Ванкувър vs Торонто
Re: Ванкувър vs Торонто
Даунтаун не е като центъра в Европа и е нормално, че вечето хора искат пространство, удобства, голям двор и простор, а не свръх-скъпи кутийки в даунтаун. Моите 2 цента.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Чисто любопитство:
Колко от потребителите коментирали тук са живяли в двата града, за да дадат мироглед?
Колко от потребителите коментирали тук са живяли в двата града, за да дадат мироглед?
Ясно, че сигурно никой, затова въпросът трябва да бъде, кой е живял в един от двата и посетил другия, въпрос който автоматично изключва трол Стрина
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Благодаря ти, Pyrelight.
Наясно съм и подхождам изключително избирателно към близкия си кръг.
Това, че сме българи някъде по света, не ни прави автоматично приятели. Не държа да имам точно Бг познати и след първоначалните срещи с всеки нов човек си правим изводите и преценяме колко близко искаме този човек в обкръжението си, но с масата се събираме няколко пъти годишно и дотам.
Писането из форуми е различно от невиртуалната реалност и всеки се представя за нещо си, но истинският контакт поволява да се види доколко изградената персона/ образ отговаря на реалността и предпочитам да си съставя личното мнение сама.
Мъжът ми е много по социален и поддържа много повече контакти.
Аз пиша активно и в друг бг форум и оттам имам много ценни познанства, с които общуваме много по-често и се виждаме всеки път като пътуваме из техните вилаети, но тук средата е много различна и затова и наминавам рядко и спорадично.
Наясно съм и подхождам изключително избирателно към близкия си кръг.
Това, че сме българи някъде по света, не ни прави автоматично приятели. Не държа да имам точно Бг познати и след първоначалните срещи с всеки нов човек си правим изводите и преценяме колко близко искаме този човек в обкръжението си, но с масата се събираме няколко пъти годишно и дотам.
Писането из форуми е различно от невиртуалната реалност и всеки се представя за нещо си, но истинският контакт поволява да се види доколко изградената персона/ образ отговаря на реалността и предпочитам да си съставя личното мнение сама.
Мъжът ми е много по социален и поддържа много повече контакти.
Аз пиша активно и в друг бг форум и оттам имам много ценни познанства, с които общуваме много по-често и се виждаме всеки път като пътуваме из техните вилаети, но тук средата е много различна и затова и наминавам рядко и спорадично.
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Хаха, не, не се интересувам изобщо.
Писах, че имам добри познати от друг Бг форум, с които общувам често и държим да се видим и тях наричам "Бг общност". Имаме и приятели, които са се престили насам след Европа, но те са из Квебек и Отава.
Проблемът с българите в чужбина е явен феномен и тук, че и наяве, а именно изтъкване, големеене, оплакване от всичко живо под Слънцето, сделки и тарикатлъци, сравняване на жените/къщите/колите, надскачане, мерене и прочие. Такива неща не са ми интересни и не ме засягат.
Писах, че имам добри познати от друг Бг форум, с които общувам често и държим да се видим и тях наричам "Бг общност". Имаме и приятели, които са се престили насам след Европа, но те са из Квебек и Отава.
Проблемът с българите в чужбина е явен феномен и тук, че и наяве, а именно изтъкване, големеене, оплакване от всичко живо под Слънцето, сделки и тарикатлъци, сравняване на жените/къщите/колите, надскачане, мерене и прочие. Такива неща не са ми интересни и не ме засягат.
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Не ви следя толкова обстойно и не съм навътре в нещата.
Някой с разкази за кварталите, училищата и въобще всичко за града? Ние прочуваме вече над година и сме избрали що годе, но пак всичко е субективно докато не се стигне до купуването на къщата.
Навремето тук получих неочаквано добра информация от съфорумник и дойдохме по-бързо от очакванато след тази информация и все се надявам, че този феномен на взаимопомощ и ноу-хау ще се възродят в някой момент.
Вие сте на ход
Някой с разкази за кварталите, училищата и въобще всичко за града? Ние прочуваме вече над година и сме избрали що годе, но пак всичко е субективно докато не се стигне до купуването на къщата.
Навремето тук получих неочаквано добра информация от съфорумник и дойдохме по-бързо от очакванато след тази информация и все се надявам, че този феномен на взаимопомощ и ноу-хау ще се възродят в някой момент.
Вие сте на ход

Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
tanyatais, сигурен съм, че сте направили правилния избор и Торонто е мястото за вас и семейството ви.
Успех!
Успех!
Здравей Таня, Торонто е доста обширен, ако се има предвид GTA - това са 7 милиона живеещи на площ 7 хиляди квадратни километра. Може да се разказва с дни, но не знам кой има толкова време. Може би ако подскажете къде сте се насочили - към City of Toronto или към предградията (които заедно със City образуват GTA)? За какви училища говорим - основни или средни? Ако имате тинейджър, е безсмислено някой да ви обяснява надълго и нашироко за основното си училище и т.н. С две думи - информацията е толкова много, че ще е по-продуктивно ако дадете малко информация за вас, така че да получите по-конкретни отговори.tanyatais написа: ↑Пет Юли 10, 2020 3:42 pm Не ви следя толкова обстойно и не съм навътре в нещата.
Вие сте на ход![]()
Благодаря Митето.
Проучваме районите.
Получих нужната ни информация и ви пожелавам приятно лято!
Проучваме районите.
Последно промяна от tanyatais на Пон Юли 13, 2020 9:19 pm, променено общо 1 път.
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
бунгало със земя има до езерото ама поне на 50-100 км от голямо торонто и съвсем не е за без пари
в горе изброените квартали,ако случайно намериш бунгало със земя цената му ще е от няколко милиона
ще трябва да се задоволиш с бунгало без земя на 2-3 км от езерото
ко не вярваш за кво става дума прати мъжа уикенда да се поразходи например до оуквил и да ти разкаже кво е видял.
на тия бунгала на ватър фронт с дворове цените им започват от 10 милиона нагоре.
по навътре в града цените на бунгалата и бараките без дворове и без изглед към езерото минимум от 1 милион.
по скоро гледай за скарбъроу.там има много бунгала с малки дворчета ,близо са до езерото,клиентелата е предимно паплач от източна и южна азия.
минимални цени на бараките с дворчета от 1 милион,но може да се намери и нещо по евтино,например за 600-800К ама ще е много зле
ако искаш евтин и хубав имот който ще е по силите на бюджета ви местете се в монтреал.зимата е малко по студено и снежно от торонто,но като цяло града е много по цивилизован и не чак толкова просташки както торонто
в горе изброените квартали,ако случайно намериш бунгало със земя цената му ще е от няколко милиона
ще трябва да се задоволиш с бунгало без земя на 2-3 км от езерото
ко не вярваш за кво става дума прати мъжа уикенда да се поразходи например до оуквил и да ти разкаже кво е видял.
на тия бунгала на ватър фронт с дворове цените им започват от 10 милиона нагоре.
по навътре в града цените на бунгалата и бараките без дворове и без изглед към езерото минимум от 1 милион.
по скоро гледай за скарбъроу.там има много бунгала с малки дворчета ,близо са до езерото,клиентелата е предимно паплач от източна и южна азия.
минимални цени на бараките с дворчета от 1 милион,но може да се намери и нещо по евтино,например за 600-800К ама ще е много зле
ако искаш евтин и хубав имот който ще е по силите на бюджета ви местете се в монтреал.зимата е малко по студено и снежно от торонто,но като цяло града е много по цивилизован и не чак толкова просташки както торонто
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Мерси за инфото.
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
мерси.
радвам се ,че съм ти бил полезен.
сега съвсем на сериозно да ти кажа и някоя и друга моя мисъл
от норт йорк т.е. средата на торонто където в момента мъжа ти оперира като тръгнеш по 401 на изток която се движи успоредно на езерото в посока монтреал до края на голямо торонто са 40-50 км в който диаметър попадат скарбъро,пайпринг,ошава и ейджъкс
където цените на бунгалата до езерото също не са за подценяване.
подминаваш ги и удължаваш периметъра от норт йорк с още едни 50 км
в тоя диапазон нещата стават много по различни,цените на пропъртито падат рязко,качеството на живот обаче значително се увеличава.малки населени места ,по френски казано шалета,по български вилна зона с много евтини бунгала близо до езерото,а защо не и на самото езеро.
въпроса е къде ще са ви работните места и ако да речем са някъде по средата на торонто -норт йорк дали сте склонни да харчите по 2-3 часа на ден отиване и връщане до работата и до вкъщи.
там вече с училищата не знам какво става,ама района е много гъсто населен с много малки и по големи градчета на 401 и предполагам,че проблема е решен,т.е. училища има.
Няма проблем, приятно лято и на вас. Повечето райони в Торонто са хубави, така че няма да сбъркате където и да купите. Има определени квартали, които е хубаво да се избягват, но те се знаят - емблематичния Jane&Finch в North York, Malvern в Scarborough, Regent Park в Downtown Toronto и т.н.
За училищата - отиваш на https://www.compareschoolrankings.org/ и вкарваш района който те интересува и ще ти покаже как са класирани училищата там.
Мерси много.miteto написа: ↑Вто Юли 14, 2020 11:42 amНяма проблем, приятно лято и на вас. Повечето райони в Торонто са хубави, така че няма да сбъркате където и да купите. Има определени квартали, които е хубаво да се избягват, но те се знаят - емблематичния Jane&Finch в North York, Malvern в Scarborough, Regent Park в Downtown Toronto и т.н.
За училищата - отиваш на https://www.compareschoolrankings.org/ и вкарваш района който те интересува и ще ти покаже как са класирани училищата там.
Да, мъжът ми е тук от месец и половина и се ориентира добре в пазара и къде иска да купува.
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Мите сигурно си прав ,че повечето райони в Торонто са хубави ама Танчето не пита за по вечето райони ,а конкретно за районите където може да си купи бунгало с голям двор на езерото и от спалнята си сутрин когато се събуди първото нещо което да види е уотър фронта на езеро Онтарио.ПЛюс това държи да има и голям двор от няколко стотици акра на който да подскачат патици,зайци и диви сърички.miteto написа: ↑Вто Юли 14, 2020 11:42 amНяма проблем, приятно лято и на вас. Повечето райони в Торонто са хубави, така че няма да сбъркате където и да купите. Има определени квартали, които е хубаво да се избягват, но те се знаят - емблематичния Jane&Finch в North York, Malvern в Scarborough, Regent Park в Downtown Toronto и т.н.
А ти я пращаш в трета глуха в По вечето райони на Торонто на 30 ккм. от уотър фронта на Онтарио с драйф уей за 2 коли и бек ярд от няколко квадратни метра дето като сложиш чадъра и барбекюто за патиците,зайчетата и сърничките не остава място.
Нали така,ако правилно съм разбрал щенията на Танчето за които бюджет няма ,ама пустите му мечти трябва да се уважават.