Баба на помощ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Plamen

Мнение от Plamen »

Не са искали медицински нито на майка ми нито на родителите на жена ми. Имамем една позната жената е около 70-те, но и на нея не и искаха...иска се преглед в тукашна криника само когато се удължава визата...доколкото ми е известноне е пробел да се удължи още с 6 месеца...струва някъде около 300 долара цялата гяволия... :shock:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Plamen написа:Не са искали медицински нито на майка ми нито на родителите на жена ми. Имамем една позната жената е около 70-те, но и на нея не и искаха...иска се преглед в тукашна криника само когато се удължава визата...доколкото ми е известноне е пробел да се удължи още с 6 месеца...струва някъде около 300 долара цялата гяволия... :shock:
Като стана дума за медицински, искам да питам всички писали до тук по темата - правили ли сте медицинска застраховка на този/тези които сте поканили и са дошли от България с посетителска виза? Какво би станало в случай че на въпросния роднина - баба, свекър и т.н. - се наложи да потърси медицинска помощ за нещо в Канада?
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Хич не ми е идвал на ум подобен проблем. Най-вероятно ако се наложи медицинска помощ - ще плащаме.
Joy

Мнение от Joy »

Добре де,ами какви са условията за издаване на многкратна виза и дава ли тя право на по-дълго от 6 мес. пребиваване?Или просто с тази виза може да се пътува няколко пъти с покана или как?
Странно,че на възрастни хора над 70 години не се иска медицинско и мед.застраховка(пък и по-млади хора има с хронични заболявания)...Ами ако не издържи полета?Има хора на тази възраст с тежки здравословни проблеми изискващи постоянен лекарски контрол.Повечето от тях са хипертоници като минимум.Да се доведе тук баба на такава възраст е много рисковано без застраховка,защото те имат нужда от чести посещения при лекар,от постоянен прием на определени лекарства и следене на състоянието им.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Sneji написа:Хич не ми е идвал на ум подобен проблем. Най-вероятно ако се наложи медицинска помощ - ще плащаме.
То да не се налага, ама май по-добре помислете за нещо като застраховка че човек никога незнае какво може да се случи. А ако нещата опрат да се плаща, при тукашните цени на здравните услуги, направо става страшно.
Plamen

Мнение от Plamen »

За майка ми плащам по 2,7 долара на ден...това е за 50 000 застрахователно събитие...това не включва хронични заболявания. Покриват се инциденти...настинки и др. подобни...а щях да забравя. Първите 50 долара са за моя сметка...демек ако идем на доктор и ни струва 100 аз трябва да платя 50...пък и ако доктора поиска хонорар да попълни застрахователната полица...ужас...може и да минем над 100.
Няма значение каква е визата престоя може да бъде максимум 6 месеца на веднъж без изрично разрешение за удължаване...
Аватар
Val

Мнение от Val »

Zdraveite vsichki,

Temata za zastrahovaneto na roditelite (i rodninite) mi se struva mnogo vajna, kato se ima predvid, che edin den v bolnica moje da vi struva 5,000 CAD.

Az lichno ne bih prenebregnala tazi opasnost i, kogato maika mi beshe na gosti, ia zastrahovah. Struvashe mi kam 100 CAD mesechno. Za 4 meseca - okolo 400 CAD, nemalka suma.

Sega razbiram, che Plamen e nameril zastrahovka samo po 2.7 CAD na den i tova me navede na misalta da vi pomolia da spodelite vashia opit sas zastrahovkite. Ako ste pravili takiva:

Kade (v koi kompanii i/ili chrez koi agenti)?
Kolko struva?
Kakvi sa usloviata (napr. kolko pari pokriva zastrahovkata, kakvi vidove med. pomosht,kolko e deductable sumata, t.e. sumata, koiato vie triabva da platite bez da vi se pokrie i dr.)?
Imali li ste sluchai da proverite dali zastrahovatelnata kompania e korektna (imam predvid, sluchvalo li se e da polzvate med. pomosht i tia da pokrie razhodite)?

Mislia, che za vsichki shte e polezno da obmenim takav opit i da namerim nai-izgodnite zastrahovateli ili agenti.

Nadiavam se pone niakoi da otklikne na tazi tema, makar che ne sam goliama optimistka. Predi okolo mesec moje bi postavih takav vapros za obmiana na info za calling cards i absoliutno nikoi ne mi otgovori! Za smetka na tova, kato post-nah mnenie, che Canada mi haresva, nameriha se vednaga masa narod, koito s gotovnost "otkliknaha" i me opliuha. Izglejda, che za goliamata masa hora, toia forum e samo da si nacheshat ezicite i da dadat na drugite da razberat koi sa, no kogato stane vapros vzaimno da si pomognem BGrite v Canada, za da napravim jivota si po-lek, okazva se, che s malki izkliuchenia, vseki si pazi informaciata za sebe si. V rezultat na koeto tozi forum vse poveche zaprilichva na zadushevna (tip BGska) diskusia sled niakolko golemi rakii v mahlenskata krachma i vse po-malko na miasto za razmiana na polezna informacia i vzaimno podpomagane na BGrite v Canada.

Dano da se laja!

Ta, ako niakoi otgovori, shte sam mu blagodarna.

Uspeh!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Вал, веднага ти отговарям:
Свекър ми се е застраховал направо на летището в София в "Булстрат". Полицата е с 30 000 USD покритие. За един месец и до 60 годишна възраст цената е 47 евро, а над 60 години цената е с 50% отгоре.
Искрено се надявам да не разберем как работи системата!
Plamen

Мнение от Plamen »

Снежи, проблема на евтините български застраховки е мнмого сериозен...ако стане нещо /недай боже разбира се, но нали за това са застраховите/ трябва да платиш всичко ти, после да вземеш фактура, да идеш до родината и там да си търсиш парите...малко сложно ми се вижда...ако някой има обратния опит- да сподели. А ако си с тукашна застраховка можеш да се обадиш в компанията и те се занимават по-натаък с подробностите...а и да ти кажа аз много не вярвам в родната застрахователна система... :roll:
Аватар
Niko

Мнение от Niko »

Plamen написа:Снежи, проблема на евтините български застраховки е мнмого сериозен...ако стане нещо /недай боже разбира се, но нали за това са застраховите/ трябва да платиш всичко ти, после да вземеш фактура, да идеш до родината и там да си търсиш парите...малко сложно ми се вижда...ако някой има обратния опит- да сподели. А ако си с тукашна застраховка можеш да се обадиш в компанията и те се занимават по-натаък с подробностите...а и да ти кажа аз много не вярвам в родната застрахователна система... :roll:
Пламене, а би ли дал все пак координатите на компаниата?
Благодаря
Аватар
Val

Мнение от Val »

Sneji,

Blagodaria ti mnogo! :D

Ako vse oshte prodaljavam da vlizam v tozi forum, to e zashtoto ima niakolko bisera kato teb, koito go praviat polezen i priaten! :wink:

Uspeh!
Аватар
Val

Мнение от Val »

Sneji,

Blagodaria ti mnogo! :D

Ako vse oshte prodaljavam da vlizam v tozi forum, to e zashtoto ima niakolko bisera kato teb, koito go praviat polezen i priaten! :wink:

Uspeh!
Plamen

Мнение от Plamen »

Niko написа: Пламене, а би ли дал все пак координатите на компаниата?
Благодаря
sORRY ZA ZABAVIANETO...AMA BIAH ZAET DA CHETA GLUPOSTI... :roll:
TAKA ZNACHI ZASTRAHOVATELNATA KOMPANIA E 21ST CENTURY- TRAVEL INSURANCE COMPANY...IMAT WEB ADRES www.12stcenturytravelins.com ...moita zastrahovka si ia napravih prez Dimka, no moje i online. Firmata e niakakvo podrazdelenie na ING ili neshto takova... dano sam bil polezen
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Пламен, както винаги разменя букви/цифри в бързината. Тоя ли е адреса: http://www.21stcenturytravelins.com/
Аватар
Niko

Мнение от Niko »

Plamen написа: TAKA ZNACHI ZASTRAHOVATELNATA KOMPANIA E 21ST CENTURY- TRAVEL INSURANCE COMPANY...IMAT WEB ADRES www.12stcenturytravelins.com ...moita zastrahovka si ia napravih prez Dimka, no moje i online. Firmata e niakakvo podrazdelenie na ING ili neshto takova... dano sam bil polezen
:?:
Do sega misleh, 4e 21ST CENTURY prodavat ili davat pod naem jili6ta... Vijdal sam na mnogo mesta tehni tabalki...
Blagodaria o6te vednaj! :D

PP ssttoo, bebeto e mnogo gotino :wink:
Заключено