snakeplissken написа: ↑Сря Сеп 02, 2020 5:04 pm Важното е да се усвояват едни пари....
Под карантина сме - държавата плаща.....

Това си говорих вчера със сестрата : според мен за да се запаци Нунавут чист, трябва да се наложи изоция не само на жителите му, но и на присигащите работници. В крайна сметка е по-евтино един работник да се посави в хотел за 2 седмици, отколкото да се рискува заразата на даже и едно село. Тя спореше, че искала да й се плаща и надници, докато е в хотела, което според мен не е правилно: Все едно тя на юг не работи и предварителната карантина все едно не й коства работни дни, но й позволява да дойде и да работи тук. Миналая период й подписах 80 часа редовни и 87 часа овъртайм. Все си мисля, че 2 седмици изолация си "струват" за да можеш да изкараш след тях по 43 часа овъртайм на седмица за няколко седмици. Ако и когато заразим Нунавут и редовните часове и овртайма й ще спаднат до НУЛА, защото отново ще затворят Територията изцяло. Но за съжаление хората не виждат "голямата картина", а си гледат лично в паницата и никъде другаде...