Брей, Джовани с голямата памет е "забравил" какво работя - дето помни всеки един малък детайл от всяка една дискусия. Аха

Брей, Джовани с голямата памет е "забравил" какво работя - дето помни всеки един малък детайл от всяка една дискусия. Аха
Честно не си спомням, може да си го написал някъде, но аз не следя всички теми, а и понякога не влизам във форума по цели месеци. Ако си го казал лично на мен в някоя тема, моля те посочи точно къде. Останал съм с впечатлението, че и ти си в АйТи, но може и да греша.
Ами то и в Канада децата ни ще живеят в наследствени имоти (ако пожелаят), мизерията е била единствено за нас. Трудно или не, почти всичките ми познати във Ванкувър са със собствени жилища, някои от тях купиха наскоро, при сегашните цени.
Мани го Джовани ... Танграта кара Сивик и аз в миналото съм давал примери именно със Сивик колко по-скъп е в България. В България по-евтини са храни/напитки, жилищата разбира се, някои услуги/сервизи и май това е.miteto написа: ↑Пет Окт 09, 2020 1:18 pm Я покажи на кои продукти цените са по-ниски в България. Бензина видяхме вече, че е по-скъп. Коли? Компютри, телевизори и прочее електроника? Храната отдавна е на подобни цени. Аз освен на алкохол и цигари, други продукти с по-ниски цени в България не се сещам да има.
Тц-тц, перфектната програма май има лоши сектори на хард-драйва, затова липсва информацияjovani написа: ↑Пет Окт 09, 2020 1:44 pmЧестно не си спомням, може да си го написал някъде, но аз не следя всички теми, а и понякога не влизам във форума по цели месеци. Ако си го казал лично на мен в някоя тема, моля те посочи точно къде. Останал съм с впечатлението, че и ти си в АйТи, но може и да греша.
Може, аз не съм си ходил повече от 5 години. Докато Куба е на 2-3 часа полет не виждам смисъл да пътувам до Европа, някой ден може и да го направя пак, ако си струва цената.miteto написа: ↑Пет Окт 09, 2020 2:13 pmТц-тц, перфектната програма май има лоши сектори на хард-драйва, затова липсва информацияjovani написа: ↑Пет Окт 09, 2020 1:44 pmЧестно не си спомням, може да си го написал някъде, но аз не следя всички теми, а и понякога не влизам във форума по цели месеци. Ако си го казал лично на мен в някоя тема, моля те посочи точно къде. Останал съм с впечатлението, че и ти си в АйТи, но може и да греша.Майтап, Джовани. Значи - разлики в мисленето няма. Последните няколко години цените на имотите в Торонто се вдигнаха много. Ако не си спомняш предишни теми, може би ще успееш да си спомниш за тази и мнението ми (на първа страница е), където казах че за човека отворил темата, няма много-много смисъл да емигрира ако единствения мотив е финансов (и също така предполагаме че взема или може лесно да вземе в бъдеще въпросните 6000 чисти).
Това, което ме дразни е неверните ти твърдения по повод цените на продуктите. Може би работиш на спомени преди 5-10 години и си зациклил в доброто старо минало. Аз си бях в София миналото лято, влизах и в евтини и в скъпи магазини. Както казах, единственото което прави впечатление е цените на цигарите и алкохола (ресторантите също така бяха малко по-евтини от канадските). Другите цени, вкл. на повечето храни (щото то други продукти българско производство, няма) са на почти идентични цени с канадските.
София не трябва ли да я сравняваме по-скоро с Торонто? Тук цените на кондотата май започват да падат та току виж са се изравнили с тези в Отава и СофияVedren написа: ↑Пет Окт 09, 2020 2:08 pm ...
Тук в Отава за тези пари може да си купиш същите 100 кв метра и никога да не се занимаваш с майстори, кухни, бани, плочки, тоалетни, печка, хладилник, миална машина, пералня, сушилня, паркети, врати, лампи, контакти.
Влизаш събуваш се и почваш да си живееш.
Там може и 6 месеца да отнеме докато влезеш и да ти побелее косата от майстори.
Аз не виждам какво му е по евтиното при средна заплата 1200 лв.
...
Това е вица на деня.
зависи.на мен алкохола тук ми е по евтин отколкото в българия.miteto написа: ↑Пет Окт 09, 2020 1:18 pmЯ покажи на кои продукти цените са по-ниски в България. Бензина видяхме вече, че е по-скъп. Коли? Компютри, телевизори и прочее електроника? Храната отдавна е на подобни цени. Аз освен на алкохол и цигари, други продукти с по-ниски цени в България не се сещам да има.jovani написа: ↑Пет Окт 09, 2020 1:09 pmКоето е включено в цената, а не се плаща отделно, както в Канада...roumensp написа: ↑Пет Окт 09, 2020 12:52 pmИ после в магазина още 20% за ДДС.Kan_Tangra написа: ↑Пет Окт 09, 2020 7:42 am Най-често всички данъци и осигуровки за заплата отиват до към 20%.![]()
А най-високият разход в Канада е разхода за жилище, което включва пропърти такси, мейнтенанс (за кондо), застраховки и като цяло е 2 пъти по-висок от съответният разход в България. Само този показател унищожава всякакви ценови предимства (като бензин и прочие), освен че цените на почти всички продукти и услуги са по-ниски в България.
Pavel M написа: ↑Пет Окт 09, 2020 6:30 pmзависи.на мен алкохола тук ми е по евтин отколкото в българия.miteto написа: ↑Пет Окт 09, 2020 1:18 pmЯ покажи на кои продукти цените са по-ниски в България. Бензина видяхме вече, че е по-скъп. Коли? Компютри, телевизори и прочее електроника? Храната отдавна е на подобни цени. Аз освен на алкохол и цигари, други продукти с по-ниски цени в България не се сещам да има.jovani написа: ↑Пет Окт 09, 2020 1:09 pmКоето е включено в цената, а не се плаща отделно, както в Канада...roumensp написа: ↑Пет Окт 09, 2020 12:52 pmИ после в магазина още 20% за ДДС.Kan_Tangra написа: ↑Пет Окт 09, 2020 7:42 am Най-често всички данъци и осигуровки за заплата отиват до към 20%.![]()
А най-високият разход в Канада е разхода за жилище, което включва пропърти такси, мейнтенанс (за кондо), застраховки и като цяло е 2 пъти по-висок от съответният разход в България. Само този показател унищожава всякакви ценови предимства (като бензин и прочие), освен че цените на почти всички продукти и услуги са по-ниски в България.
но си го пазарувам от дути фри на границата или от уолмарта в уса
смирнов-1,750 млл-20-22$
грандс,балантайн,тичърс-1,140 млл-13-14$
само дето $$ са американски![]()
![]()
вчера например си взех една дамаджанка 1,750-Dewars за 37$
Да, храната поскъпва всяка година, но наистина е голямо перо.
яжте по малко.по е здравословно и по евтино.tanyatais написа: ↑Пет Окт 09, 2020 7:28 pmДа, храната поскъпва всяка година, но наистина е голямо перо.
Алкохолът също е много по- скъп тук.