Аз имах собствена компания от 6-тият си месец в Канада. Работих като контрактор в продължение на близо 12 години. Имах едно прекъсване от 6 месеца, през което време работех като наемен работник за Дежарден Секюритис (нищо общо няма със секюрити бизнес, за тези които не знаятVedren написа: ↑Сря Окт 07, 2020 5:21 pm Да питам програмистите за да помогнем на ново идващия програмист.
Може ли програмист да е селф емплойед. Ей така да си отвори една фирма и да чака да го търсят, да му дават работа щото е много добър. Той да си определя цената на труда на час или на цял проект?
Прави ми впечатление нещо във форума ама ще го споделя след отговор на по горе зададения въпрос.

Според мен Канада нищо не ти "дава", напротив - отнема ти много, защото като имигрант започваш не от нулата, а от минус 10. Защо хората емигрират? - ако изключим рефюджитата, които бягат от война или преследване, останалите идват, когато стигнат до върха на своето развитие в собствените си страни и решават да опитат нещо ново. Страни като Канада и Австралия осигуряват сравнително лесна имиграция, затова биват предпочитани, не че има нещо специално там. Австралия има хубав климат, но е много отдалечена; Канада има кофти климат, но е близо до САЩ (според мен това е най-големият компетитив адвантидж на Канада - ако успеете да работите нещо свързано със САЩ, но да живеете в Канада). Ако хората са добре запознати с какво ги очаква при имиграцията, биха си вложили услията за успешно развитие в собствените си страни (бизнес или кариера). Доходите са пряко свързани със самочувствието, успеха и здравето на един индивид - при капитализма всичко се купува с пари ("Тигре, тигре"), включително оцеляване, покрив, здраве и останалите екстри. Това е моето мнение, ако искате да четете булсшит може да разгледате някоя имиграционна диплянка на CIC.