Problemi s Permanent Resident kartata

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
kaka

Problemi s Permanent Resident kartata

Мнение от kaka »

Zdraveite na vsichki.
Kandidatstvala sam po provincilnata programa na New Brunswick.Ot okolo mesec i polovina sam v Kanada blagodarenie na tochno tazi programa.Land-nah se v Toronto i ostanah tam vmesto da otida v New Brunswick.Na immigration officer-a v Torotno ne posochih adres za Permanent Resident kartata,a kazah,che po-kasno shte go pratia.Na vtoria den ot kacaneto v Toronto v site na CIC,v link-a Address Notification Change si popalnih adresa,koito veche si go znaeh.Do momenta ne sam si poluchila vaprosnata karta.Niakolko pati se obajdah v CIC na 1-800-255-4541 i mi kzavaha,che vsichko e nared.Triabvalo da izchakam.Vchera za poreden pat se obadih i mi kazaha,che kartata vse oshte ne e izdadena i triabva da pratiat saobshtenie do "podhodiashtia ofis" (dosloven sitat).Otgovora na tova saobshtenie se poluchava v ramkite na 10 biznes dni.Kazaha mi da se obadia pak sled okolo 2 sedmici.
Naskoro chuh,che niakoi ot kandidatite za Permanent Resident Card se vikat na interviu sled kato vednaj sa vleznali v Kanada!!Niakoi chuval li e za takova neshto?
Spored vas vazmojno li e saobshtenieto na CIC da bade adresirano do saotvetnata provincia,blagodarenie na koiato ste v Kanada?Toest po niakakav nachin vlastite da proveriavat dali naistina si otishal tam,kadeto si posochil kato destinacia?
Аватар
Koko

Re: Problemi s Permanent Resident kartata

Мнение от Koko »

Dobre doshla v Canada, Kako, mislia che si purvia chovek v tozi forum koito e minal po tazi prozedyra - predpolagam che sega ste te zatrypat s vuprosi za tova kak si minala po nea.
Na vurposite ti, eto ti malko rasujdenia na glas, dano da sa ti ot polza:
- v Canada po zakon nikoi ne moje da te zadulji da jiveesh na opredeleno masto, t.e. tova che si minala po prozedyrata za New Brunswick, a si ostanala v Ontario ne e prichina da se pritesniavash
- kanadskite chinovnizi niamat navika da lujat - sled kato sa ti kazali che vsitko e nared, znachi nestat naistina triabva da sa nared. Ako imashe niakakuv problem ili nesto koeto naistina ne e v red - stiaha da ti go kajat v prav text, daje moje bi stiaha da te potursiat te samite
- v momenta CIC sa mnogo zaeti - opitvat se do kraia na godinata da izdadat PR karti na vsiki stari imigranti, koito sa sus staria vid viza. Predpolagam che tova e edna ot prichinite izdavaneto na PR kartite za novodoshli susto da se bavi. Ako poglednesh temite nadoly ste vidish che i Bliasuka (koito e v Winnipeg) susto pitashe naskoro dali e normalno PR karata da se bavi povetche ot mesetz.
Drygo ne se sestam, no spored men prosto triabva da izkakash oste malko i kartata ti skoro naistina ste se polychi.
DJORCH

Мнение от DJORCH »

Privet na vsi4ki!!!!!!!!! Ot tri dena sam v gr. Calgary!!!! Blagodarenie na vse oshte ostanalite malko"ISTINSKI" BALGARI,biah posreshtnat na letishteto i nastaneni v jilishteto na edno semeistvo -ZA NEGO SHTE VI PI6A PO KASNO,ZASHTOTO NAISTINA TOVA KOETO NAPRAVIHA I PRAVIAT V MOMENTA ZA NAS ,ZASLUJAVA BLAGODARNOSTI!!!!!!!!!!! Ta da vi kaja de-kogato otidohme da si podadem dokumentite za rezidens kart v govermenta v Kalgary,mi kazaha 4e shte bade gotova sled 4 do 6 sedmici.Taka 4e ne se pritesniavaite, iavno horata si imat dostata4no rabota.
Za da se slu4i nechto , triabva silno da go jelae6!!!!!!
Заключено