Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти !
- Pyrelight
- Напуснал форума
Re: Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти
Отзад никой няма да го види. Не знаеш ли, че италианците като си изплатят къщата и слагат лъвска статуя на входа? Може и 2 за симетрия. 

''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
powered by pumpy
myhata II написа:ако искаш си го сложи отзад !
Тя не го е вадила.Страх я е че ако го извади може да се на.ака

По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
мани, мани, голяма селяния и простотия в тая Канада, батка ....
пълно е с комплексари и първенюта ...... ужас
на изгнило бунгало щяла да ми слага статуи, това като оня другият със ПВЦ оградата, в задният двор, защото била по евтина и по трайна
баси циганската бутафорият и кич, ако някой от България само ги чете, ще падне от стола

пълно е с комплексари и първенюта ...... ужас
на изгнило бунгало щяла да ми слага статуи, това като оня другият със ПВЦ оградата, в задният двор, защото била по евтина и по трайна

баси циганската бутафорият и кич, ако някой от България само ги чете, ще падне от стола

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- roumensp
Бълха, ако намекваш за моята не е ПВЦ, а инженерван материал тройно по-скъп от дървото и оградата вероятно е по-скъпа от таратайката ти.myhata II написа:това като оня другият със ПВЦ оградата, в задният двор, защото била по евтина и по трайна![]()

Ти така и не каза какво си купи в Торонто ... качествена марихуана предизвикваща day dreaming ?

абе Румба, толкова ли не ти увря канчето че на магарето и мигачи да му сложиш, си остава магаре !roumensp написа:Бълха, ако намекваш за моята не е ПВЦ, а инженерван материал тройно по-скъп от дървото и оградата вероятно е по-скъпа от таратайката ти.myhata II написа:това като оня другият със ПВЦ оградата, в задният двор, защото била по евтина и по трайна![]()
Ти така и не каза какво си купи в Торонто ... качествена марихуана предизвикваща day dreaming ?

яж, пий и си гледай живота бе, защото е много кратък !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Не, бе сега, се чуди Урду ли да учи или Фарси, че ще има езикова бариера в Европа.roumensp написа:Ти докато решиш к'во да правиш и си "живееш на по ниския стандарт" ще си отиде живота бе. Чакаш да се пенсионираш ли, за да ти се вдигне стандарта ?myhata II написа:Ако ще инвестирам ще е в Европа, тук само си живея на по ниския стандарт, все още, но да видим до кога, ако се влошат нещата си дигам чуковете в Европа, а на вас ви пожелавам успех в продажбата на кокошарниците
А за "...Ако Мухата беше купил малко кондо преди 10 години по старите цени и вместо моргиджа на наемодателя си беше изплащал своя, сега щеше да е с поне половин кондо напред...."
Му разправяхме от сума години, ам той се е фанал с кеш, та кеш (като на батката синджира, та накрая синджири в затвора).
и моите 2 цента (извинявам се ако повторя някой)
говоря само за кредитните карти (и не за други кредитни инструменти)
Плюсове:
- 20 дена безлихвен кредит
- приемат се на много, много места, дори някъде не можеш да минеш без тях (пример - кола под наем)
- някои карти имат perks: например: x% cash back; reward points, т.е. докато използваш чужди пари, печелиш нещо насреща
- правиш "кредитна история" ако ги ползваш правилно (кредитната история е хубаво нещо когато ти трябва по-голям кредит като за къща, кола и т.н.)
- напоследък (поне от 5-6 год насам) някои банки ти дават 12-18 месеца 0% лихва срещу комисионна (1-2-3%, което дефакто ти е лихвата за периода - т.е. нисколихвен заем).
- още perks от някои карти: lounge на летището, дискаунти от търговци, хотели и т.н.
- сигурно има и други, но не се сещам в момента
- в повечето случаи - zero liability за транзакции, доказани, че не са от притежателя ( и такъв случай съм имал)
Минуси:
- лихвите (ако не се погаси сумата в срок) са много, много високи, дори и за "нисколихвените" карти (най-ниско за карта досега съм видял 9.99% - дори кредитната линия бие това)
- много карти имат годишна такса за притежанието им
- изкушение да харчиш повече от колкото можеш да си позволиш
Заключение:
- Ако до 20 дена можеш да покриеш каквото си похарчил - ползвай картата. (особено ако имаш perks; както някой спомена, може да направиш "мижавите" 500$-1000$ на година само от това, че си ползвал картата; идеи: почивки на Карибите, билети до БГ - през картата, не кеш или дебитна карта)
- кредит от карта не е инвестиция освен ако горното е вярно (т.е. да можеш да я погасиш)
- имай поне 1 Mastercard и 1 Visa в джоба
- не ползвай никога картата за хазарт
- ако не си добре с "финансовата" дисциплина - избягвай картата
говоря само за кредитните карти (и не за други кредитни инструменти)
Плюсове:
- 20 дена безлихвен кредит
- приемат се на много, много места, дори някъде не можеш да минеш без тях (пример - кола под наем)
- някои карти имат perks: например: x% cash back; reward points, т.е. докато използваш чужди пари, печелиш нещо насреща
- правиш "кредитна история" ако ги ползваш правилно (кредитната история е хубаво нещо когато ти трябва по-голям кредит като за къща, кола и т.н.)
- напоследък (поне от 5-6 год насам) някои банки ти дават 12-18 месеца 0% лихва срещу комисионна (1-2-3%, което дефакто ти е лихвата за периода - т.е. нисколихвен заем).
- още perks от някои карти: lounge на летището, дискаунти от търговци, хотели и т.н.
- сигурно има и други, но не се сещам в момента
- в повечето случаи - zero liability за транзакции, доказани, че не са от притежателя ( и такъв случай съм имал)
Минуси:
- лихвите (ако не се погаси сумата в срок) са много, много високи, дори и за "нисколихвените" карти (най-ниско за карта досега съм видял 9.99% - дори кредитната линия бие това)
- много карти имат годишна такса за притежанието им
- изкушение да харчиш повече от колкото можеш да си позволиш
Заключение:
- Ако до 20 дена можеш да покриеш каквото си похарчил - ползвай картата. (особено ако имаш perks; както някой спомена, може да направиш "мижавите" 500$-1000$ на година само от това, че си ползвал картата; идеи: почивки на Карибите, билети до БГ - през картата, не кеш или дебитна карта)
- кредит от карта не е инвестиция освен ако горното е вярно (т.е. да можеш да я погасиш)
- имай поне 1 Mastercard и 1 Visa в джоба
- не ползвай никога картата за хазарт
- ако не си добре с "финансовата" дисциплина - избягвай картата
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Тегленето "кеш" от КК също се наказва доста с комисионни.
- optics
- Модератор
А най-благо е да купиш нещо служебно (или да платиш служебно пътуване), което после ти възстановят. Каш-бак-а тогава си е чиста далавера 
Кой ти ги дава.

Кой ти ги дава.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
ей Оптика да те питам ей така ти като имаш кредитни карти и накрая на годината всяка една от тях ти подарява едни пари,ей така имаш една хилядарка от всяка карта ей тъй от небето Ти Ферари караш ли.optics написа:Батка, ти или не четеш или не разбираш какво ти обаждат хората. Кредитната карта ти подарява едни пари за това че я ползваш. Накрая на годината имаш една хилядарка ей тъй от небето. За муъта може да е малко, щото той я харчи за седмица,Pavel M написа: Аз съм финансово независим и когато имам нужда да заплатя някаква покупка независимо била тя апартамент в града или на някой морски курорт или нов автомобил или някоя дребна покупка се разплащам единствено чрез банковата си сметка.а за танграта хептен, щото той из джобите на якето събира няколко хилядарки,
но факта си е факт, че е по-добре от нищо - а нищо е което ти получаваш подарък затова че ползваш "банковата сметка".
Едно на ръка защитата която предлага кредитната карта, това са вече други нива за които нема кво да те открехваме.
щото аз не карам Ферари щото нямам кредитни карти

ама сега като ти чета аргументите в полза на кредитните карти докато си лежа в джакузито пия си коняка и си допушвам пурата ми хрумна гениалната идея да си изкарам поне 10 кредитни карти.те чисто и просто по Оптиковата аритметика ще ми носят по 1 хилка от небето всяка на година.Това прави общо 10.И навместо да трупам трудов стаж да осигуря пенсията за стари години ще мога още днес да се пенсионирам.

ей така просто докато си лежа в джакузито и си допушвам пурата си лежа и си мисля

Ще ти носят бе батка, ама трябва да ги ползваш. Аз моята я ползвам са ВСИЧКО, ако можеш и моргиджите и тях през кредитната карта щях да ги плащам. На края на годината ми се насъбират един поне 120 000 мили като стой та гледай. Това са ми два билета отиване и връщане до София, тотал около 2500 кинта, от нищото. И не ме разборай погрешно, аз до София не летя или поне не го правех до сега редовно, но ако купя билети на нашите да дойдат, пак същата сметка. Пък вие баровците в БГ си плащайте кеш, защото отова е царяPavel M написа: ама сега като ти чета аргументите в полза на кредитните карти докато си лежа в джакузито пия си коняка и си допушвам пурата ми хрумна гениалната идея да си изкарам поне 10 кредитни карти.те чисто и просто по Оптиковата аритметика ще ми носят по 1 хилка от небето всяка на година.Това прави общо 10.И навместо да трупам трудов стаж да осигуря пенсията за стари години ще мога още днес да се пенсионирам.![]()
ей така просто докато си лежа в джакузито и си допушвам пурата си лежа и си мисля

Вече кукуригаш. Тези пари са ти процент от покупките дето си направил. Като купиш Ферарито може да ти дадат някоя пенсия. В трети клас миналия век като си бил не са ли те учили, че като умножиш нещо по "нула" си е една голям нула без значение колко пури си изпушил. А ти като въртиш синджирчето що нямаш Ферари (егати и логиката дето имаш).Pavel M написа:ей Оптика да те питам ей така ти като имаш кредитни карти и накрая на годината всяка една от тях ти подарява едни пари,ей така имаш една хилядарка от всяка карта ей тъй от небето Ти Ферари караш ли.optics написа:Батка, ти или не четеш или не разбираш какво ти обаждат хората. Кредитната карта ти подарява едни пари за това че я ползваш. Накрая на годината имаш една хилядарка ей тъй от небето. За муъта може да е малко, щото той я харчи за седмица,Pavel M написа: Аз съм финансово независим и когато имам нужда да заплатя някаква покупка независимо била тя апартамент в града или на някой морски курорт или нов автомобил или някоя дребна покупка се разплащам единствено чрез банковата си сметка.а за танграта хептен, щото той из джобите на якето събира няколко хилядарки,
но факта си е факт, че е по-добре от нищо - а нищо е което ти получаваш подарък затова че ползваш "банковата сметка".
Едно на ръка защитата която предлага кредитната карта, това са вече други нива за които нема кво да те открехваме.
щото аз не карам Ферари щото нямам кредитни карти![]()
ама сега като ти чета аргументите в полза на кредитните карти докато си лежа в джакузито пия си коняка и си допушвам пурата ми хрумна гениалната идея да си изкарам поне 10 кредитни карти.те чисто и просто по Оптиковата аритметика ще ми носят по 1 хилка от небето всяка на година.Това прави общо 10.И навместо да трупам трудов стаж да осигуря пенсията за стари години ще мога още днес да се пенсионирам.![]()
нямам ферари щото пуша цигари.досега съм изпушил толкова цигари колко за едно ферари.jet написа:Вече кукуригаш. Тези пари са ти процент от покупките дето си направил. Като купиш Ферарито може да ти дадат някоя пенсия. В трети клас миналия век като си бил не са ли те учили, че като умножиш нещо по "нула" си е една голям нула без значение колко пури си изпушил. А ти като въртиш синджирчето що нямаш Ферари (егати и логиката дето имаш).Pavel M написа:ей Оптика да те питам ей така ти като имаш кредитни карти и накрая на годината всяка една от тях ти подарява едни пари,ей така имаш една хилядарка от всяка карта ей тъй от небето Ти Ферари караш ли.optics написа:Батка, ти или не четеш или не разбираш какво ти обаждат хората. Кредитната карта ти подарява едни пари за това че я ползваш. Накрая на годината имаш една хилядарка ей тъй от небето. За муъта може да е малко, щото той я харчи за седмица,Pavel M написа: Аз съм финансово независим и когато имам нужда да заплатя някаква покупка независимо била тя апартамент в града или на някой морски курорт или нов автомобил или някоя дребна покупка се разплащам единствено чрез банковата си сметка.а за танграта хептен, щото той из джобите на якето събира няколко хилядарки,
щото аз не карам Ферари щото нямам кредитни карти![]()
ама сега като ти чета аргументите в полза на кредитните карти докато си лежа в джакузито пия си коняка и си допушвам пурата ми хрумна гениалната идея да си изкарам поне 10 кредитни карти.те чисто и просто по Оптиковата аритметика ще ми носят по 1 хилка от небето всяка на година.Това прави общо 10.И навместо да трупам трудов стаж да осигуря пенсията за стари години ще мога още днес да се пенсионирам.![]()
ти като не пушеш цигари защо нямаш ферари.
съжалявам ,че трябва да ти го обеснявам като на

Ти откъде знаеш аз какво имам и дали пуша.
И пак там в трети клас при нулите трябва да са ти казвали, че обЯснявам а, не като обЕсвам.
И пак там в трети клас при нулите трябва да са ти казвали, че обЯснявам а, не като обЕсвам.
а ти откъде знаеш имам ли синджирче или нямамjet написа:Ти откъде знаеш аз какво имам и дали пуша.
и ако искаш да знаеш завършил съм осми клас успешно и имам начално образование колкото и да ти се струва невероятно
даже и подчинените ми го признават като се обръщат към мен с господин началник
а ти кво си учил.изглеждаш ми на малко