Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
NightMartini
Мнения: 368
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 7:46 am

Re: Какво се случва в България?

Мнение от NightMartini »

Pyrelight написа:
NightMartini написа: Само че това е приятна лудница. Това можеш да го разбереш, само когато с години вечеряш сам и когато се прибираш и от целият блок само твоят прозорец не свети.
Toва може да ти се случи навсякъде по света и България не прави изключение.
Извини ме, ама аз не правя туршии и точа кори при положение, че се продават готови в магазина. Насочи си енергията към хората и излизай по-често сред тях вместо да преливаш от пусто-празно!
И забрави тия селски глупости за без пари! Ще ходя да се гърбя там, откъдето всички бягат...Трябва да ми е изпила чавка акъла! :D
Яж свестна храна! Даже и представа си нямам, какво е това "яйчена каша". Да не казваш така на бърканите яйца?
Това е олицетворение на потребителското, консуматорско и прагматично общество. Защо да приготвиш, като можеш да купиш. Защо да пазиш и предаваш традиции, като отдавна си си плюл на гражданството. Никога няма да разбереш каква е разликата между корите в Адонис и домашните кори. Ако някога отидеш в Турция - там ги продават на бройка страхотни са. И домашна юфка си правя пак от кори. Понеже не си минала тук през образование в университет, нямаш грам идея колко интензивно е обучението и как дори и докато си в тоалетната по-малка нужда си преговаряш на ум. Миналата година прекарах един ден на едно село с кучето Карма и баба Ташка - няма как да ти го обясня, защото просто с теб живеем на различни планети, но няма круизен кораб, който да ти даде такова топло посрещане. Лошото е, че ти няма как да предадеш този опит на децата си и ти гарантирам, че те губят много от това. Bill Mollison ако ти остане време прочети за него той е основателят на перма културата, моят приятел се обучава при него. Когато посетиш подобно място, ще намериш разликата между твоята храна и тяхната храна. И да права си - ти никога ни би ползвала компостен тоалет, а там го правят. Там хората си ебат мозъците, а ние тука си говорим просто едни на друг. Яйчената каша е нещо много просто - запържва се малко олио с брашно, добавя се прясно мляко и после се чукват яйца.
Аватар
SFBG82
Мнения: 2393
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 10:00 am
Местоположение: Sofia, BG

Re: Какво се случва в България?

Мнение от SFBG82 »

Изображение
Аватар
SFBG82
Мнения: 2393
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 10:00 am
Местоположение: Sofia, BG

Re: Какво се случва в България?

Мнение от SFBG82 »

България на 11-то място сред най-добрите страни в света
manager.bg, 07.02.2019


Изображение

България се нареди на 11-то място в класацията Good Country Index, изготвяна от екипа на независимия британски политически консултант Саймън Анхолт.

За целта на класацията екипът на Анхолт използва данни от 35 световни организации, включително ООН и Световната Банка, на базата на които определя приноса на отделните държавите за общото благополучие на човечеството спрямо техните възможности (БВП, население и тн.)

Класацията за 2018 г. включва общо 153 страни, подредени според световния им принос в 8 различни категории – „Наука и технологии“, „Култура“, „Мир и международна сигурност“, „Световен ред“, „Планета и климат“, „Просперитет и равенство“ и „Здравеопазване“.

Страната ни се представя най-добре в категориите ,,Наука и технологии“, „Мир и международна сигурност“ и „Планета и климат“, където заема съответно 11-то, 15-то и 11-то място. Най-лошо е класирането ни в категория „Просперитет и равенство“ - 49-то място.

Списъкът оглави Финландия, която заема 2-ро място в „Просперитет и равенство“ и 6-то в „Планета и климат“. След нея се нареждат Ирландия, Швеция, Германия и Дания. Топ 10 допълват Швейцария, Норвегия, Франция, Испания и Канада. В топ 20 има общо 17 европейски страни.

...
https://www.manager.bg/blgariya/blgariy ... Es1Mn50KKY"
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Pyrelight »

NightMartini написа: Това е олицетворение на потребителското, консуматорско и прагматично общество. Защо да приготвиш, като можеш да купиш. Защо да пазиш и предаваш традиции, като отдавна си си плюл на гражданството. Никога няма да разбереш каква е разликата между корите в Адонис и домашните кори. Ако някога отидеш в Турция - там ги продават на бройка страхотни са. И домашна юфка си правя пак от кори. Понеже не си минала тук през образование в университет, нямаш грам идея колко интензивно е обучението и как дори и докато си в тоалетната по-малка нужда си преговаряш на ум. Миналата година прекарах един ден на едно село с кучето Карма и баба Ташка - няма как да ти го обясня, защото просто с теб живеем на различни планети, но няма круизен кораб, който да ти даде такова топло посрещане. Лошото е, че ти няма как да предадеш този опит на децата си и ти гарантирам, че те губят много от това. Bill Mollison ако ти остане време прочети за него той е основателят на перма културата, моят приятел се обучава при него. Когато посетиш подобно място, ще намериш разликата между твоята храна и тяхната храна. И да права си - ти никога ни би ползвала компостен тоалет, а там го правят. Там хората си ебат мозъците, а ние тука си говорим просто едни на друг. Яйчената каша е нещо много просто - запържва се малко олио с брашно, добавя се прясно мляко и после се чукват яйца.
Генерализираш! Аз си приготвям сама храната, а колкото до разликата ше ти кажа...Купешките кори са финни. Това е!
Виж подчертаното! Тук окончателно ме изгуби за събеседник. Все пак сме в 21-ви век! И не ми трябва да откривам други разлики между мен и теб, но все пак за твое добро: Вземи се в ръце!...Защото ще останеш сам. На никоя жена не би и се харесал външен нужник и пършиви селски кучета пълни с бълхи, вярвай ми! |(
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
agent Ozo
Мнения: 9786
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: Какво се случва в България?

Мнение от agent Ozo »

Да бе! Ще вярва той на един канадски "родител N1/N2" за това какво искат, мечтаят и т.н. българските жени. Да не му е изпила чавка акъла. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Pyrelight »

agent Ozo написа:Да бе! Ще вярва той на един канадски "родител N1/N2" за това какво искат, мечтаят и т.н. българските жени. Да не му е изпила чавка акъла. :)
Не българските!.... Всички!
Ще се радвам да ти стане зет и да заведе дъщеря ти на село с външен нужник! Не забравяй след като я попиташ, как се чувствува да ни осведомиш за резултата... Обаче, честно! Точно така, както искаше да ми цопнеш адреса във форума, а не по другия начин, както нормално се представяш! ;)
П.П. Какво е "родител N1/N2"? :^)
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
SFBG82
Мнения: 2393
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 10:00 am
Местоположение: Sofia, BG

Re: Какво се случва в България?

Мнение от SFBG82 »

Намалява желанието за емиграция сред младите българи

В момента Германия и Великобритания са най-предпочитаните от българите държави

12.03.2019



Намалява желанието за емиграция сред младите хора в България. Това сочат резултатите от национално представително проучване "Българската младеж 2018/2019 ", представени на пресконференция днес. Данните за миграционните нагласи представи Доц. Борис Попиванов от Института по социология "Иван Хаджийски", съобщи БТА.

Проучването е реализирано през 2018 г. от "Галъп Интернешънъл" с подкрепата на фондация „Фридрих Еберт“ като част от международен изследователски проект, обхванал 10 страни от Югоизточна Европа.

Доц. Попиванов обяви, че 61% от младежите у нас заявяват, че нямат намерение да емигрират. По думите му се променя структурата на самата емиграция. "Във все по-голяма степен нараства емиграцията на ниско квалифицирани млади хора", посочи той.

По думите му сега става въпрос за изтичане на "работни ръце". Материалната мотивация за емигриране доминира, практически липсват други основания за емиграция. Основни фактори за миграция са по-доброто заплащане, по-добрите възможности за техните собствени деца.

Доц. Попиванов коментира още, че ако през 90-те години основните страни, към които са се насочвали българите, са били САЩ и Канада, то сега 42% от тези, които искат да емигрират посочват Германия като желана страна. Други 32% - Великобритания.

Доц. Попиванов заяви, че европейският пазар на труда се разглежда като възможна даденост от младите хора, която те използват. Той посочи, че 42% от желаещите да емигрират заявяват, че вече имат покана от други българи, които живеят там.

Като катастрофално нисък доц. Попиванов определи интереса към политиката сред младите. Според данните от изследването едва 7% от младежите заявяват, че четат и гледат новини. "Тревожно ниско е участието на младите в политически партии", каза още той. "Младежта като цяло се чувства непредставена в политиката", заяви доц. Попиванов.

Той отбеляза още, че едва 14% от младите хора имат различия с политическите възгледи на родителите си. По думите му това касае "политически семеен конформизъм" и "нарастващ младежки консерватизъм" в ценностен тип.

"Европа се явява модел образец за младите хора. В Европа те виждат всичко, което смятат за ценност, но го нямат в България. Европа за тях е нереализираната България", коментира още той.

В изследването се констатира, че 62% от младите хора в България се идентифицират с демокрацията, но като цяло растат убежденията за необходимост от по-сигурна, по-твърда ръка. По отношение на традиционното противопоставяне ляво-дясно доц. Попиванов посочи, че едва 7% от младежите в България смятат себе си за "леви", 24% заявяват себе си за "десни".

"Независимо от липсата на лява идентичност се забелязва много висока степен идентификация с леви ценности по отношение на грижата на държавата и доходите", коментира още той.
https://www.investor.bg/ikonomika-i-pol ... ri-278623/"
NightMartini
Мнения: 368
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 7:46 am

Re: Какво се случва в България?

Мнение от NightMartini »

Pyrelight написа:
NightMartini написа: Това е олицетворение на потребителското, консуматорско и прагматично общество. Защо да приготвиш, като можеш да купиш. Защо да пазиш и предаваш традиции, като отдавна си си плюл на гражданството. Никога няма да разбереш каква е разликата между корите в Адонис и домашните кори. Ако някога отидеш в Турция - там ги продават на бройка страхотни са. И домашна юфка си правя пак от кори. Понеже не си минала тук през образование в университет, нямаш грам идея колко интензивно е обучението и как дори и докато си в тоалетната по-малка нужда си преговаряш на ум. Миналата година прекарах един ден на едно село с кучето Карма и баба Ташка - няма как да ти го обясня, защото просто с теб живеем на различни планети, но няма круизен кораб, който да ти даде такова топло посрещане. Лошото е, че ти няма как да предадеш този опит на децата си и ти гарантирам, че те губят много от това. Bill Mollison ако ти остане време прочети за него той е основателят на перма културата, моят приятел се обучава при него. Когато посетиш подобно място, ще намериш разликата между твоята храна и тяхната храна. И да права си - ти никога ни би ползвала компостен тоалет, а там го правят. Там хората си ебат мозъците, а ние тука си говорим просто едни на друг. Яйчената каша е нещо много просто - запържва се малко олио с брашно, добавя се прясно мляко и после се чукват яйца.
Генерализираш! Аз си приготвям сама храната, а колкото до разликата ше ти кажа...Купешките кори са финни. Това е!
Виж подчертаното! Тук окончателно ме изгуби за събеседник. Все пак сме в 21-ви век! И не ми трябва да откривам други разлики между мен и теб, но все пак за твое добро: Вземи се в ръце!...Защото ще останеш сам. На никоя жена не би и се харесал външен нужник и пършиви селски кучета пълни с бълхи, вярвай ми! |(
Бистра,
Родителите на баща ми са земевладелци в Златна Добруджа. Родителите на майка ми са от Свети Влас и Обзор. Сега можеш да натиснеш бутона Он на калкулатора и да започнеш да смяташ. Ако някой ден се оженя за жена с или без дете на тях няма да им се налага да използват външен тоалет. Междудругото аз наистина имам външен тоалет, но той е в голямата градина на малката ми къща на брега на морето. Така че по-добре да имаш къща на брега на морето с външен тоалет, отколкото да се фръцкаш, че си много важна кукла и не ползваш външен тоалет.
Бистра, не знам коя храна си приготвяш сама, но хората там имат - изкуствени езера, независими източници на енергия, кошери с пчели, не торят, опитват се да минимизират последствията от отровената природа.
Компостниата тоалет Бистра е не само тоалет, но и място за събиране и правене на компост, по-добре отколкото изкуствените торове.
Бистра, ама много сериозно - в мазата на сградата където живея съм си направил фитнес зала, бягам на минус 25 градуса, правя всичко, което прави една жена. Затова все още съм със всичкият си, а тук зимата, мрака и краткият ден такъв шамар могат да ти зашлевят на психиката, че да нямаш сили да станеш със седмици от леглото. За жените не се притеснявай - имах приятелка много добро момиче от Шриланка, но получи предложение за работа като преподавател по математика в Торонто и се наложи да тръгне. После имах 4 годишна връзка с бивша мис мексико - много вимавай как ще го интерпретираш това. Само че тя беше гореща жена, живееща на студено място, затова почна да пие много текила. В този период от живота и почна да ме зплашва как мексиканската мафия ще ме отвлече и изнасили, и в един момент просто се изморих и сложих точка. Сега сме просто приятели. Не държа да ми отговаряш, но много държа никой да не ме подценява, четейки мненията ми вертикално.
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Pyrelight »

Не съм важна кукла! И аз някога (в миналото) съм ползвала "екологична" - компост тоалетна. Усещането като ти цопне л**цето и те опръска със съдържанието и е незабравимо! :rofl:
Съжалявам за интимните ти неудачи! (Не беше нужно да ги споделяш! :tmi: ) Дерзай!
П.П. Между другото тук в Монреал има един канадски фермер, дето се подвизава из българските среди.(може и да го познаваш, аз лично - не го!) Ходи и изучава български фолклор. Друса български хора и си пада по български жени за интимни приятелки.
Досега нито една не е задържал за постоянно. А той със сигурност не им предлага външни нужници!
Това е само за размисъл. Опитай си да си отговориш, защо?!
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
NightMartini
Мнения: 368
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 7:46 am

Re: Какво се случва в България?

Мнение от NightMartini »

Pyrelight написа:Не съм важна кукла! И аз някога (в миналото) съм ползвала "екологична" - компост тоалетна. Усещането като ти цопне л**цето и те опръска със съдържанието и е незабравимо! :rofl:
Съжалявам за интимните ти неудачи! (Не беше нужно да ги споделяш! :tmi: ) Дерзай!
П.П. Между другото тук в Монреал има един канадски фермер, дето се подвизава из българските среди.(може и да го познаваш, аз лично - не го!) Ходи и изучава български фолклор. Друса български хора и си пада по български жени за интимни приятелки.
Досега нито една не е задържал за постоянно. А той със сигурност не им предлага външни нужници!
Това е само за размисъл. Опитай си да си отговориш, защо?!
Бистра,
Неудача е просто форма на съмнение, която се върти в твойта глава. Ти можеш единствено да завиждаш на любовта, която съм имал в моят живот, а аз за това, че имаш семейство и деца. Както при повечето жени в Квебек, при теб има едно много силно мъжко начало. Няма начин мъж говорейки с теб да се почуства развълнуван.
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Pyrelight »

Хахаха, ама защо трябва да се вълнуваш? :facepalm:
Де го чукаш, де се пука?! :tmi:
Обсъждахме, защо фермерският живот не е привлекателен за жените. Колкото до другото...На теб ти трябва жена точно със силно изявено мъжко начало за да може да върти мотика. :D
Аз да си призная честно, за това не ставам и въобще не се и трогвам, че не те вълнувам! Чувството е взаимно. |(
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Pavel M
батката - оригиналът
Мнения: 10111
Регистриран на: Нед Сеп 27, 2015 11:18 am

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Pavel M »

Pyrelight написа:Не съм важна кукла! И аз някога (в миналото) съм ползвала "екологична" - компост тоалетна. Усещането като ти цопне л**цето и те опръска със съдържанието и е незабравимо! :rofl:
Съжалявам за интимните ти неудачи! (Не беше нужно да ги споделяш! :tmi: ) Дерзай!
П.П. Между другото тук в Монреал има един канадски фермер, дето се подвизава из българските среди.(може и да го познаваш, аз лично - не го!) Ходи и изучава български фолклор. Друса български хора и си пада по български жени за интимни приятелки.
Досега нито една не е задържал за постоянно. А той със сигурност не им предлага външни нужници!
Това е само за размисъл. Опитай си да си отговориш, защо?!
:rofl: :rofl: :rofl: :rof

въртим я ,сучем я и накрая пак до кенефа опряхме-любимата тема на Стрина.
явно на Стрина там и е силата щото откъдето и да започне разговора най накрая все до кенефа стига :lol:
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
jet
Мнения: 1148
Регистриран на: Съб Окт 22, 2005 12:56 pm
Местоположение: Toronto

Re: Какво се случва в България?

Мнение от jet »

Проучване: Освен "мозъци", от България вече изтичат и "работни ръце":

https://www.vesti.bg/bulgaria/osven-moz ... ce-6093009"
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Какво се случва в България?

Мнение от pumpy »

Сакън, не думай, че противоречиш на небостъргача. Нищо не изтича от България, а се влива обратно с потоци.....А през 2157 ще е само един, но ПОТОП на вливащи се обратно, само чакай да дойде.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Какво се случва в България?

Мнение от pumpy »

.......... Стъпки в пясъка.
Ози, в този филм има и за теб, гледай го :)
Публикувай отговор