Е, ако ти виждаш разлика между:agent Ozo написа: Не си спомням и да съм ти давал акъл какво следва и трябва да направиш. Коментирам изключително казаното в този форум от самия теб, Пумпи и какви противоречия съм видял в думите ти. До момента преди сядането ти в самолета, ти бе написал, че нотарусът "накарал" тъща ти да плати. Сега пък изкарвваш, че всъщност не става въпрос за съгласие за плащане от нейна страна, а за злоупотреба на нотариуса с доверителната сметка на свой клиент. Не знам кое е вярното. Но ако е вярна втората редакция на казуса, то и аз съм на мнение, че има злоупотреба от страна на нотариуса.
накарвам някого да плати; и
взимам си пари от доверителната сметка на някога, за нещо, което не съм му фактурирал;
то аз, ЛИЧНО, разлика не виждам. Да накараш някого да плати не изисква неговото съгласие да го направи, затова го й КАРАШ. Да му вземеш парите директно, също не изисква съгласие, просто си ги взимаш. За мен, зъбаря, а не учителя по български език, двете са едно и също нещо, изказано по различен начин.
При нотариус няма съгласие за плащане: кантората е посочена от продавача, беше ми представена сметка и докато не преведеш парите (в повече, за всеки случай) до 48 часа преди сделката, такава изобщо не се случва. Това са фактите. Точно както и при адвокатите: има ритейнър, от който те харчат. При лекарите да е така: колко пъти са ви взели 3000 долара ритейнър, при влизането в лекарския кабинет и после започва прегледа и лечението ??? НИКОГА, нали, НИКОГА
Интересно защо ли адвокатите и нотариусите взимат първо парите и после започват да работят. Аз си мисля е защото просто знаят какъв булшит произвеждат непрекъснато и как никой няма да им плати за същия ако зависи от тях. Затова се подсигуряват предварително, пък после ходи се оплаквай на арменския поо.......