Застраховка за колата
- optics
- Модератор
Застраховка за колата
Споделете ако желаете в коя провинция, каква кола, comprehensive и т.н.
Ако имате повече коли, в анкетата сложете най-евтината застраховка.
Ако имате повече коли, в анкетата сложете най-евтината застраховка.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Re: Застраховка за колата
Не си уточнил за колко коли и за каква застраховка: пълна, включваща каско или само гражданска отговорност. Та, за 2 возила, едното само с пълна застраховка – $2226 общо. Албърта, тука си избираме компанията. Не твърдя, че и Intact са най-изгодните на пазара в момента.
Писах ги двете общо, по-евтината е към 900 кинта.
Embrace your climate change!
- snakeplissken
- .
1800.
За една кола, пълна застраховка.
Кокуитлам, БК.
Нисан Сентра 2016 г, колата е вписана че се ползва “for pleasure “, един шофьор, ползвам максимална отстъпка.
Споменавам всички тези детайли, защото всеки един има значение за цената.
Кокуитлам, БК.
Нисан Сентра 2016 г, колата е вписана че се ползва “for pleasure “, един шофьор, ползвам максимална отстъпка.
Мисля, че ако някой има какво да каже в тази група може да застане зад думите си като личност, а не да сипе обиди и льжи без никаква обосновка, криейки се зад псевдоним.
Бай Иван
Бай Иван
- optics
- Модератор
Добре де, от първото мнение в темата, е очевидно че става дума за една кола - най-евтината ако имате повече.7George написа: ↑Нед Ное 15, 2020 11:38 am Не си уточнил за колко коли и за каква застраховка: пълна, включваща каско или само гражданска отговорност. Та, за 2 возила, едното само с пълна застраховка – $2226 общо. Албърта, тука си избираме компанията. Не твърдя, че и Intact са най-изгодните на пазара в момента.
Целта е новопристигащи да добият идея. Ако имаш 3 коли и си вкарал "над 4000" сумарно, това с нищо не им помага.
Тази анкета позволява да си промениш гласа, ако нещо си сбъркал.
Това което не уточних защото мислех че се подразбира е - какво включва. Включва всичко което си платил.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- roumensp
Аз отговорих 2000-2500 за себе си, ама и жена ми плаща още толкова. Трябваше ли да я включа в отговора ? Според мен не, защото аз го разбирам за една кола.
- roumensp
За да е пълен отговора трябва да споменеш и deductibles, колкото по-малки, по-голяма застраховката. Моите например са 500 и 1000, само за предно стъкло е 300.snakeplissken написа: ↑Нед Ное 15, 2020 1:38 pm 1800.
Кокуитлам, БК.
- snakeplissken
- .
Тука малко ме хвана неподготвен, сигурно ми е минало покрай ушите колко точно е дедактъбълаroumensp написа: ↑Нед Ное 15, 2020 3:34 pmЗа да е пълен отговора трябва да споменеш и deductibles, колкото по-малки, по-голяма застраховката. Моите например са 500 и 1000, само за предно стъкло е 300.snakeplissken написа: ↑Нед Ное 15, 2020 1:38 pm 1800.
Кокуитлам, БК.

Мисля, че ако някой има какво да каже в тази група може да застане зад думите си като личност, а не да сипе обиди и льжи без никаква обосновка, криейки се зад псевдоним.
Бай Иван
Бай Иван
- roumensp
В BC и друго е странно: монополиста ICBC не само застрахова, но той е тоя, който лицензира шофьорите, демек монопола е пълен. Това го няма никъде другаде в Америка, например в Онтарио лицензирането е към министерството на транспорта, в щата Вашингтон - DOL (Department of Licensing) и т. н. Само при нас е такава пародия, една и съща Crown corporation и лицензира шофьори, и събира годишната регистрационна такса за коли, и застрахова шофьори/коли. Монополът е пълен и почти всяко правителство силно е разчитало на приходите от ICBC, за да си оправи бюджета. А приходите и не са чак толкова големи заради раздутата администрация в ICBC и големите заплати на босовете. И всичко това разбира се е за сметка на жителите на провинцията:

Според мен жителите на BC си го заслужават. На последните провинциални избори другата голяма провинциална партия, която загуби, обещаваше да даде алтернативи на ICBC и да махне PST за 1 година и следващата да е 3% ... но метро Ванкувър (където са половината депутатски места) избра социализма. Да им е честит.

Според мен жителите на BC си го заслужават. На последните провинциални избори другата голяма провинциална партия, която загуби, обещаваше да даде алтернативи на ICBC и да махне PST за 1 година и следващата да е 3% ... но метро Ванкувър (където са половината депутатски места) избра социализма. Да им е честит.
Идеата не е лоша, но ще придобият само много груба представа. Поне в Онтарио, застраховката на някой с 10-15 години застрахователен стаж е много по-различна от тази на новодошъл. Често в пъти. Също разликата от някои райони вътре в GTA сравнено с останалата огромна част на Онтарио, може да е няколко пъти.
Понеже параметрите, които определят застраховката са страшно много (колко е стара колата, какъв е модела, какъв вид книжка, колко км се кара колата, в кой район живее, възраст, пол, и т.н. и т.н.), новодошлите могат да пробват 2-3 онлайн куота където да вкарат техните си точни параметри и ще придобият много по-добра представа, отколкото аз да им кажа моята застраховка колко струва на месец:
https://www.tdinsurance.com/products-se ... io/toronto
https://www.johnson.ca/locations/on/toronto
- roumensp
При нас застраховката на човек под 25 години е над двойно на моята. Да нямаш деца с книжка ...miteto написа: ↑Нед Ное 15, 2020 5:09 pmИдеата не е лоша, но ще придобият само много груба представа. Поне в Онтарио, застраховката на някой с 10-15 години застрахователен стаж е много по-различна от тази на новодошъл. Често в пъти. Също разликата от някои райони вътре в GTA сравнено с останалата огромна част на Онтарио, може да е няколко пъти.
Понеже параметрите, които определят застраховката са страшно много (колко е стара колата, какъв е модела, какъв вид книжка, колко км се кара колата, в кой район живее, възраст, пол, и т.н. и т.н.), новодошлите могат да пробват 2-3 онлайн куота където да вкарат техните си точни параметри и ще придобият много по-добра представа, отколкото аз да им кажа моята застраховка колко струва на месец:
https://www.tdinsurance.com/products-se ... io/toronto
https://www.johnson.ca/locations/on/toronto

- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Quebec
2018 SUV - 470$ годишно civil liability
Кола и къща в една фирма Industrial Alliance.
2018 SUV - 470$ годишно civil liability
Кола и къща в една фирма Industrial Alliance.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Добре де, промених го, сега виждам, че можело. А за новопристигнали без опит, тя пак там някъде идва: между 2 и 3 хиляди годишно, поне за Онтарио и Албърта ще е така. И цените на свободния пазар вървят нагоре.optics написа: ↑Нед Ное 15, 2020 2:04 pm ...
Добре де, от първото мнение в темата, е очевидно че става дума за една кола - най-евтината ако имате повече.
Целта е новопристигащи да добият идея. Ако имаш 3 коли и си вкарал "над 4000" сумарно, това с нищо не им помага.
Тази анкета позволява да си промениш гласа, ако нещо си сбъркал.
Това което не уточних защото мислех че се подразбира е - какво включва. Включва всичко което си платил.
Най-вече щото ги е страх от студа, тоест да се преместят по-наизток някъде в Канада.roumensp написа: ↑Нед Ное 15, 2020 4:59 pm ....

Квебек
Две годишен СУВ
Пълна застраховка 960$ на година, с 5 години "вальор а ньоф" в смисъл ако изчезне или напълно си я съсипал, ти купуват почти същата.
От 1 януари искат да ми я вдигнат с 12$ на месец, но така е всяка година. Обаждаш се, разправяш се и ако не я намалят, отивам при другите. Всичко е онлайн и може да сравняваш. Ако си нов клиент винаги има отстъпки. Ако е в комплект с къщата пак има отстъпки. Ако има аларма - отстъпка. Миналата година предишния застраховател се опита да ми я вдигне с 40 на месец, ако мине. Преди 7 години абсолютно същата кола, нова, ми я застраховаха за 58$ на месец, при абсолютно същите условия, но от тогава цените бавно пълзят нагоре. Най-много ми я вдигнаха преди 3 години, когато се преместихме в съседния квартал, на 500 м от стария
много крадливи били 
Две годишен СУВ
Пълна застраховка 960$ на година, с 5 години "вальор а ньоф" в смисъл ако изчезне или напълно си я съсипал, ти купуват почти същата.
От 1 януари искат да ми я вдигнат с 12$ на месец, но така е всяка година. Обаждаш се, разправяш се и ако не я намалят, отивам при другите. Всичко е онлайн и може да сравняваш. Ако си нов клиент винаги има отстъпки. Ако е в комплект с къщата пак има отстъпки. Ако има аларма - отстъпка. Миналата година предишния застраховател се опита да ми я вдигне с 40 на месец, ако мине. Преди 7 години абсолютно същата кола, нова, ми я застраховаха за 58$ на месец, при абсолютно същите условия, но от тогава цените бавно пълзят нагоре. Най-много ми я вдигнаха преди 3 години, когато се преместихме в съседния квартал, на 500 м от стария

"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
- roumensp
Викаш гласуваха за НДП щото ги е страх от студа ... нещо не ми се връзва. И мен ме е страх, но не гласувах за тях.7George написа: ↑Нед Ное 15, 2020 7:33 pmНай-вече щото ги е страх от студа, тоест да се преместят по-наизток някъде в Канада.roumensp написа: ↑Нед Ное 15, 2020 4:59 pm ....
Според мен жителите на BC си го заслужават. На последните провинциални избори другата голяма провинциална партия, която загуби, обещаваше да даде алтернативи на ICBC и да махне PST за 1 година и следващата да е 3% ... но метро Ванкувър (където са половината депутатски места) избра социализма. Да им е честит.Е, поне приходите от това остават в провинцията, а пък ние като се застраховаме в Scotia Bank, RBC или друга компания, те заминават неизвестно накъде.