Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти !

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Re: Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти

Мнение от Kpetrov »

Vedren написа:Повечето голями банки имат Ол инклузив сметки.
Изискването да да имаш 3000 -5000 долара в сметката и да не падаш под тази сума и всичко е без пари. Нито месечни такси плащаш, нито за дебит транзакции, нито за чекове, нито за драфтове та даже и малък сейфти депозит бокс дават без пари включен към сметката.

А Пумпи да обясни защо хората като чуят че ще платят 1000 вместо 1050 хукват през глава за кеш или плащат с дебитна карта.
Забравят за точки, за самолетни мили нищо че той много ги хвали.
Не винаги е безлимитен броя на транзакциите ако имаш 3000$ в сметката, както е при мен впрочем. 30 транзакции.
А банката колко прави на мой гръб с тези 5000!?

Тези са дори по-големи смукачи от кредитните карти.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Смени си банката. При мен с 5000 са безлимитни и отделно изброих още колко много безплатни услуги предлагат.
Виза, Мастеркард, Американ екпрес не са търговски банки.
Ако банките са паразити то тези три фирми са мега, ултра паразити.
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Vedren написа:Първата идея е била да се гарантират парите на продавача. Преди 50 години не е имало Амазон или Али Баба. Влизаш в магазина плащаш с кредитна карта и си тръгваш със стоката. На продавача още нищо не е платено.

Това за което говориш ти се появява доста по късно с появата на Амазон примерно.
Чудят се как да ви убедят да ползвате кредитни карти за да лапат паразитите от наивници като вас като ви залъгват с точки и безплатни супички по аерогари. :D
Ти прочете ли въобще, какво написах?
За Кебек.
GST 5% + QST 9.975% върху повечето стоки с малки изключения, независимо как си платил в магазина (щото ЛоЛМарт не прави отстъпки по 30% ;) ).
По Интернет.
Само GST 5%.
Ама кеш не става. :sweat:
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
speedy

Мнение от speedy »

Vedren написа:Първата идея е била да се гарантират парите на продавача. Преди 50 години не е имало Амазон или Али Баба. Влизаш в магазина плащаш с кредитна карта и си тръгваш със стоката. На продавача още нищо не е платено.
Направих справка с календара - сега е 2018-та година.

Нужно ли е да обяснявам, че за мен, като купувач, не е толкова важно кога продавачът получава парите си. Моят интерес е доста по-важен за мен, колкото и да е странно. А ти продължавай да се радваш, че Мастъркард са по-голям паразит от чейндж бюро.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Вие като искате си давайте парите на паразити. Аз нито ги стимулирам, нито бизннес им давам. Полсе не се чудете защо хората хукват за кеш като чуят че може да платят 1000 вместо 1050. Вие като сте балами плащайте 1050.

Чухте че дори и Пумпи дава 5 % отстъпка за кеш или дебит. Как смятате защо ги дава?
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Vedren написа:Вие като искате си давайте парите на паразити. Аз нито ги стимулирам, нито бизннес им давам. Полсе не се чудете защо хората хукват за кеш като чуят че може да платят 1000 вместо 1050. Вие като сте балами плащайте 1050.

Чухте че дори и Пумпи дава 5 % отстъпка за кеш или дебит. Как смятате защо ги дава?
В 99% от случаите отстъпка за кеш дават тия, които искат и могат да укрият от CRA получените пари. Което си е незаконно, но и аз съм се възползвал, признавам си. Някой да ти е свалил цена, защото ще избегне малката такса на Виза или МС е булшит за наивници. :D
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Не е вярно. Като платят с дебитна карта нищо не може да се укрие. На мен ми е все тая дали е кеш или дебит. Както виждате и Пумпи взима дебит или кеш и дава 5 % отстъпка.

5 % е малка такса за който не може да смята.
На 1000 са 50, на 4000 са 200.
Като ви оправят зъбите или тръгнете на ваканция какво предпочитате 4000 или 4200.

200 $ кеш са ви малко ама ревете за точките и за безплатната супичка за която ги събирате тези точки.
speedy

Мнение от speedy »

Vedren написа:Вие като искате си давайте парите на паразити. Аз нито ги стимулирам, нито бизннес им давам.
Пак не си доразбрал. Аз не си давам парите на Виза и Мастъркард. Те ми дават пари. За тях аз съм паразит.

В интерес на твоя бизнес е да не даваш пари на Виза и Мастъркард, защото вероятно си преценил, че спестяването на тези такси е по-изгодно от загубата на потенциални клиенти. На никой не му е работа да ти се меси, защото само ти виждаш какво става зад кулисите.

Моят бизнес е да управлявам семейните финанси, въз основа на елементарни знания по математика: събиране, изваждане, умножение и деление. Безплатните съвети с пролетарски патос за паразити-изедници не ми помагат. Благодаря.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Пак не си доразбрал. Аз не си давам парите на Виза и Мастъркард. Те ми дават пари.
На всеки 100 долара които харчиш 3-4-5 $ отиват точно за тях.
Те ти дават точки за супичка или билети за самолет а не пари.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Vedren написа:Като ви оправят зъбите или тръгнете на ваканция какво предпочитате 4000 или 4200.
Като тръгна на ваканция никой не ми дава по-евтин самолетен билет или хотел, ако платя с кеш, дори напротив - изобщо няма начин как да платя с кеш. :D
Vedren написа:
Пак не си доразбрал. Аз не си давам парите на Виза и Мастъркард. Те ми дават пари.
На всеки 100 долара които харчиш 3-4-5 $ отиват точно за тях.
Те ти дават точки за супичка или билети за самолет а не пари.
Отиват, ама не ги дава той, а бунаците дето плащат същата цена с кеш. Той получава. :D

Ти си по-зле и от радиото Йорко и с теб е безсмислено да се води какъвто и да е диалог.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

А валута на тази ваканция не носите ли? Или пак ядете супички с точки по аерогарите?
Като идеш в туристическа агенция занеш ли как взимат кеша или дебитна карта?
Да не кажеш сега че не си струва да идеш за да спестиш 200 $.
pumpy

Мнение от pumpy »

Vedren написа:
таксата на Виза и Мастъркард за търговците е 1.5% в повечето случаи.
Невярната информация е цитирана по горе. За да ти дадат 1.5 % трябва да си голяма верига като Костко или ЛуалМарт. Ако си малък бизнес забрави. Първия им въпрос е какъв ти е оборота на месец и тогава решават какъв да ти е % още преди да си почнал да приемаш кредитни карти.
Е това си е изказване. Аз със своите $ 11880 оборот през машината миналия месец имам такса от 3.5% или 2.8% както писах по-горе.
Ти за да ти е 5% таксата колко точно ти е голям бизнеса и ОБОРОТА ??? :rofl: :rofl: :rofl:
Ти плашиш клиените си с 5% по-скъпа транзакция, защото ИСКАШ те да ти дадат кеш, койот да НЕ декларираш и да си прибереш в джоба, защото си балкански тарикат и кеша е цар, а не защото таксата ти за транзакция е 5%....
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Пумпи това за 11 000 оборот с кредитна карта за цял месец не трябваше да го пишеш. Само толкова ли малко?
Явно много си лъгал за оборота че са ти дали 2.8 %. Ама те го вдигат на по късен етап като видят че си лъгал.

Аз кредитни карти не взимам но ако някой много настоява е плюс 5 %. Ама при мен хората могат да смятат и няма такива наивници. Никога не съм казвал че аз лично им плащам 5 %.
Хората обаче ценят моята загриженост за техните пари и си плащат с кеш или дебитна карта.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Vedren написа:А валута на тази ваканция не носите ли? Или пак ядете супички с точки по аерогарите?
Като идеш в туристическа агенция занеш ли как взимат кеша или дебитна карта?
Да не кажеш сега че не си струва да идеш за да спестиш 200 $.
Аз не ходя в туристически агенции (други посредници), в днешно време има интернет. A в САЩ плащам само с Fido Mastercard, която ми дава 4% кешбак. :lol: Преди те питах ще ми предложиш ли курс, който да ми е по-изгоден от това (картата чарджва 2.5% fee, но пак ми остават 1.5 при междубанков курс) ?
Последно промяна от roumensp на Пон Ное 05, 2018 4:26 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Е щом 200 $ са ти малко за 30 мин. разходка до туристическа агенция плащай като поп през интернет.
Публикувай отговор