Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти !

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Vedren

Re: Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти

Мнение от Vedren »

Мите чети внимателно. Ставаше дума за 4000 $. Толкова струва горе долу ваканция за двама. 4000 $ по 5 % = 200 спестени ако платиш кеш.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:
Vedren написа:А за 200 долара по евтино нищо не казваш.
Това е ставка на заплата от 400 $ на час.
Ама вие всички дето ползвате кредитни карти взимате повече от 500 на час та няма смисъл за вас.
Хълка, какви са тия 200 долара по-евтино дето ги сънуваш? Дай конкретната оферта тук, пусни линк или сканирана листовка - примерно почивката струва $1000 с кредитна карта ама ако идеш да им платиш кеш става $800. Ти ептен за мезе ни взе :rofl:
На теория не е невъзможно ... ако комисионната на агенцията е по-голяма от 200 и могат да я укрият цялата от CRA при плащане в кеш. :lol:
Те квебекарите са майстори в "на черно", не знаеш ли ? :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Vedren написа:Мите чети внимателно. Ставаше дума за 4000 $. Толкова струва горе долу ваканция за двама. 4000 $ по 5 % = 200 спестени ако платиш кеш.
Е явно агенциите правят много по-голям оборот от теб защото аз не съм виждал реклама за 5% отстъпка за кеш. Ти тия 5% от пръстите ли си ги измука, я дай сайта на тая агенция с големите отстъпки да проверя колко са им онлайн цените и после ще им се обадя да видя дали в офиса с кеш дават 5% :D
Да не станат само от 5% на 2% щото после ще те държа отговорен за липсващите 3% :rofl:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

И аз се чудя кои са тези агенции с 5% отстъпка за КЕШ.

Хълц, едно пътуване за 4К през травел Визата ми дава 4.5% "кешбек". Това са 180 долара. Отделно автоматична здравна застраховка за всички пътници. И безплатно покритие пълно каско, което в Ирландия, където е задължително при наемане на кола под наем, миналата есен ми спести 200 долара.

Това са факти, не измислици като твоите.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:Сега ние трябва да повярваме, че когато изедните посредници премахнат таксата от 5 %, стоките автоматично ще поевтинеят с 5% :lol:
Тоест твоята комисионна е около 5% по-ниска по принцип, и когато някой плаща с кредит, с поскъпването от 5% става реална цена ? Или просто твоята комисионна е толкова, колкото е и когато някой плаща с кредитна карта просто правиш ОЩЕ печалба ?
Аз смятам, че обработката на кредитните карти е все едно включена в цената ВЕЧЕ. Аз в кабинета давам 5% отсъпка на хора плащащи с дебит или чек, но не и обратното - да им увеличавам цената, защото плащат с кредит. И го правя не защото аз го искам, а защото е било така десетки години на ред и аз, като нов собственик, все още не съм го променил, но се задава на хоризонта.
Това е като ходенето на ресторант - ако нямаш 18% за бакшиш, по-добре не ходи. Някой живее от тези 18% така че от там не можеш да пестиш.
И тъй като аз винаги смятам всичко в точки и самолетни билети, за да имат реална стойност тези точки сметката е следната:
билет от 900 кинта струва 30000 точки. 30к точки получават, когато превъря 20к през картата. Ако можех да имам 5% отстъпка на тези 20к, говоим за 1000 кинта, което е повече от стойността на точките. Тогава си струва харченето на кеш.
Проблема в сметките на хълбоя е обаче, че не е 5%. Пример:
Миналия месец съм обработил 11880 през машината. Таксите платени за това са 397, от които 60 кинта са едни, които зависят от мен да ги елиминирам, а аз още не съм го направил. Тоест процента за обработка е реално 3.34%, а може да бъде 2.84%.
Ако се върнем на горната сметка с милите, се оказва, че ако получавам реалната отстъпка, която един честен търговец би трябвало дам и направи ако плащам с кеш :lol: , $668 или още по-малкото 568. И двете суми не стигат за самолетен билет от 900, тоест плащането с кредитна карта е по-изгодно за мен.
Да не говорим, че сравнявам точки за икономичен билет, където цената на дадена точка е в пъти по-миска от цената на дадена точка, когато купувам първа класа.
Пример:
Денвър София една посока економи е $900 или 30к мили
Денвър София една посока първа класа е $5500 или 70к мили.
И давам София за пример, не защото до там пътувам с точки (реално ми е разход, така че плаща с кеф с пари с кредитната карта), а защото е реална дестинация.

И последно преди да са ни зарили с няколко страници мухата, батката и хълката. Когато месечните ти разходи за живот в Русе са 2000 лева, или като на моите родители в София -около 1000 лева, горните сметки нямат значение. Когато месечните ти разходи са 20к в лева, тогава има значение.
тия с точките с милите ги разправяй на някой филанкишия, нарочно те дебнех за точките да видим какво ще напишеш и ето капана си щракна, та я пак да те попитам за по сигурно :

Ако самолетен билет ти струва 1000 КАД . до дестинация "Х", то колко пари ти излиза билета бе Пумпи ? ;)

:rofl: :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

Vedren написа:Мите чети внимателно. Ставаше дума за 4000 $. Толкова струва горе долу ваканция за двама. 4000 $ по 5 % = 200 спестени ако платиш кеш.
не бе хълка, ваканци за двама струва НУЛА за самолетен билет и престой, когато си минаваш кредитната карта цяла година. Не 200 по-малко, а 4000 по-малко. Ето за това иде реч.

И БТВ не съм лъгал никого. Със същата компания съм от юли миналата година и ми взимат горните проценти или за октомври ми взеха 397 на 11800 оборот ПРЕЗ машината. Ако си направя труда да си сертифицирам процеса, мога да пестя едни 60 кинта на месец, но не ми се занимава за сега. Но тогава процента би паднал още повече.

И последно, не си ми нито на акъла, нито на образованието за да си меря пиш--та с теб, но на мен през машината ми минава много малка част от оборота, защото останалото се плаще от застрахователни компании или с директен депозит или с чек. Така, че няма значение дали 11800 е много или малко, важното от примера е дали е 5% или е нещо друго ???
pumpy

Мнение от pumpy »

Marto написа:И аз се чудя кои са тези агенции с 5% отстъпка за КЕШ.

Хълц, едно пътуване за 4К през травел Визата ми дава 4.5% "кешбек". Това са 180 долара. Отделно автоматична здравна застраховка за всички пътници. И безплатно покритие пълно каско, което в Ирландия, където е задължително при наемане на кола под наем, миналата есен ми спести 200 долара.

Това са факти, не измислици като твоите.
Ето това е истината, но не много хора могат да я видят или желаят да я видят......
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа: Ако самолетен билет ти струва 1000 КАД . до дестинация "Х", то колко пари ти излиза билета бе Пумпи ? ;)

Майна, аз пътувах до миналата година за работа около 13 пъти годишно., за конференции около 3 пъти годишно и ваканция около 3-4 пъти годишно. Днес пътувам само за послендите две, работата ми е в Денвър. Всеки билет, който струва по малко от 900 кинта срещи 30к точки се купува с кредитна карта, а не с точки. Онзи ден летях от Дуранго до Денвър, цената беше или 10к точки или $258. При тази сметка се плаща с кредитна карта, но когато мога да взема първа класа от Лос Анджелес то Тайпе за 70 или 90к точки или за 6500 долара, познай кое правя ....
Да не говорим за купуването на икономи билет в класа, което позволява ъпгрейд срещу точки. Там също е делавера, но зависи и от статус със съответната компания.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Хълц, едно пътуване за 4К през травел Визата ми дава 4.5% "кешбек"
Марто той отговора е цитиран по горе. Значи си съгласен че дават 4.5 % кеш бак. Ами нали трябва да вземат от някъде повече от 4.5 % за да ти ги дадът на теб. Ти сега ще изкараш че губят пари Виза и Масеркард за да ти дадат на теб 4.5 %
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ето ви пресен пример от днеска от механика в местния гараж работа и части 1150 с дебитна и кредитна карта, или 1000 КЕШ !!!!

150 кинта малко ли са бе, професори ? :D :rofl:

същото важи и за руфаджията който ще ми поправя покрива ,6000 с фактура или 5000 КЕШ !

Ай ся де !

КЕША си е ЦАР !

Само с еднократното си плащане си с КЕШ на руфаджията , си купувам билет като Пумпи, или с механика, жадуваният кеш бак на румбата и сие след цяла една година !

:rofl: :D
Стефан Цанев
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

myhata II написа: Ако самолетен билет ти струва 1000 КАД . до дестинация "Х", то колко пари ти излиза билета бе Пумпи ? ;)

Мисля, че пумпи ще се съгласи: 1000 КАД по-евтино отколкото на тебе ;)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:

Майна, аз пътувах до миналата година за работа около 13 пъти годишно., за конференции около 3 пъти годишно и ваканция около 3-4 пъти годишно. Днес пътувам само за послендите две, работата ми е в Денвър. Всеки билет, който струва по малко от 900 кинта срещи 30к точки се купува с кредитна карта, а не с точки. Онзи ден летях от Дуранго до Денвър, цената беше или 10к точки или $258. При тази сметка се плаща с кредитна карта, но когато мога да взема първа класа от Лос Анджелес то Тайпе за 70 или 90к точки или за 6500 долара, познай кое правя ....
Да не говорим за купуването на икономи билет в класа, което позволява ъпгрейд срещу точки. Там също е делавера, но зависи и от статус със съответната компания.

Добре бе Пумпи попитах много просто за цена на билет 1000 САД. колко ти излиза крайна цена ? ;)
Стефан Цанев
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

myhata II написа:Ето ви пресен пример от днеска от механика в местния гараж работа и части 1150 с дебитна и кредитна карта, или 1000 КЕШ !!!!
Чакай ся! С дебитната карта не е ли кешово плащане? Нали са си твои парите? :^)
Виж по-горе какво обяснява Vedren! :tmi:
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''