани, в BC шофьорската книжка съдържа в себе си здравната карта и служи за ID. Ако нямаш книжка си вадиш BC Services Card (която е и здравна карта) и я ползваш за ID. При всички положения носиш в себе си само 1 карта, докато в БГ трябва да носиш 2, ако си шофьор.
Не знам нормален човек да носи със себе си SIN карта, в Канада SIN се дава само на банки, данъчни и работодатели и никой не ти иска да види картата, достатъчно е да си знаеш номера, но ако те мързи да го помниш, запиши си го на телефона.
Тука беше така навремето, после се сетиха да почнат да пишат номера на здравната карта на гърба на ID-тата.jovani написа: ↑Пет Сеп 24, 2021 3:56 pmВ Онтарио се носят 2 карти - шофьорска книжка (която служи за ид) и здравна карта (която служи само за здравна карта).roumensp написа: ↑Пет Сеп 24, 2021 3:39 pm Джовани, в BC шофьорската книжка съдържа в себе си здравната карта и служи за ID. Ако нямаш книжка си вадиш BC Services Card (която е и здравна карта) и я ползваш за ID. При всички положения носиш в себе си само 1 карта, докато в БГ трябва да носиш 2, ако си шофьор.
Не знам нормален човек да носи със себе си SIN карта, в Канада SIN се дава само на банки, данъчни и работодатели и никой не ти иска да види картата, достатъчно е да си знаеш номера, но ако те мързи да го помниш, запиши си го на телефона.
Ще стигнат до акъла на Българина, ама трябва да мине доста време, докато им увре мозъкаroumensp написа: ↑Пет Сеп 24, 2021 3:58 pmТука беше така навремето, после се сетиха да почнат да пишат номера на здравната карта на гърба на ID-тата.jovani написа: ↑Пет Сеп 24, 2021 3:56 pmВ Онтарио се носят 2 карти - шофьорска книжка (която служи за ид) и здравна карта (която служи само за здравна карта).roumensp написа: ↑Пет Сеп 24, 2021 3:39 pm Джовани, в BC шофьорската книжка съдържа в себе си здравната карта и служи за ID. Ако нямаш книжка си вадиш BC Services Card (която е и здравна карта) и я ползваш за ID. При всички положения носиш в себе си само 1 карта, докато в БГ трябва да носиш 2, ако си шофьор.
той близалката на банка се прави, затова каките му си носят и картата със син-а в джеба. Все пак трябва да се отчитат, данъци да плащат, осигуровки, това да не е бизнес под масата, а ?roumensp написа: ↑Пет Сеп 24, 2021 3:39 pm Джовани, в BC шофьорската книжка съдържа в себе си здравната карта и служи за ID. Ако нямаш книжка си вадиш BC Services Card (която е и здравна карта) и я ползваш за ID. При всички положения носиш в себе си само 1 карта, докато в БГ трябва да носиш 2, ако си шофьор.