Тия справки не ми ги пробутвай на мен, дето съм живял, работил и плащал заплати в САЩ преди ти да ги видиш на картичка. В САЩ всеки работодател и длъжен да удостовери легитимността на представените му документи - разрешително за работа или постоянен статут. Социалния номер сам по себе си не ти дава право на работа, даже на някои си пише - без право на работа. Това, че Консуело си е купила фалшив SSN, и че работодателят не го е проверил, както и че не изискал И разрешително за работа, не го оправдава и подлежи на: First offenders can be fined $250-$2,000 per illegal employee.pumpy написа:- за твоя справка: нелегалните тук, които АЗ познавам, не получават кеш под масата. Хората имат документи за самоличност, социални номера, компании, кредитни карти и си получават заплащането с ЧЕК, който се депозира в банковата сметка на компанията им. Това, че собственика е нелегален, не прави бизнеса и плащаните от него данъци нелегален;Павел написа: Като се има предвид пословичната ви стиснатост и предвид факта, че нарушаваш федерални закони, наемайки нелегални чистачки в къщата си, за да има плащаш под минималната заплата и то кеш под масата, както и че се кефиш когато сестрата ти е болна, щото пестиш от заплатата ѝ (което навежда на мисъл, че и на нея плащаш нелегално, щото всеки легален има право на платени болнични дни), няма да се учудя, ако си изкарал и курс за подковаване на коне - кога нема зъби за вадене, да не стоиш залуду в пущинаците около полярния кръг.
- за това второто с болничните, които има всеки легален в Щатите - просто ще умориш коня от смях. Не се опитвай да мислиш на база моите писания - не ти се отдава, доказал си го отдавна;
- коне над полярния кръг НЯМА, там и крави няма, както и говеда. Последните особено се намират доста по на юг от Нунавут;
А относно, расиската ти изцепка по-горе, го очаквах. НЕ можеш да ме изненадаш, а и хората все още си спомнят. И благодарение на такива като мен, скоро няма да забравят. А поемата е написана от :
"First they came ..." is the poetic form of a prose post-war confession first made in German in 1946 by the German Lutheran pastor Martin Niemöller (1892–1984)
For a second offense, the fine is $2,000-$5,000 per illegal employee.
Three or more offenses can cost an employer $3000-$10,000 per illegal employee. A pattern of knowingly employing illegal immigrants can mean extra fines and up to six months in jail for an employer.
Така и не разбрах тази глупост "Това, че собственика е нелегален, не прави бизнеса и плащаните от него данъци нелегален". Нелегален няма право да отваря бизнес; ако си чужденец и искаш да отвяраш бизнес, ти трябва L-1 виза. Кредитните карти дето споменаваш имат отношение по въпроса колкото и билетите за кино. Толкова си глупав, че вече нямам никакво съмнение, че си влязал стоматология като дете на активен борец. И ходи разправяй на баба си (оная активната), че плащаш на Консуело с чек