Къде най-бързо се започват курсове по френски?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
rose

Къде най-бързо се започват курсове по френски?

Мнение от rose »

Здравейте всички, които живеете в Монреал! :wink:
Може ли някой да ми каже, къде най-бързо се започват курсове по френски в Монреал, т.е. в коя част на Монреал? Всъщност къде е най-добре да се установи човек в началото, за да е по-близо до КОFI- то...?
Благодаря!:lol:
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

COFI или MRCI правят курсове в UdeM, UQAM и в разни колежи. Напоследък се чака много, 4-6 месеца. По-бързо можеш да почнеш към Commission Scolaire, които имат входни тестове на всеки 2 месеца! Има доста училища към Commission Scolaire, в Cote-des-Neiges май са 2. Гледай да си близо до метро ако няма да си купуваш кола, това е по-важно!
To Live Is To Die
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Predi wreme Ombudsman be6e pisala, 4e w St-Lambert ima takava Comission scolaire i se po4walo barzo. Moje da ia pita6 na LS.

Ombi, ne me bii, stp :wink:
Обичам да преча
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

За кои курсове по-точно?
ако питаш:" как най-бързо да почна да вземам по 125 долара седмично за посещение на френски курс" тва е отделен въпрос...не знам не съм посещавал такъв.Ако питаш как най-бързо да започнеш френски курс -на срещата,която ти правят почти веднага след пристигането ти връчват списък със всички организации франкофонизиращи новодошлите-пръснати са из целия град и като ги прозвъниш всички - поне един ще започва с удобни за теб дати.
dakel1

Мнение от dakel1 »

Zdravey i ot men! Ako iskash da u4ish ezik , NO DA NE Vzimash pari-po4vash kam Com. scolair - u4ilishta ima v dosta rayoni na Mont., taka 4e zavisi kade giveesh..., no ako iskash da ti PODXVARLYAT PARIZI samo za prisastvie, bez nikakva realna u4ebna programa 4AKAY KOFI ! U4ilishtata i telefonite kam komisiona moge da gi vzemesh ot internet , vlizaiyki v tozi said:www.csdm.qc.ca :roll: :wink:
Joy

Мнение от Joy »

rose,няма общо правило за тези неща!

Кофи-то почнахме месец и нещо след пристигането. За две години съм сменила толкова курсове ,включително Комисион сколер и платени в Университета и за мен по-добри от Кофи-то няма! :roll:
А пък това в Университета направо на нищо не прилича! Няма преподаване,има всеки път писане на съчинения! :shock: Как ще пропишеш по-добре? Като ти поправят орфографичните грешки? Нямам думи просто! И това за скромничката сума от 300 дол. за 3 мес.! :shock: (не те на теб,а ти на тях! За това,че са ти поправили грешките в съчинението... :roll: )
Заключено