Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
roumensp

Re: Канадски простотии

Мнение от roumensp »

Ако мислиш, че държавите (или провинции) бензиностанции имат розово бъдеще проблемът си е твой, не мога да ти помогна.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

roumensp написа:
Kpetrov написа:Направо Енбридж да ви спрат тръбата вместо да пестиш.
Извинявай, че квебекар си позволява да даде мнението си. Изглежда за теб е по-важно къде се намира събеседника ти отколкото това което казва.

Oil stocks имах повечко сега съм ги намалил до минимум и с добър дивидент. Чакам момента да си напазарувам, интересувам се и виждам какво е положението. По-скоро напоследък нагрухтях ВС дървопреработвателни стокс.
Значи ли това, че всеки без никакви инвестиции трябва да нехае, съботира и блокира икономиката на страната?
Ти знаеш ли откъде идва тоя газ бе Петров, да не мислиш, че е от Албърта та да ми го спират ? :D Вземи се скрий накъде.
Ти изобщо ходил ли си там откъдето е този газ?
Провинцията си получава роялти такс, газта е на производителя.
Като паднат цените добива става нерентабилен и спира и по тръбата няма нищо да тече.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

roumensp написа:На някой да му додрема за пожарите тая година ? Манекена дойде да се снима и това е общо взето. За Форт Мак се събраха милиони, и аз донейтвах, за пожарите в BC - дуки.

Преди месец избухна тръба за газ на Енбридж и оттогава ме агитират да съм пестял газ. Вие що не помагате, а ? Квебекар да ми разправя за “помощ”, вземи се скрий някъде, повече от достатъчно ви помагаме плащайки GST. :D

Ти да не си се нагушил с канадски oil stocks та толкова си се загрижил какво става на 4000 километра от вас ?
Да,
Не ви искахме обезщетение, че ни опушвахте месец и кусур и не сме ви търсили екологична оценка и програма за замърсяване на въздуха от това че имате гори :tmi:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Ivan1007 написа:Като паднат цените добива става нерентабилен и спира и по тръбата няма нищо да тече.
Кога падат тия цени бе, мозък, аз не помня да ми е поевтиняла газта. :D Затова ли сега отпочват проект за 40 милиарда, защото е нерентабилно ?

По-добре се метай на безплатния пикап и ни спести повече глупости. Аз приключвам на тая тема.
Последно промяна от roumensp на Нед Ное 25, 2018 5:07 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

roumensp написа:Ако мислиш, че държавите (или провинции) бензиностанции имат розово бъдеще проблемът си е твой, не мога да ти помогна.
Ти си болен от социализъм или по- скоро с промит от социализъм мозък.
Държави бензиностанции са Саудитска Арабия и Русия, където себестойността на нефта и природния газ са няколко процента от цената.
Добивът в САЩ и Канада е високо технологичен и с висока себестойност и плод на висококвалифициран труд.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

roumensp написа:
Ivan1007 написа:Като паднат цените добива става нерентабилен и спира и по тръбата няма нищо да тече.
Кога падат тия цени бе, мозък, аз не помня да ми е поевтиняла газта. :D

По-добре се метай на безплатния пикап и ни спести повече глупости. Аз приключвам на тая тема.
Това отдавна трябваше да го сториш, вместо да продължиш да се излагаш.

Цените на газта, която аз плащам варира всеки месец, според цената на газта на борсата, а тя падна 7-8 пъти в сравнение с преди 15-20 години.
Ти какво плащаш в социалистическа Британска Колумбия е друг въпрос - социализмът е най-справедливото наказание за глупостта и мързела 8)

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

:D

Комунистите, Тръмп, Русия, екоталибаните, Илън Мъск и “социалистическа BC” са ти виновни, че си учил за дзифтар. :lol: Нема страшно, Нотли пак ще банва вината ни и всичко шъ съ оправи.
Последно промяна от roumensp на Нед Ное 25, 2018 5:40 pm, променено общо 1 път.
jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:
roumensp написа:

Цените на газта, която аз плащам варира всеки месец, според цената на газта на борсата, а тя падна 7-8 пъти в сравнение с преди 15-20 години.
Ти какво плащаш в социалистическа Британска Колумбия е друг въпрос - социализмът е най-справедливото наказание за глупостта и мързела 8)
Личи си, че не си участвал в бизнес преговори. В стойка партер няма как да ти помогне, ако обиждаш "опонента".
Или за да го обясня по друг начин: Трюдо си вкара голям таралеж в гащите с покупката на КМ тръбата. Предполагам, идеята му е била да се яви като спасител, като обяви разширението преди изборите и да спечели привърженици в Албърта. Обаче резултатът е, че ако го направи ще загуби в БК, където са повечето избиратели, а види се дървените кратуни в Албърта няма да се трогнат особенно, т.е. този ход е равен на политическо самоубийство. Сам разбираш, че на юг пътят е затворен и труднопроходим, изток е далече, запад е единствената разумна алтернатива в краткосрочен план. Ти си клекнал със свалени гащи и си мислиш, че ако се опъваш и роптаеш ще се измъкнеш някак си - може и да стане, ако се случи някакъв международен катаклизъм, но на този етап "хоуп ис нот а стратеджи".
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа:
Ivan1007 написа:
roumensp написа:

Личи си, че не си участвал в бизнес преговори. В стойка партер няма как да ти помогне, ако обиждаш "опонента".
Или за да го обясня по друг начин: Трюдо си вкара голям таралеж в гащите с покупката на КМ тръбата. Предполагам, идеята му е била да се яви като спасител, като обяви разширението преди изборите и да спечели привърженици в Албърта. Обаче резултатът е, че ако го направи ще загуби в БК, където са повечето избиратели, а види се дървените кратуни в Албърта няма да се трогнат особенно, т.е. този ход е равен на политическо самоубийство. Сам разбираш, че на юг пътят е затворен и труднопроходим, изток е далече, запад е единствената разумна алтернатива в краткосрочен план. Ти си клекнал със свалени гащи и си мислиш, че ако се опъваш и роптаеш ще се измъкнеш някак си - може и да стане, ако се случи някакъв международен катаклизъм, но на този етап "хоуп ис нот а стратеджи".
Дървените кратуни са в Квебек и Британска Колумбия, където избират да ги управляват социалисти.
Трюдо ще бъде изпратен на боклука съвсем скоро, нефтопроводи ще има и на запад и на изток. съвсем скоро и Британска Колумбия и Квебек ще огладнеят - социализма вирее докато свършат парите. Имотния балон в БК свърши икономиката и се крепи на природния газ, а той се добива от същите компании дето добиват нефта и правителството ще слушка тях, а не екоталибани и зелени кратуни :D

jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:
jovani написа:
Ivan1007 написа:
roumensp написа:

Дървените кратуни са в Квебек и Британска Колумбия, където избират да ги управляват социалисти.
Трюдо ще бъде изпратен на боклука съвсем скоро, нефтопроводи ще има и на запад и на изток. съвсем скоро и Британска Колумбия и Квебек ще огладнеят - социализма вирее докато свършат парите. Имотния балон в БК свърши икономиката и се крепи на природния газ, а той се добива от същите компании дето добиват нефта и правителството ще слушка тях, а не екоталибани и зелени кратуни :D
Това хубаво, ама дотогава чий ще го ручате?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Квото и досега.
:D
Пълните не ги мисли - те ще минат на диета и ще отслабнат. 8)
Въпросът е кво ще ручат в Квебек , дето и в момента стандарта на живот е 30% по-нисък отколкото в Албърта или във Ванкувър дето наемите гонят средната заплата, която също е 70 % от тази в Калгари?

jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа: Дървените кратуни са в Квебек и Британска Колумбия, където избират да ги управляват социалисти.
...
Пълните не ги мисли - те ще минат на диета и ще отслабнат. 8)
Въпросът е кво ще ручат в Квебек , дето и в момента стандарта на живот е 30% по-нисък отколкото в Албърта или във Ванкувър дето наемите гонят средната заплата, която също е 70 % от тази в Калгари?
"if all you have is a hammer every problem looks like a nail"

Визията на Иван1007 е едно блестящо потвърждение на тази фраза - той си представя Канада като една огромна бензиностанция, петролопроводи от изток до запад, петролни магнати дърпащи конците на политиците, складове за петрол до където очите ти видят, всички останали сме заложници на тази схема и трябва да субсидираме тази промишленост с доходите си.
Венецуела лежеше на тази кълка и резултатите са налице, Киндер Морган продадоха петролопровода защото сигурно са знаели какво ще се случи, опасявам се, че Албърта я чака "rude awakening" когато открие, че не всеки споделя тази визия, както и че другите провинции не зависят толкова много от доходите на Албърта.

("don't shoot the messenger")
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Хахаха.
Аве ти остави мойта визия- виж реалността.
Албърта лани с 11.6 процента от населението на Канада е произвела 15.5 % от GDP на Канада. При рекордни ниски цени на нефта и природния газ и дълбока икономическа криза в провинцията на калпак Албърта произвежда с около една трета повече от Онтарио и Британска Колумбия и с над 50% повече от Квебек
Та кога сме най-зле пак сме 50 % по-добре от Квебек. :D
По ръст на икономиката лани както си бехме в криза сме на първо място в Канада пред Онтарио.
Ако GDP го обърнем в любимите на Йорко PPP, Албърта е на девето място в света и преди всеки от американските щати.
Точно от Квебек е тъпо да се обаждаш за субсидиране - никой, никога не е субсидирал Албърта, Квебек винаги е бил субсидиран.
Сравнението пък с Венецуела е още по-тъпо - социализЪма в Албърта не вирее :D

jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:Хахаха.
Аве ти остави мойта визия- виж реалността.
Албърта лани с 11.6 процента от населението на Канада е произвела 15.5 % от GDP на Канада. При рекордни ниски цени на нефта и природния газ и дълбока икономическа криза в провинцията на калпак Албърта произвежда с около една трета повече от Онтарио и Британска Колумбия и с над 50% повече от Квебек
Та кога сме най-зле пак сме 50 % по-добре от Квебек. :D
По ръст на икономиката лани както си бехме в криза сме на първо място в Канада пред Онтарио.
Ако GDP го обърнем в любимите на Йорко PPP, Албърта е на девето място в света и преди всеки от американските щати.
Точно от Квебек е тъпо да се обаждаш за субсидиране - никой, никога не е субсидирал Албърта, Квебек винаги е бил субсидиран.
Сравнението пък с Венецуела е още по-тъпо - социализЪма в Албърта не вирее :D
Аз не живея в Квебек, но не се и учудвам, че не си го забелязал.
Както ти казах - малката ми сестричка изкарва нетно в България, колкото един специалист с дългогодишен стаж в Албърта, щом аз съм все още в Канада, значи имам някакви добри причини да го правя.
Статистиките на средните доходи индексирани или не по ППП въобще не ме интересуват в момента.
Канада субсидира Албърта с инфраструктура, данъчни облекчения за петролните компании и по много други начини. Високите заплати водят до по-високи данъци, което е единственото, което Канада (и другите провинции) печелят. Да не говорим за данъчните трикове поради липсата на ХСТ - нещо като офшорна зона от която много Канадски компании се възползват, за да избягнат плащанията на ХСТ в другите провинции.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

roumensp написа:
Kpetrov написа:Направо Енбридж да ви спрат тръбата вместо да пестиш.
Извинявай, че квебекар си позволява да даде мнението си. Изглежда за теб е по-важно къде се намира събеседника ти отколкото това което казва.

Oil stocks имах повечко сега съм ги намалил до минимум и с добър дивидент. Чакам момента да си напазарувам, интересувам се и виждам какво е положението. По-скоро напоследък нагрухтях ВС дървопреработвателни стокс.
Значи ли това, че всеки без никакви инвестиции трябва да нехае, съботира и блокира икономиката на страната?
Ти знаеш ли откъде идва тоя газ бе Петров, да не мислиш, че е от Албърта та да ми го спират ? :D Вземи се скрий накъде.
Не знам как си ги представяш нещата, но ако газта от Албърта спре тази "твоята от ВС" няма да остане със същата цена.
Аз се скривам много лесно, но не разбирам негативното отношение към Алберта и намеците, че сама си е виновна защото не диверсифицира икономиката си!
Алберта е част от Канада която вярвам е достатъчно диверсифицирана.

Интересно ако федералните блокират териториалните води, колко ли ще е диверсифицирана икономиката на ВС?
jovani написа:Визията на Иван1007 е едно блестящо потвърждение на тази фраза - той си представя Канада като една огромна бензиностанция, петролопроводи от изток до запад, петролни магнати дърпащи конците на политиците, складове за петрол до където очите ти видят, всички останали сме заложници на тази схема и трябва да субсидираме тази промишленост с доходите си.
Албърта я чака "rude awakening" когато открие, че не всеки споделя тази визия, както и че другите провинции не зависят толкова много от доходите на Албърта.
Какви са тези злокобни картини за петролопроводи от изток до запад, складове за петрол до където очите ти видят и всички останали да сме заложници на тази схема.
Петролопроводите не опасват цялата територия и не са някакви заводи бълващи черни пушаци. Не са по-лошо изглеждащи от електрическите далекопроводи. Разливи ако има са много редки и локализирани.
И защо да сме заложници и да субсидираме!? Заложници ли сме на магистралите, жп-линията и електропроводите? Алберта съм сигурен с радост ще поеме цената за строеж.
BTW Канада субсидира всички провинции с инфраструктура. Интерсно е обаче от къде Канада има пари да субсидира!? Да не е спечелила от лотарията?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Заключено