Инфраструктура в българските градове
Инфраструктура в българските градове
Такава тема липсваше и я отварям, за да мога да показвам изпънението на големите инфраструктурни проекти в българските градове.
Re: Инфраструктура в българските градове
Започвам с изграждането на новия скоростен булевард Васил Левски във Варна:
Проект

Покрай ромската махала Максуда, където събарят тези дни разни сгради там:

Проект

Покрай ромската махала Максуда, където събарят тези дни разни сгради там:

Изпълнение
По обекта се работи денонощно (24/7), за да бъде довършен до пролетта.
Много километри трябва да се изградят през целия град с безконфликтни кръстовища, т.е. на 2 нива.
Снимка: TAHCY

При ромската махала Максуда, където е планирано да се съборят доста незаконни сгради и всичко да се изрине:

По обекта се работи денонощно (24/7), за да бъде довършен до пролетта.
Много километри трябва да се изградят през целия град с безконфликтни кръстовища, т.е. на 2 нива.
Снимка: TAHCY

При ромската махала Максуда, където е планирано да се съборят доста незаконни сгради и всичко да се изрине:

Последно промяна от SFBG82 на Пон Ное 12, 2018 9:26 am, променено общо 2 пъти.

Рампа за качване на горното ниво на булеварда:

Събарят разнии сгради по трасето:

До Гранд мол ще вдигат 2 или 3 офис кули също така:

Тук ще има мост с път през махалата (сградите по трасето ще бъдат съборени):

Ето, къде ще стъпи моста:

Друг проект нямате ли, това кръгово и тунел по 99 различни гледни точки не са 99 проекта.
- optics
- Модератор
Браво. Призовавам форумците да не спорят.
Нека пуска. Интересно е да гледаме снимки и е безмислено да се спори.

Нека пуска. Интересно е да гледаме снимки и е безмислено да се спори.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Кръговите движения са 3 има и няколко моста. Целият блевард е вкопан и е с по 3 активни ленти за движение в посока. В средата има и канал с вода/река. Проектът е за над половин милиард лева доколкото знам.jet написа:Друг проект нямате ли, това кръгово и тунел по 99 различни гледни точки не са 99 проекта.
Аве що не земеш да се скриеш някъде
Това лято си бях във Варна и по-малоумно строителство не съм виждал никъде. Половин милиард лева...... Майко мила........ Аре бегай от тука бе. Хората за 3 месеца събориха половината виадукти в Лас Вегас, издигнаха ги наново, разшириха и асфалтираха 60 мили (64 по-точно, от Примм Невада до джънкшъна на магистрала 93) магистрала с найсе ленти за по-малко пари.
Само пълен идиот може да вярва че този некадърен проект струва половин милиард.

Това лято си бях във Варна и по-малоумно строителство не съм виждал никъде. Половин милиард лева...... Майко мила........ Аре бегай от тука бе. Хората за 3 месеца събориха половината виадукти в Лас Вегас, издигнаха ги наново, разшириха и асфалтираха 60 мили (64 по-точно, от Примм Невада до джънкшъна на магистрала 93) магистрала с найсе ленти за по-малко пари.
Само пълен идиот може да вярва че този некадърен проект струва половин милиард.

- Kan_Tangra
https://globalnews.ca/news/3915501/mont ... on-begins/"
Само чистенето на снега за 1 зима (чувам че по 3 месеца била) в Монреал е 160 млн $, което е 210 млн лева.
Колко да е евтино да вдигнеш няколко моста и кръгови от железобетон. С проектите му, материалите и работата.
Само чистенето на снега за 1 зима (чувам че по 3 месеца била) в Монреал е 160 млн $, което е 210 млн лева.
Колко да е евтино да вдигнеш няколко моста и кръгови от железобетон. С проектите му, материалите и работата.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола