njakolko reda za canada ne v rozovo

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Joy

Мнение от Joy »

Като абсолютна стойност(ако имаш впредвид бруто),може би не е повече в Канада от колкото в някои страни от Западна Европа, но като краен резултат....(не в Канада,а в Квебек), не знам коя друга страна би го минала! Като казвам краен резултат,говоря за еквивалента на получените пари,значи включвам разходи,цени на стоки и услуги,жилище и транспорт,данъци и застраховки. Няма да включа фактор "социална сигурност",защото тук е ясно,че равни няма! Правила съм равносметка за цената на живот между Швейцария и Квебек, ама не просто така за чешене на езика,а с ясна лична цел,съответно,много,много обективна (поне доколкото е възможно от разстояние).За по-голямата швейцарска заплата получаваш многократно по-високи цени,което я обезсмисля.В крайна сметка,тук с малко по-ниска заплата си осигуряваш доста по-добър живот.
LaRue

Мнение от LaRue »

JOY, незнаех че си и икономист :idea: .
Защо не помислиш и за Холандия там е супер, а и тревата е легална и качествена.
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Ла Рю, откъде знаеш, че е качествена, пробвал ли си я :roll:
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
LaRue

Мнение от LaRue »

Да, живях там доста време :oops:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

:D
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Ей го на, каквото си баба знае това си баба бае :)

Ариесе, в писанието си по-горе изпадналия в параноична криза Петров направи предположение, че конспирация на "прекарани" и/или други такива с някаква задна мисъл го разубеждават да на идва в Канада. Аз писах на човека, че страда от халюцинации, а ти се изцепи с някакви дивотии за заплати, ДУХОВЕН живот и мизерия ;) Два пъти те помолих да престанеш да ме занимаваш с последните, които нямаха отношение към МОЯТ постинг и МОЯТА теза, ти продължи да рупаш ли рупаш.

По повод "умилението и забравянето". Хората са различни, и аз лично не съм се оплаквал никога от мизерия в родната страна, защото честна работа за добри пари там винаги е имало, само дето чоевек е необходимо да си размърда мозъчните клетки. Животът навсякъде е такъв какъвто си го направи човек. Подготви се много добре за последното идвайки насам.

А по повод "генералния извод" правилото е: оплаквач си бил - оплаквач си оставаш. На такива винаги ще има нещо, или някои дето да им пречи.
Aries

Мнение от Aries »

Aries написа:
Бабино яренце, не подлагаме думите ви за отрицателните страни на Канада под съмнение. Като дойдем ще видим кой крив и кой прав. Дотогава смятаме мненията ви за меродавни.
--------------------------------------------------------

Е, кой според теб е параноика в дадената ситуация. Изкоментирал съм ти поста и после съм дал мнението си по темата. Или си мислиш, че специално за тебе трябва да маркирам - ето отговарям ти и --- това вече не се отнася до тебе.
Но то е така с хората дето много си шават мозъчните клетки и са емигрирали в Канада, не защото живота в БГ не им е изнесъл, а от чист порив за нещо различно.
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Не ми е навик да се обяснявам, но за тебе ще направя изключение - идването ми в канада няма нищо общо с харесването или не на живота в родната, и да призная, I don't give a flying hood дали на тебе последното изглежда правдоподобно.

Що се отнася до шаването на мозъчни клетки, то е приоритет на тези които имат такива. Предвид резултата от опитите ти за упражнения във формална логика присъствието на подобни в краниалната кутия определено е съмнително. :) :) :)
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

JOY написа:Като абсолютна стойност(ако имаш впредвид бруто),може би не е повече в Канада от колкото в някои страни от Западна Европа, но като краен резултат....(не в Канада,а в Квебек), не знам коя друга страна би го минала! Като казвам краен резултат,говоря за еквивалента на получените пари,значи включвам разходи,цени на стоки и услуги,жилище и транспорт,данъци и застраховки. Няма да включа фактор "социална сигурност",защото тук е ясно,че равни няма! Правила съм равносметка за цената на живот между Швейцария и Квебек, ама не просто така за чешене на езика,а с ясна лична цел,съответно,много,много обективна (поне доколкото е възможно от разстояние).За по-голямата швейцарска заплата получаваш многократно по-високи цени,което я обезсмисля.В крайна сметка,тук с малко по-ниска заплата си осигуряваш доста по-добър живот.
Джой,ти колко време си живяла в Швейцария? Питам те ,защото ми е интересно ,ако може да дадеш повече информация по тази тема-като цени ,заплати,живот и т.н. А ако предоставиш и инфо за Западна Европа ще ти бъда много благодарен :D :D :D
П.с Между другото,ти кои западни страни си живяла и работила и колко време???
П.п.с За Русия не става въпрос!!!!!!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

babinoyarentze написа: краниалната кутия определено е съмнително. :) :) :)
брей какви са тези термини :D чакай да си отворя учебника по анатомия :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
pumpy

Мнение от pumpy »

JOY написа:Какви снимки, бе хора? :shock: И аз изкам да ги видя... :(

Снежи, живееш в блок с -найсе етажа...Там е отговора защо хората не си оставят децата пред блока.

Ombudsman,права си за темите със съпоставки на цени,но всичко е само приблизително...Ще взема наистина точка по точка да записвам за какво харча и списъка ще го пратя на майка си да ми напише съответните български цени. Ето това ще бъде съпоставка и съм сигурна,че там и заплата на стоматолог няма да стигне за да покрие това,което пазарувам тук. Такава тема не е имало. Предполагам това би затворило устата на тези,които реват,че живеят мизерно! Дори с минимална заплата тук се осигурява далеч не мизерен живот по български мерки.
Скъпа мила сестро,

със "заплатата", която изкарвах в БГ можех да купя многократно повече неща отколкото всеки тук със заводска заплата до 16 долара на час, стипендия, социал и работа на черно и доходи от този порядък.
факт е че в БГ си позволявах два пъти годишно по 2 седмици почивка някъде по света, а сега си мисля кога ли ще ми се дават няколко хиляди за да отидем до Банско на ски - така, че не се изхвърляй отново......
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

poumpy написа:[

Скъпа мила сестро,

със "заплатата", която изкарвах в БГ можех да купя многократно повече неща отколкото всеки тук със заводска заплата до 16 долара на час, стипендия, социал и работа на черно и доходи от този порядък.
факт е че в БГ си позволявах два пъти годишно по 2 седмици почивка някъде по света, а сега си мисля кога ли ще ми се дават няколко хиляди за да отидем до Банско на ски - така, че не се изхвърляй отново......
Извинявай, но каква ти е била заплатата в БГ, че да взема да ти повярвам. :D :lol: :lol: :lol: Щото аз, ако можех да си позволя два пъти в годината да ходя "на почивка някъде по света", изобщо нямаше да си поместя задника от тука... Пък уж взимам хубава заплата и не се оплаквам много, много, че ме е срам ...:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Изображение
Joy

Мнение от Joy »

Джой,ти колко време си живяла в Швейцария? Питам те ,защото ми е интересно ,ако може да дадеш повече информация по тази тема-като цени ,заплати,живот и т.н. А ако предоставиш и инфо за Западна Европа ще ти бъда много благодарен
П.с Между другото,ти кои западни страни си живяла и работила и колко време???
П.п.с За Русия не става въпрос!!!!!!
Наистина ли търсиш информация за цени или се заяждаш?
Няма нужда да си живял за да имаш информация,нали? Има И-нет,има познати и приятели живеещи там, има такива форуми като този,а и по-добри и т.н. :roll:

Скъпа мила сестро,

Пумпи, доколкото си спомням там си имал собствен бизнес и не си работил за заплата... :roll: Имам много добра представа какво си позволява стоматолог на заплата!
П.С. Откога взех да ти ставам скъпа,че и сестра? :shock:
pumpy

Мнение от pumpy »

не случайно съм сложил думата в кавички. ти самата говориш за заплата в цитирания постинг, а сигурно ти е ясно, че от доста време вече няма стоматолози на заплата в БГ, иначе си жестоко права - жена ми взимаше в началото към 120 лева - беше кошмарно и за щастие много бързо това се прекрати.
И защо да не си ми скъпа - то не се знае от кой храст какъв заек ще изкочи ? А аз сестра нямам имам само двама братя.

Tornado не е нужно да ми вярваш - това няма да те стопли по никакъв начин...ти не можеш да ме разбереш по простата причина, че не взимаш моята "заплата" в БГ - парите не са всичко на този свят, особено когато ги имаш и знаеш че можеш да ги правиш.
знаеш ли имам колеги в София, които се мръщят когато направят под 10 хиляди на месец и с лекота плащат 800-900 лева за двудневен квалификационен курс, а пък стоматологичната ми сестра в кабинета имаше заплата от 600 лева на месец...
Темата между другото е започната също от колега.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

:haplio: :haplio: :haplio:
Браво Пумпи ти си мъж!!!
А ти откъде съдиш за мойта "заплата"??? Вярно не ги докарвам 10 000, ама заплатата ми е само страничния доход...
И да знаеш, прав си, парите не са всичко!!! Особено, когато ги нямаш :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Изображение
Заключено