В Канада просто да отидеш и почукаш на вратата и да ти дадат информация просто ей така, няма да стане. Трябва да провериш и посредника и работодателя по друг начин и да се убедиш, че хората, с които си говорил по скайп и имейл са те.batpe6 написа:Здравейте , не искам въобще да обеждавам никого че някой ще ме вземе на работа в Канада заради моите Сини Очи ! Въпросът ми от самото начало беше “ има ли някой възможност , пътьом прибирайки се от някъде да спре на адреса на фирмата , да почука на вратата и да попита “” верно ли искате да вземете комшийското момче за калфа “” .
Установяване във Ванкувър
Re: Установяване във Ванкувър
Bulgayrian
- optics
- Модератор
roumensp написа:Как точно, ще интерсептва телефонния номер, който аз поместих ? Ако даде парите след като получи работна виза не виждам проблем.optics написа:Ако е кон артист, както и да го въртиш, пак той ще е отгоре.batpe6 написа:Добро утро на всички , абсолютно съм съгласен с горните две мнения на Румен и Митето , че трябва да изчакам някакви писмени документи с подпис и печат ! Чак след това ще поразмисля дали ще скачам във врящият казан . Смятам довечера да звънна на г-н Имани да го чуя как е ?!?
Всички тук говорите как стоели нещата с работни визи за специалисти (програмисти, инженери, ...) и как поемали разноски, но при тях комисионната за рекруитъра вероятно е доста по-добра. Реално никой от писалите по темата не знае как точно стоят нещата с работна виза за по-неквалифициран труд и дали е нормално посредника да вземе нещо и от кандидата.
Ааа, аз съм в грешка! Мислех че ще се обажда на посредника, а не на фирмата.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- MermaidBG
Момчето ви пита ясно и категорично дали някой може да се нагърби да пита на място. Не знам защо разтягате локуми, а не си мръдните задниците да питате. Човека търси начини да си провери информацията.
batpe6, пиши на лични с повече инфо и ще се опитам да отида на място да питам.
Късмет!
Късмет!
18.09.2009=>Vienne
13.10.2009=>Accusé
18.05.2010=>Entrevue
31.05.2010=>Bucarest
15.06.2010=>Étiquettes
13.07.2010=>Formulaires
03.08.2010=>MC "Vita"
30.08.2010=>OK
10.01.2011=>Invitation pour visas
04.02.2011=>Visas
1 an 4 mois et 17 jours=>Durée de la procédure
01.03.2011=>Nous quittons la Bulgarie
13.10.2009=>Accusé
18.05.2010=>Entrevue
31.05.2010=>Bucarest
15.06.2010=>Étiquettes
13.07.2010=>Formulaires
03.08.2010=>MC "Vita"
30.08.2010=>OK
04.02.2011=>Visas
- optics
- Модератор
Като сме на 4000+ километра от Торонто, помагаме колкото можем.MermaidBG написа:Момчето ви пита ясно и категорично дали някой може да се нагърби да пита на място. Не знам защо разтягате локуми, а не си мръдните задниците да питате. Човека търси начини да си провери информацията.
Късмет!
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- roumensp
Оптикс, адреса на фирмата е във Ванкувър.
Аз не виждам причина да ходиш “на място”, ако в Интернет има телефон на фирмата, на който може да получиш необходимата информация.
Да не говорим, че много хора няма да реагират добре, ако някой им цъфне във фирмата и почне да разпитва за човек, който дори не им е служител ... това дори може да има негативни последствия за човека.
Аз не виждам причина да ходиш “на място”, ако в Интернет има телефон на фирмата, на който може да получиш необходимата информация.
Да не говорим, че много хора няма да реагират добре, ако някой им цъфне във фирмата и почне да разпитва за човек, който дори не им е служител ... това дори може да има негативни последствия за човека.
- MermaidBG
Много добре знаете, че тук не се толерират измамите, така че не мисля, че ще има негативни последствия за момчето. И пък да става, каквото е писано.
Така или иначе ние сме тук да помагаме и окуражаваме. а не да разубеждаваме и да пръскаме песимизъм на ляво и на дясно. И без това му е напечено и пълен хаос в главата на момчето, не наливайте масло в огъня.
Както казах готова съм да помогна. Нищо няма да ми коства кой знае какво, а от това може да зависи нечия съдба.
Успех - насреща съм!
Така или иначе ние сме тук да помагаме и окуражаваме. а не да разубеждаваме и да пръскаме песимизъм на ляво и на дясно. И без това му е напечено и пълен хаос в главата на момчето, не наливайте масло в огъня.
Както казах готова съм да помогна. Нищо няма да ми коства кой знае какво, а от това може да зависи нечия съдба.
Успех - насреща съм!
18.09.2009=>Vienne
13.10.2009=>Accusé
18.05.2010=>Entrevue
31.05.2010=>Bucarest
15.06.2010=>Étiquettes
13.07.2010=>Formulaires
03.08.2010=>MC "Vita"
30.08.2010=>OK
04.02.2011=>Visas
13.10.2009=>Accusé
18.05.2010=>Entrevue
31.05.2010=>Bucarest
15.06.2010=>Étiquettes
13.07.2010=>Formulaires
03.08.2010=>MC "Vita"
30.08.2010=>OK
04.02.2011=>Visas
Искам да благодаря на всички включили се във дискусията ! И искам да кажа че ми дойде Джоб Офър(а) , само незнам как да го прикача към това съобщение ! Всичко изглежда доста легитимно от страна на Работодателят ! Също така и Договора за Услугата от страна на Посредника ! но мисля преди да му пратя 1000 $ да го попитам има ли LMIA , защото смятам че това е правилният подход ! Ако фирмата няма положително LMIA аз няма да получа работна виза , нали така .
Лека засега че беше дълаг ден (за мен)

- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Уелкъм бак Русалке..MermaidBG написа:Момчето ви пита ясно и категорично дали някой може да се нагърби да пита на място. Не знам защо разтягате локуми, а не си мръдните задниците да питате. Човека търси начини да си провери информацията.
Късмет!
Още преди няколко страници написах следното
Все още нямам нищо на лични .. Ти какво предлагаш? да го молим Бат Пешо докато накрая великодушно благоволи и се съгласи да му помогнем??ivandaman написа: Ако искаш пусни ми името на Мениджера и телефонният номер на лични за да направим малко "cross reference" и да видим дали съвпадат
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
batpe6 написа:Искам да благодаря на всички включили се във дискусията ! И искам да кажа че ми дойде Джоб Офър(а) , само незнам как да го прикача към това съобщение ! Всичко изглежда доста легитимно от страна на Работодателят ! Също така и Договора за Услугата от страна на Посредника ! но мисля преди да му пратя 1000 $ да го попитам има ли LMIA , защото смятам че това е правилният подход ! Ако фирмата няма положително LMIA аз няма да получа работна виза , нали така .
ти не разбра ли бе, че ти знаеш повече за самите изисквания от самите живеещи в Канада, какво може да очакваш оте рефюджита и спонсорирани ?

пожелавам ти успех !

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
- optics
- Модератор
Джоб офър чудесно. Това не е гаранция за виза. Нищо не е гранация за виза. Само казвам. Иначе желая успех!
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Up да бъде. Няма ли да ни разкажеш как се развиха нещата?batpe6 написа:Up up
Здравейте на всички , искам с радост да съобщя че LMIA-то ми е тука , имам всички необходими документи за заминаване, само трябва да си взема билет за Ванкувър в първата седмица на Януари (реших да си остана за празниците) ! Ще ходя до кат и СБА за документи за книжката , че съм с добра история и че нямам провинения ! Ще трябва да си намеря и квартира първоначално само за мен , за няколко месеца ( за да натрупам капитал) след това ще трябва и за семейството ( общо трима
)
Това е засега , ако някой има съвети за какво трябва и какво не трябва за Канада , моля да не се стеснява и да изпраща инфо , сигурен съм че и други хора четат и се образоват от този форум, пък и информацията трябва да се ъпдейтва всеки месец !!!
Аз също доста чета и гледам Ю-тюб ( английско говорящ съм) и знам че наемите са брутални във Ван , но съм живял в САЩ - остров Нантъкет , и повярвайте ми , там цените са убийствени !!!!
Знам че трябва да дойда с максимум пари кеш , но имайки на предвид че имам работна оферта и ще започна работа почти веднага на никак не лоша заплата , не смятам да нося със себеси 50 000 CAD ! или не съм прав ?
Искам да благодаря на Ivandaman , за подкрепата , съветите и затова че отиде на място да провери Фирмата за която ще работя !
Благодаря ти Ванка !!!
Някой да е патувал скоро , търся си самолетен билет ! Че под 1400 $ канадски , няма еднопосочни !

Това е засега , ако някой има съвети за какво трябва и какво не трябва за Канада , моля да не се стеснява и да изпраща инфо , сигурен съм че и други хора четат и се образоват от този форум, пък и информацията трябва да се ъпдейтва всеки месец !!!
Аз също доста чета и гледам Ю-тюб ( английско говорящ съм) и знам че наемите са брутални във Ван , но съм живял в САЩ - остров Нантъкет , и повярвайте ми , там цените са убийствени !!!!
Знам че трябва да дойда с максимум пари кеш , но имайки на предвид че имам работна оферта и ще започна работа почти веднага на никак не лоша заплата , не смятам да нося със себеси 50 000 CAD ! или не съм прав ?
Искам да благодаря на Ivandaman , за подкрепата , съветите и затова че отиде на място да провери Фирмата за която ще работя !
Благодаря ти Ванка !!!

Някой да е патувал скоро , търся си самолетен билет ! Че под 1400 $ канадски , няма еднопосочни !
Честито и браво на Иван!
Ако можеш да изчакаш до втората седмица на януари ще ти е по-евтино. Мисля, че заради коледната ваканция, която свършва на 6ти януари и всичко живо гледа да се върне преди неделята, всички полети към Канада са 2-3 пъти по-скъпи отколкото обикновено. От 7ми януари нататък от София до Ванкувър можеш да намериш доста под 1000 канадски долара, макар че със 2-3 прекачвания и с различни авиолинии, което ще изисква преспиване на летище(н хотел) и повторно чекиране.
Например на 14 или 15 януари от Лондон до Ванкувър, с едно прекачване в Торонто е 400 кад. От София до Лондон има няколко опции от 100 до 150, директни полети. С хотел, допълнителни такси за багажи и т.н., пак излиза на практика на половина. Не е удобно като с Луфтханза, да речем, с едно спиране във Мюнхен и включен багаж, но ако целта е да се спестят пари си струва. После жената и децата можеш да ги доведеш така.
Предполагам знаеш, че на жена ти май се полага отворено разрешение за работа.
Ако можеш да изчакаш до втората седмица на януари ще ти е по-евтино. Мисля, че заради коледната ваканция, която свършва на 6ти януари и всичко живо гледа да се върне преди неделята, всички полети към Канада са 2-3 пъти по-скъпи отколкото обикновено. От 7ми януари нататък от София до Ванкувър можеш да намериш доста под 1000 канадски долара, макар че със 2-3 прекачвания и с различни авиолинии, което ще изисква преспиване на летище(н хотел) и повторно чекиране.
Например на 14 или 15 януари от Лондон до Ванкувър, с едно прекачване в Торонто е 400 кад. От София до Лондон има няколко опции от 100 до 150, директни полети. С хотел, допълнителни такси за багажи и т.н., пак излиза на практика на половина. Не е удобно като с Луфтханза, да речем, с едно спиране във Мюнхен и включен багаж, но ако целта е да се спестят пари си струва. После жената и децата можеш да ги доведеш така.
Предполагам знаеш, че на жена ти май се полага отворено разрешение за работа.
-
Привет на всички.
Честито на бат Пешо и браво на Ванко.
Не подлагам на съмнение нищо и не искам да събирам негативни коментари.
Просто разсъждавам на глас за себе си и тези, които чакат вече 2-3 години покана за визи.
Как се случва, че A Labour Market Impact Assessment (LMIA) is a document that an employer in Canada may need to get before hiring a foreign worker. A positive LMIA will show that there is a need for a foreign worker to fill the job. It will also show that no Canadian worker is available to do the job – и в същото време този документ се издава за позиция за работа в строителството, и то не в слабо заселена или нежелана за имиграция провиция.
Бат Пешо продължавай да информираш как се развиват нещата около теб, защото това може да бъде полезно за стотици хора, които чакат вече 2-3 години по експрес ентри и провинциална номинация. И сега може би ще започне истинската борба за теб – да получиш документ за жителство, което при определени условия да прерастне в гражданство.
Успех и пиши как се развиват нещата.
Честито на бат Пешо и браво на Ванко.
Не подлагам на съмнение нищо и не искам да събирам негативни коментари.
Просто разсъждавам на глас за себе си и тези, които чакат вече 2-3 години покана за визи.
Как се случва, че A Labour Market Impact Assessment (LMIA) is a document that an employer in Canada may need to get before hiring a foreign worker. A positive LMIA will show that there is a need for a foreign worker to fill the job. It will also show that no Canadian worker is available to do the job – и в същото време този документ се издава за позиция за работа в строителството, и то не в слабо заселена или нежелана за имиграция провиция.
Бат Пешо продължавай да информираш как се развиват нещата около теб, защото това може да бъде полезно за стотици хора, които чакат вече 2-3 години по експрес ентри и провинциална номинация. И сега може би ще започне истинската борба за теб – да получиш документ за жителство, което при определени условия да прерастне в гражданство.
Успех и пиши как се развиват нещата.