Привет, не разбирам как ликн-а който сте приложили потвърждава тезата ви за "поредния булшит". Както и не разбирам защо сте откровенно агитиран от факта, че попитах в българо-канадския форум за имигранти дали си заслужава да се имигрира в момента (с няколко лични условия) в Канада. Неколкократно игнорирах коментарите ви, защото нито са полезни, нито са на място. НО след като толкова много ви вълнува:Pyrelight написа:Това е поредният булшит. Бритиш паспорт се получава по кръвна линия, не както си го описала!yanaaa написа: Мъжа ми е с баща англичанин и майка южноафриканка. Английски паспорт няма и за да получи по кръвна линия, искат да живее 5 години там. В Южна Африка живяхме 2011-2013 и мисля, че няма смисъл да разказвам, защо не става за живеене там.
Ето
Я сега обясни, защо не става за живот в Южна Африка, че ме заинтригува?![]()
Аз имам съученичка, която живее щастливо там повече от 20 години и има 3 деца.
Да уточня. И тя, и съпругът и са бели, родени извън пределите на Южна Африка, ако това въобще би имало някакво значение.
Съпруга ми е роден от английски баща извън Англия, преди 83та. Баща му има английски паспорт защото е роден в тогавашна колония от английски баща.
Въпросния дядо англичанин е все още жив и неколкократно се опитва да му помогне с документи за паспорт, но и до ден днешен условията на кралицата са същите - елате да живеете 5 години и ще ви натурализираме. Разбира се, това са преразказани думи и аз лично не съм задълбавала, но и нямам намерение да живея в Англия 5 години за да има мъжа ми още един паспорт.
Не знам дали сте се занимавали с изкарване на гражданство (друго освен канадаско), но дори в Южна Африка, при условие че имам брак с южноафриканец, аз живеех от пърмит на пърмит, и не са ми дали нито паспорт, нито гражданство. Условията са двустранни, казаха те.
Относно Африка. Африка е невероятно място и пожелавам на всеки да прекара месец-два сред природата и животните. Да, в ЮАР има огромна колония от българи. Да, в ЮАР преди 94та е било рай за белите европейци. Някой още си харчат парите от тогава

Не мога да конкретизирам цялата ЮАР, понеже съм живяла само в Йоханесбург. Но ако вашите бели приятели живеят там най-вероятно са много щастливи в къща с решетки, в комплекс с 3 метрови огради с още един метър бодлива тел, докато си карат белите бмв-та със заключени врати до мола, където охраната е с узита. Питайте ги, дали докато чакат да им се отвори гейта на комплекса не им е леко притеснено, че стоят на едно място.
Живота е различен за всеки и всеки търси нещо различно.
Аз, например, искам да мога да отида за домати в 9 часа вечерта без да се притеснявам, че ще ме разчекнат на ъгъла.