MrGeek написа:joro написа:А ти Иване си гледай сондите и стига си пъха носа в области, където си нямаш понятие.
Йоро, само плахо да попитам, ти като какъв експерт се явяваш по български туризъм? Даваш етаж от къщата в Банско като гест хауз ли?
Бай дъ вей, обслужването в Банско беше под всякаква критика, когато бях това лято по време на джаз фестивала (не знам дали причината беше, щото всички беха забегнали да обслужват морето). За ултракомерсиализацията на всичко да не говорим. А, и джаз фестивала, колкото и стойностен да е като музика и изпълнители, все пак дандания до 2 през нощта на централния площад се разминава леко с представите ми за нормална градска среда.
Ходил съм на джаз-фестивали, концерти, карнавали в други държави- там данданията е същата и се разминава по същия начин с нормална градска среда. Разбира се, в другите държави това не прави впечатление на хейтърите, важното е да си оплюят родината.
Работил съм в областта туризма- на рецепция в хотел, известно време като поддръжка на лифта, давал съм стаи за туристи, бил съм и екскуррзовод. Работил съм и едно лято на морето в Гърция, на Кавала. Там също отиват да работят много българи през лятото. Имам много познати, които работят през лятото на морето, през зимата на Банско. Например един мой познат през зимата работи като ски-учител на пистата в Банско, а през лятото на Равда като учител по сърфинг. Така, че имам представа за туризма в България.