joro написа:Ivan1007 написа:
Йорко,
Дали България има и колко енергийни ресурси никой не знае, защото Народното Събрание по предложение на Боко Тиквата и с гласовете на ГЕРБ забрани дори проучванията за неконвенционални находища на нефт и газ.
Заради това газта, бензинът, парното и електроенергията ви ще са скъпи - щото искате рушняците чрез Газпром да ви дере кожата за газ, чрез Лукойл за бензин и нафта.
Изборът е ваш Йорки

. Проучвания за нефт и газ са се правили още по времето на Хитлер, правят се и в момента, но нищо не се открива. Все пак имаме най-евтината електроенергия в ЕС благодарение на това, че имаме много въглища и ТЕЦ-ове.
Не мога да разбера какво ти е виновен на теб тоя Боко Тиквата, от него в България почти нищо не зависиу нито пък от президента. България не е Северна Корея.
Йорко,
Много ще ми е любопитно да ми посочиш какви проучвания за нефт и газ са правени в България по времето на Хитлер.
Няма начин да се открива, ако не се прави търсене и проучване, а както казах от 7 години има забрана дори за търсене и проучване в България и за интензификация на добива чрез хидравлично разбиване. 2012 та по руска команда беше въведена тази забрана и отнето разрешението за търсене и проучване на нефт и газ на Шеврон.
Боко Тиквата на мен не ми пречи. Пречи на българите в България, щото им свали гащите по руска команда, накара ги да се хванат за палците и Газпром и Лукойл ги работят без вазелин.
Та българите са уникален добитък - под руска команда Боко Тиквата им забрани дори да знаят дали имат нефт и газ.
Йорко,имате евтина електроенергия по две основни причини
-щото разходите за труд са смешно ниски - тоест щото работите за жълти стотинки. Ако искаш да разбереш колко скъпа е електроенергията я сметни в любимите ти PPP

Виж колко киловатчаса може да се купят със средна заплата във Франция, Холандия, Германия, Чехия и виж колко със средна заплата в България
- имате евтина електроенергия благодарение на това, че от как е в експлоатация АЕЦ Козлодуй пари за съхранение на високорадиоактивните ядрени отпадъци не са отделяни. Така си е и досега. Отработеното ядрено гориво се връща в Русия за преработка и след 2025та отпадъците от тази преработка трябва да почнат да се връщат у нас. Всичките. Колко ще струва изграждане на подобно хранилище никой не знае и нищо не се прави по въпроса. Та след 6 години пратките ще почнат да пристигат от Русия. Кво ще ги правите не знам
Та това е Йорко, дръжте се за палците, плащайте скъпо на рушняците и се запасявайте с вазелин.