При подаване на документи иска ли се удостоверение за френск

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
plama
Обратна връзка:

При подаване на документи иска ли се удостоверение за френск

Мнение от plama »

При подаване на документи иска ли се удостоверение за френски език, на какво ниво се владее или те това го установяват на интервюто устно владеене
Clarissa

Мнение от Clarissa »

Надявам се да не те объркам, но мисля че не е задължително. Ако си го учила сама да речем, няма как да го докажеш с документ. Но на интервюто разбират доста бързо на какво ниво си (най-вече устно разбира се, не те карат да пишеш), както съответно дали отговаря на нивото, което си посочила.

Може да рискуваш да напишеш малко по-високо ниво, под предлог, че си учила, но си позабравила поради непрактикуване и т.н.
Clarissa

Мнение от Clarissa »

И все пак, може процедурата да се е променила, ако бъркам поправете ме. Да не говорим, че аз лично имам образование по френски, и не мога да дам личен пример, че се минава без документи...
sub0

Re: При подаване на документи иска ли се удостоверение за фр

Мнение от sub0 »

plama написа:При подаване на документи иска ли се удостоверение за френски език, на какво ниво се владее или те това го установяват на интервюто устно владеене
Не! Френския може да си го научил и сам. Виж ако на интервюто не покажеш нужните знания тогава неловко се получава.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Не се е променила процедурата. Нивото на владеене на езика (езиците) се определя от интервюиращия в процеса на самото интервю. Дори и на тези, които не покажат достатъчно добро владеене на езика и ги връщат за доучване, не им искат в последствие документ за ниво на владеене на същия, а удостоверение за изкарани допълнителни часове - обикновено 200 часа. След представянето на въпросното удостоверение, или ги викат повторно на интервю, или им изпращат направо сертификатите за селекция, като преди това провеждат само един телефонен разговор с кандидатите.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Желателно/не задължително/е да изпратиш удостоверение за изучаван френски.Приятели,които кандидатстваха скоро им изискаха документ за ниво фр.Ако имаш документ,дори и от някакъв частен учител,не се колебай да го изпратиш.Те ще преценят доколко сериозен им изглежда.Ако нямаш такъв-е,не е фатално,нали за това е интервюто-да те видят,да ти преценят фр.Успех!
venzi-canadeza

Мнение от venzi-canadeza »

Tova me zaintriguva mnogo. Izvinete me 4e stavam dosaden , no moiat slu4ai e pove4e ot obarkan i ne znam za koe pove4e da treperia. Ot edna strana sam bil v CANADA prez1990-1993, u4ih frenski v MONTREAL s dokumenti ot coffi i tn.... Ot druga strana tova 4e togava ne me prieha-biaha i takiva vremena,i me varnaha sega veroiatno mi pre4i. Nito e da si pokazesh neshtata , nito mozesh pak i da gi skriesh-abe ve4e neznam.
A SEGA NAKADE
Заключено