Тази година за първи път пътувах към Канада и имах възможността да разгледам и да събера впечатления. Бях очарована от природата, от хората и от отношението им... изключително отзивчиви и винаги ще помогнат в нужда.
Приятелят ми, с когото съм вече повече от година, живее и работи в Монреал и именно заради него посетих Канада. От известно време съм на мнение, че в България няма да става все по-добре и все повече ме отблъскват и хората, и манталитета тук. След края на ваканцията си в Монреал, осъзнах и взех решението, че това е мястото, където искам да живея. Но заедно с това решения идват многото въпроси и търсене на информация. Приятелят ми е там от доста дълго време, но няма никаква идея как стоят нещата със заминаването натам. Затова се обръщам към Вас.
Каква е моята ситуация?
На 23 съм и искам да замина за Монреал възможно най-скоро. Изключително съм амбицирана да работя и живея там. Съвсем скоро ще започна да посещавам и уроци по френски. Лятото завърших Софийски университет със специалност Начална училищна педагогика и чужд език(английски) и в момента съм учител ЦДО в начално училище. Ще изчакам да приравня дипломата си, но се съмнявам, че нещо ще ми се признае.
Въпросите ми са:
Ако отида в Монреал само с ЕТА, какви са възможностите за работа без работно разрешително? Чувала съм за такива работодатели, които могат да те наемат и плащат под масата. Какво е Вашето мнение?
Възможно ли е да отида на място и да кандидатствам за работа, и ако ме хареса работодателят, да ми помогне за работното разрешително? Има такава практика?
Колко време след като остана мога да кандидатствам за каквито и да са документи и изобщо какво мога да направя?
Изчетох всички възможни програми, по които е възможно да кандидатствам, но виждам, че отнемат изключително много време и се иска повече стаж. А при мен стажът е малко - по трудовата ми книжка е 1 година, по специалността ми - 2 месеца. Работила съм и в САЩ, но това не е от голямо значение.
Ще се радвам да получа някакви мнения и всякаква информация би била полезна.
Благодаря Ви за отделеното време!
Хубава и спокойна вечер(или ден)!