Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
jet
Мнения: 1148
Регистриран на: Съб Окт 22, 2005 12:56 pm
Местоположение: Toronto

Re: Какво се случва в България?

Мнение от jet »

2,5 милиона българи живеят в чужбина, 416 000 са само в Германия:

http://www.plovdiv24.bg/news/846732.html"

Боковата пропаганда. Дори с невъоръжено око се вижда, че лъжат.
agent Ozo
Мнения: 9786
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: Какво се случва в България?

Мнение от agent Ozo »

Виждаш ли, Пумпи за какво говоря? Може ли да не се изкуши човек да остриже една такава уфсъ като Иван1007, която си вярва, че е защитена от застрахователя. :D :D

Ама не му хрумва изобщо на по-тъпият и от фатмак, самонадеян пуяк, че стоматологът може да е свършил едно третиране, пък да даде на застрахователя съвсем друг код т.е.. че е направено съвсем друго нещо. Защото на клиента еднакво му говорят и код 11200 и код 33503. Да, ама едното струва 30-на долара, а другото към $500. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007
Мнения: 12490
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 2:01 am
Местоположение: Calgary

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Ivan1007 »

Овсъ си ти щото като те стрижат си мислиш, че и други ги стрижат и че всичко е като в България, дето правят операции без никаква нужда, само и само да издоят здравната каса.
Ти така си мислеше, че ще фанеш Господ за шлифера като излъжеш за образование и стаж та да идеш в Квебек. И кво стана - излъга себе си. 8)
Нямам желание да ти отварям очите - паси и блей на воля. 8)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Какво се случва в България?

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:А, всеки канадски стоматолог може да ги вземе тези $600 за една пломба бе, Пумпи. Необходимо е само да набара неинформиран пациент с добра застраховка. Тогава не за пломба, ами за обикновено почистване може да му изпраска някаква подобна сума. Колко канадци и нови имигранти са чели, мислиш, и са запознати детайлно с RÈGLES D’APPLICATION DU TARIF за да не допускат да им се случват подобни неща? :)
Ози, ози, га си мерите черчеветата и влаковече аз н се обаждам. Когато става дума за стоматология, не е зле да направиш същото.
Каква е дефиницията на "обикновенно почистване"
Кодовете, освен цифри имат и описание, което е много лесно разгадаемо.
Няма такъв филм по застраховка, за обикновенно почистване да се вземат 600 кинта или даже сума близка до тази. И знаеш ли защо ? Защото почистването се плаща на време. При 45 кинта на 15 минути, за да взема от пациента 600 кинта, трябва да ми е стоял на стола около 3 часа.
Разбира се може би предлагаш, че зъболекарите лъжат и взимат пари за процедури, коит оне са извършили, но това сигурно е в същата категория като дължината на влака и корупцията в кметсвото и нагоре.

Както и да е. Офертата е валидна и за теб: намери ми пациенти на които да взимам по 600 кинта на обикновнно почистване, от мен лиценза и работата, от теб пациентите. Ти изкарваш 3000 на ден, аз събирам останалото - пей сърце....И понеже почистването се прави от хигиенисти, а не от зъболекари, а аз мога да супервизирам около 6 хигиениста на час, смятай какъв бизнес можеш да развием заедно. Питай хълката да ти сметне кинтите на ден.....
agent Ozo
Мнения: 9786
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: Какво се случва в България?

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:Разбира се може би предлагаш, че зъболекарите лъжат и взимат пари за процедури, коит оне са извършили, но това сигурно е в същата категория като дължината на влака и корупцията в кметсвото и нагоре.
Не предполагам, Пумпи, а знам. И наистина е толкова достоверно и лесно проверимо, колкото и дължината на влака и корупцията на ниво кметство.

Обяснението за направеното третиране го има само в разписката за клиента, но не и в молбата за обезщетение за застрахователя, където се посочва само цифровия код. И ако клиентът не изисква фактура, защото стоматологът никакви пари не иска от него, а казва: "Нищо не дължите, аз ще се оправя със застрахователя", ето ти и готовата схема за точене на пари от застрахователя за сметка на клиента. Който в един прекрасен момент отива непредвидено при зъболекара, а онзи притеснено го уведомява, че лимитът му за годината е свършил и трябва да плати от джоба си за това посещение. Ето така пък бе разкрита далаверката на зъболекаря. Защото човекът ми сподели какво е преживял и аз му отворих очите защо, кое и как.

Аз няма как да ти намирам подобни пациенти, тъй като при мен никой не идва с оплаквания от зъбобол. Те при теб идват. И ти само трябва да прецениш кой е подходящ да му бъде приложена тази (ии друга) схема и кой не. :)

А, да ти кажа и че нищо не рискуваш. Когато посъветвах въпросният човек да се оплаче, той ми отвърна: "Не, няма смисъл. Реално последният път съм платил онова, което не съм плащал предните пъти. Значи всичко е наред." :x
Уфсътъ си е уфсъ и си плаче за стрижене. Това е истината. ;)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11764
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Какво се случва в България?

Мнение от optics »

agent Ozo написа: И ако клиентът не изисква фактура, защото стоматологът никакви пари не иска от него, а казва: "Нищо не дължите, аз ще се оправя със застрахователя", ето ти и готовата схема за точене на пари от застрахователя за сметка на клиента. Който в един прекрасен момент отива непредвидено при зъболекара, а онзи притеснено го уведомява, че лимитът му за годината е свършил и трябва да плати от джоба си за това посещение. Ето така пък бе разкрита далаверката на зъболекаря. Защото човекът ми сподели какво е преживял и аз му отворих очите защо, кое и как.
Това с претесненото уведомяване малко като филм ми идва. Моя ми казва (даже не той, а рецепционистката) - чистене ти се полага толкова често, значи следващия път да го пишем еди кой си месец. И следващия път отивам и никой не ми чупи "притеснено" ръце, че без да иска източил ;-)
От джоба си не плащам нищо нито за пломби нито за чистене, само малко за коронки (за което винаги съм предварително уведомен колко точно)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp
Мнения: 15285
Регистриран на: Сря Мар 28, 2007 7:38 pm
Местоположение: Далеч от наполеонки и дзифт

Re: Какво се случва в България?

Мнение от roumensp »

agent Ozo написа:И ако клиентът не изисква фактура, защото стоматологът никакви пари не иска от него, а казва: "Нищо не дължите, аз ще се оправя със застрахователя", ето ти и готовата схема за точене на пари от застрахователя за сметка на клиента. Който в един прекрасен момент отива непредвидено при зъболекара, а онзи притеснено го уведомява, че лимитът му за годината е свършил и трябва да плати от джоба си за това посещение.
Никога не искам фактури, но виждам онлайн какво е платено на зъболекаря и си знам годишния лимит. Но ако сумата, която виждам не е необичайно висока изобщо не бих обърнал внимание, защото не знам какво се счита за нормална цена за подобна процедура. На теория могат да се възползват, дали го правят е друг въпрос.
То затова за по-скъпи процедури от типа на коронки се иска преауторизация, да няма изненади.
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Pyrelight »

Малей с тия влакове стана за смех и на плешивите гарги! :rofl:
...То да бяха само влаковете! Преди това се прави на адвокат по канадски бракоразводни дела, счетоводител за неплатен трудов стаж, разбирач по заеми и стипендии и не на последно отрязани партизански глави. Шизофренията му е безгранична! :facepalm:
Сега е ред на кметската корупция и далаверите на зъболекарите. |(
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
agent Ozo
Мнения: 9786
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: Какво се случва в България?

Мнение от agent Ozo »

roumensp написа: Никога не искам фактури, но виждам онлайн какво е платено на зъболекаря и си знам годишния лимит. Но ако сумата, която виждам не е необичайно висока изобщо не бих обърнал внимание, защото не знам какво се счита за нормална цена за подобна процедура. На теория могат да се възползват, дали го правят е друг въпрос.
Точно така, това е масовата практика. И ако никога не ти се наложи да надвишиш полагащият ти се за годината лимит, то изобщо няма и да се вгледаш в каквито и да е детайли. Още повече, че в онлайн справката от застрахователя дори и кода може да не е посочен. В таблицата на моят - SSQ Groupe finacier, например, има само графа "Type de protection". Защото никакъв проблем не е за теб, че зъболекарят е "оползотворил" на 100% лимита ти за текущата година. На теб така и така парите за застраховката си ти вървят, независимо дали си имал проблеми със зъбите през дадения застрахователен период, или не.
И повечето съболекари се възползват от това.

При мен прилагането на подобна схема е немислима. Тъй като изисквам фактура на място, проверявам на място кода дали съответства на направения ми третман и задавам въпроси ако има съмнения. Въпросният Правилник за тарифите на стоматологичните услуги ми е в телефона. Но колко ли пациенти правят като мен?! :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
jet
Мнения: 1148
Регистриран на: Съб Окт 22, 2005 12:56 pm
Местоположение: Toronto

Re: Какво се случва в България?

Мнение от jet »

Червен интернет трол с грандиозна издънка! Разкри важни инструкции по невнимание:

http://www.plovdiv24.bg/news/846670.html"

Жалко, че не се виждат всички точки.
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Pyrelight »

jet написа:Червен интернет трол с грандиозна издънка! Разкри важни инструкции по невнимание:

http://www.plovdiv24.bg/news/846670.html"

Жалко, че не се виждат всички точки.
Упс! :lol:
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
Ivan1007
Мнения: 12490
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 2:01 am
Местоположение: Calgary

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Ivan1007 »

jet написа:Червен интернет трол с грандиозна издънка! Разкри важни инструкции по невнимание:

http://www.plovdiv24.bg/news/846670.html"

Жалко, че не се виждат всички точки.
Помоли Петров или Старшинката да ги публикуват 8)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
agent Ozo
Мнения: 9786
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: Какво се случва в България?

Мнение от agent Ozo »

Съжалявам, Йетко! Търсих, търсих, но така и не можах да намеря къде дзифтарчето ми е подхвърлил листа с въпросните инструкции. Явно е поредната му провокативна измислица.
Така че трябва да си питаш него за пълния текст. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
myhata II
Мнения: 15705
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Re: Какво се случва в България?

Мнение от myhata II »

А, двата гербаджийски тролове в Бг Канада, кога ?!? :^)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Публикувай отговор