Tой още не е решил какво си е купил: юнит или бунгало.Marto написа:Пссст, Мухи, на "юнита" "ти" поправката на покрива се покрѝва от общия "фонд резерва" на кондо корпорацията. Ама щом си решил да плащаш сам КЕШ, окей...

Tой още не е решил какво си е купил: юнит или бунгало.Marto написа:Пссст, Мухи, на "юнита" "ти" поправката на покрива се покрѝва от общия "фонд резерва" на кондо корпорацията. Ама щом си решил да плащаш сам КЕШ, окей...
Често ли ти се налага да пестиш по толкова пари от плащане кеш без фактура? Ако аз пестях по толкова от кеш заради поправки, децата щяха да ходят без обувки, а жената без грим.myhata II написа:... пресен пример от днеска от механика в местния гараж работа и части 1150 с дебитна и кредитна карта, или 1000 КЕШ !!!!
150 кинта малко ли са бе, професори ?![]()
![]()
същото важи и за руфаджията който ще ми поправя покрива ,6000 с фактура или 5000 КЕШ !
...
Хълц, двайсе пъти е писано в тази тема, тези пари ги вземат от хората, които плащат КЕШ или с обикновени кредитни карти без (особена) възвръщаемост. Има кредитни карти и кредитни карти. Каското за Ирландия, което споменах дават само няколко северноамерикански карти (аз имам две от тях), и май почти никоя европейска.Vedren написа:Марто той отговора е цитиран по горе. Значи си съгласен че дават 4.5 % кеш бак. Ами нали трябва да вземат от някъде повече от 4.5 % за да ти ги дадът на теб. Ти сега ще изкараш че губят пари Виза и Масеркард за да ти дадат на теб 4.5 %Хълц, едно пътуване за 4К през травел Визата ми дава 4.5% "кешбек"
Тук обаче икономията от кеша идва от криенето на доход от СRА, отколкото от прословутите 5% за "паразитите". Това е друга приказка и за нея не се коментира в случая. И какво забелязваш отсъпката от укриването на доход не е по-висока от потенциялния данък на съотвентия бизнес от около 30-35 % и нагоре. Тоест и двамата лъжете, но и двамата правите печалба......myhata II написа:Ето ви пресен пример от днеска от механика в местния гараж работа и части 1150 с дебитна и кредитна карта, или 1000 КЕШ !!!!
![]()
същото важи и за руфаджията който ще ми поправя покрива ,6000 с фактура или 5000 КЕШ !
Ай ся де !
КЕША си е ЦАР !
Само с еднократното си плащане си с КЕШ на руфаджията , си купувам билет като Пумпи, или с механика, жадуваният кеш бак на румбата и сие след цяла една година !
![]()
Много често, миналият месец бях при майстор на гърнета, голям шоп, лъскав, на оживена улица, човека ми предложи веднага 2 цениspeedy написа:Често ли ти се налага да пестиш по толкова пари от плащане кеш без фактура?myhata II написа:... пресен пример от днеска от механика в местния гараж работа и части 1150 с дебитна и кредитна карта, или 1000 КЕШ !!!!
![]()
...
Ей ся вдругиден ела на Пиърсън да те черпя една супа.myhata II написа:Marto написа:Пссст, Мухи, на "юнита" "ти" поправката на покрива се покрѝва от общия "фонд резерва" на кондо корпорацията. Ама щом си решил да плащаш сам КЕШ, окей...
Марто, от спестеният кеш със механика, като те видя ще те черпя една шкембе чорба със биричка , защото като те чета,
ще припаднеш от глад докато чакаш жадуваният кеш бак накрая на годината
Махни го тоя "Пиърсън", по добре ела ще те водя в един китайски ресторант в Чайна Таун, там приемат само КЕШ, щото са баламурници и е по евтинко и на сметка !Marto написа:Ей ся вдругиден ела на Пиърсън да те черпя една супа.myhata II написа:Marto написа:Пссст, Мухи, на "юнита" "ти" поправката на покрива се покрѝва от общия "фонд резерва" на кондо корпорацията. Ама щом си решил да плащаш сам КЕШ, окей...
Марто, от спестеният кеш със механика, като те видя ще те черпя една шкембе чорба със биричка , защото като те чета,
ще припаднеш от глад докато чакаш жадуваният кеш бак накрая на годината
Евтин на брашното, скъп на триците?myhata II написа:Много често, миналият месец бях при майстор на гърнета, голям шоп, лъскав, на оживена улица, човека ми предложи веднага 2 цениspeedy написа:Често ли ти се налага да пестиш по толкова пари от плащане кеш без фактура?myhata II написа:... пресен пример от днеска от механика в местния гараж работа и части 1150 с дебитна и кредитна карта, или 1000 КЕШ !!!!
![]()
...
220 КЕШ или 290 с фактура, кредитна карта или дебит !
същото важи и за нови телефони , ето ти последният пример, счупих си Самсунга 8 Плюс , искаха ми за поправка 500 кеш, "Фриидъм" ми искаха 800 КЕШ в адванс защото планът ми бил "много евтин" и реших да го трейдвам с "Самсунг" Нот 9 и платих 1450 тотал с гаранция за 2 години !
ГЪРНЕ !Pyrelight написа:Евтин на брашното, скъп на триците?myhata II написа:Много често, миналият месец бях при майстор на гърнета, голям шоп, лъскав, на оживена улица, човека ми предложи веднага 2 цениspeedy написа:Често ли ти се налага да пестиш по толкова пари от плащане кеш без фактура?myhata II написа:... пресен пример от днеска от механика в местния гараж работа и части 1150 с дебитна и кредитна карта, или 1000 КЕШ !!!!
![]()
...
220 КЕШ или 290 с фактура, кредитна карта или дебит !
същото важи и за нови телефони , ето ти последният пример, счупих си Самсунга 8 Плюс , искаха ми за поправка 500 кеш, "Фриидъм" ми искаха 800 КЕШ в адванс защото планът ми бил "много евтин" и реших да го трейдвам с "Самсунг" Нот 9 и платих 1450 тотал с гаранция за 2 години !![]()
Какви са тия поправки по 'нова' кола?
Това го има при китайците, доста от тях са стиснати и не щат да се ръсят на Visa/МС. Аз имах акупунктуристка дето пестеше така.myhata II написа: Махни го тоя "Пиърсън", по добре ела ще те водя в един китайски ресторант в Чайна Таун, там приемат само КЕШ, щото са баламурници и е по евтинко и на сметка !
pumpy написа:Тук обаче икономията от кеша идва от криенето на доход от СRА, отколкото от прословутите 5% за "паразитите". Това е друга приказка и за нея не се коментира в случая. И какво забелязваш отсъпката от укриването на доход не е по-висока от потенциялния данък на съотвентия бизнес от около 30-35 % и нагоре. Тоест и двамата лъжете, но и двамата правите печалба......myhata II написа:Ето ви пресен пример от днеска от механика в местния гараж работа и части 1150 с дебитна и кредитна карта, или 1000 КЕШ !!!!
![]()
Ай ся де !
КЕША си е ЦАР !
Само с еднократното си плащане си с КЕШ на руфаджията , си купувам билет като Пумпи, или с механика, жадуваният кеш бак на румбата и сие след цяла една година !
![]()
Зависи колко на зор е. Ако си има достатъчно пациенти ще те прати обратно при бай ти Васко.myhata II написа:Що бе Пумпи, ти не приемаш ли КЕШ ?
ако ти дойда като клиент и те попитам за цена, и ти ми кажеш по висока от на бай Васко зъболекаря, ще ме върнеш ли или ще ми вземеш кинтите колкото бай ти Васко ?![]()
roumensp написа:Зависи колко на зор е. Ако си има достатъчно пациенти ще те прати обратно при бай ти Васко.myhata II написа:Що бе Пумпи, ти не приемаш ли КЕШ ?
ако ти дойда като клиент и те попитам за цена, и ти ми кажеш по висока от на бай Васко зъболекаря, ще ме върнеш ли или ще ми вземеш кинтите колкото бай ти Васко ?![]()
всички взимат КЕШ Румба, само че си е нещо като обществена тайна !roumensp написа:Муха, аз ако ходя за пломба не ми пука цената, защото застраховката покрива 100% (има годишен лимит разбира се). За коронка е друго, 50% си е от теб. В общия случай никой зъболекар няма да те вземе само за 1 коронка, ще каже първо да му станеш пациент и тогава чак (демек първо да те прегледа, рентген, клининг и т.н.) ... Съмнявам се и че си подбиват цените един друг, ама това вече си го виждал при вашите застрахователи, нали ?