Ей, човек да не направи няколко долара докато си чешете пръстите бе. Просто не е истина, отидох да видя единственият си пациент за днес и вие сте изписали 2 страници. Сега няколко мисли от мен:
- медианната заплата за Канада е 22.50. Ниската е около 17, високата е около 40. Изработените часове, ОБАЧЕ рядко за 2080 на година. Овъртай е близък до НУЛАТА за година;
- заплатата на моято сестра във Форт Нелсън , съпоставена към моята беше около между 1:5 и 1:9, няма да ви дам точна пропорция, защото сигурно от някъде ще изровите заплата й през годините

;
- Оралния Хирург, който вижда около 25 пациента на ден във Форт Сейнт Джон и средно билва 2600 на пациент (4 мъдреца под обща анестезия), колко прави неговата сестра ? Дали прави повече от 8 часа по 25 кинта на час. Или по 35 кинта на час. Изобщо какво е съотношението на неговия доход към нейния, за да се върнем на сравнението на Джовани от Монреал 25 към 60 ? Наистина ли вярвате, че ако един зъболекар е платен 60 кинта на час, сестрата му прави 25 на час ?
- Джовани сравнява некоректно разбира се, заплата на зъболекар, предложена в Монреал, със заплата на сестра, средна за страната, а не за Кебек/Монреал. Но и това няма значение. Заплатата за зъболекар от въпросната обява, със сигурност е обвързана по някакъв начин с продукцията, на сестрите рядко е обвързана с продукция в "южен кабинет"
- на Джовани коментара под "да си затваря устата" е свързан с етика, което е прав, може да се прочете И по този начин. Аз имах предвид просто да не ми лази по нервите с непрекъснато плямпане, а не да си мълчи, понеже правя нещо неетично. За това, честно не се бях замислил, кой къде го сърби на този свят ??? Моята работа е МНОГО лесна за проверка: или е в устата на пациента или я няма. Не знам как може да се фалшифицира, но може би Джовани да ме светне - ще си платя за урока

- батката забравя нещо доста важно за Форт Мак; схемата беше 2 работиш, две почиваш. Така, многото за час и овъртайма се изравняват, не че не се правят повече кинти, но се изравняват. Точно като работата на северния Север: 3 седмици яко работа, после няколко почивка. Всеки си избира колко. Аз разбира се мога да си позволя да почивам повече от сестрата ми, но аз изкарвам повече, което е разбираемо .Аз не почивам повече, защото крада от заплатата на сестрата си, ама че тъпа идея ???
- Аз съм платен на процент от изработеното. Ако си водя моя сестра, ми дават Х % повече, ако те ми осигуряват сестра, си й плащат директно; На мен ми е все тая кой плаща, аз моите проценти си ги взимам независимо кой води сестрата;
- сега намерете сестра, която е готова да работи на процент, като не познава доктора, за който ще работи. Защото Х % от 1000 на ден са едно, от 6000 друго, от 9000 трето;
- моята сестра от Форт Нелсън, когато реши да дойде с мен миналата година, поиска заплащане на час, защото я беше страх, че няма да изкарвам достатъчно продукция. Ако й да е работила с мен 5 години и да знае как работя, знае ми сметките. Работата на север е трудна за предвиждане: ако има кит днес в залива, целия график се разпада, ако са се напили снощи, до 2 часа след обяд никой не се появява, ако има погребение, цялото село е там, тази година едно 5 годишно беше изчезнало, цялото село я търсеше на следващия ден, добре че я намериха около 2, та можахме да работим останалата част от деня; в деня, в който се пука леда на Макензи Ривър , графика се разпада, цялото село е на брега да го гледа. Никол избра заплата от 25 кинта на час, правеше по 12 часа минимум на ден, аз й платих като на контрактор, като увеличих изработеното с 15% за да компенсирам за вноските за пенсия и безработица, които бих платил като работодател. Като теглихме чертата, се оказа, че ако беше избрала да е на Х% вместо на 25 кинта на час е цяла да изкара около 1200 кинта повече. Тези 1200 не й ги дадох, защото тя избра сигурната заплата, а не риска от Х%, аз я бях предупредил, че няма да й ги дам ако има разлика в "моя полза", както и няма да й искам пари обратно, ако разликата е в "нейна полза" - тя рискува и загуби, но беше свободен избор; Разбира се ми помрънка известно време да й дам и тези 1200.
- и това, което най-много ви бърка: дали взимам от тези Х %, ако си водя моя сестра, нали ? Няма да отговоря на този, въпрос, защото каквото и да кажа, няма да има значение. Ако някой от вас е сестра и иска да научи, да заповяда да работи за мен и да докладва после

До сега без сестра не съм заминал. 3 пъти съм си водил аз, последния път, заради Ковид ми намериха те.
И моите деца (тоест големия)се обучават безплатно в Кебек (и не в МакГил за зъболекар), като кебекари, за сметка на данъците, които всички, включително и аз лично, плащаме
И на ози му признавам, този път не се обади, цели две страници. Това обаче не променя мнението ми за него