Защо все по-малко българи имигрират в Канада?
Re: Защо все по-малко българи имигрират в Канада?
Мигрантите намаляват щото не остана матриал. Най-ценните индивиди останаха да ни обясняват колко е зле в Канада и колко куул в БГ и то във форум за Канада.
То и европеец ако мигрира в Столипиново ще се разпише из форумите.
Ами обърни повече канадски долари. По този параметър японците би трябвало да са в постоянна депресия.ivandaman написа:
Канадският долар е много фалшива валута.. Като го обърнеш в US долари или в Евро и те хваща депресия..
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
jet написа:Мигрантите намаляват щото не остана матриал. Най-ценните индивиди останаха да ни обясняват колко е зле в Канада и колко куул в БГ и то във форум за Канада.
как пък го реши това, и кой си ти да определяш кой е матриал и кой не, ми то по твоята логика ти също може да си матриал бе !
ето ви една типично българска черта, да се съдят или обиждат хора без да ги познават
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Pyrelight
- Напуснал форума
Точно това липсваше на форума!pumpy написа:Защото българите масово са мързеливи: нали се сещате за един виц, където отговора е " ..... защото пробвах и легнал ама не става"
Та в този ред на мисли, Канада и изобщо Северна Америка е за хора, които не ги мързи:
- да научат и говорят поне един чужд език, а даже и два и товече от това да си поискат една бира в бара;
- да са готови и да могат да се квалифицират, според изискванията на средата, а не според собствените си критерии;
- да работят десетки часове на седмица, месеци и години наред за да видят резултат;
- да не държат уикенда да почва в сряда с домашна ракия и мешана салата;
Всички сме чували до БОЛКА бисерите на един провалил се тръкаджия, един ИТ инжинер, който се прави на рентиер в София и на една кисела ябълка, на която гроздето и беше кисело също. А пък едно говедо много го каза много ясно за мат'рала. Е този мат'рал няма как да имигрира в Канада и не го прави.
BTW работата за NHS като стоматолог в Англия е като работата за НЗОК в България. И двете нямат нищо общо със стоматология, но това го разбираш след няколко години работа на нормално място, не преди това. Преди това всички там са "тарамбуки и ги ядат доматите с колците" ....

Че от простотия, (вкл. модераторска) почнахме да хващаме мухъл!

Това е вярно, но не е непреодолима "болка за умиране", особено за Канада.Ttorontoo написа:Между другото Европата имат доста по-адекватна здравна система от Северна Америка.
Последно промяна от Pyrelight на Чет Сеп 20, 2018 10:40 am, променено общо 1 път.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
powered by pumpy
- Pyrelight
- Напуснал форума
Ахъм, и с чесън, и лют червен пипер!optics написа:Той батката по принцип върви с щипка сол
А някой трябва да си върши работата, не да се обажда само като черна станция!

''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
powered by pumpy
Pyrelight написа:Ахъм, и с чесън, и лют червен пипер!optics написа:Той батката по принцип върви с щипка сол
А някой трябва да си върши работата, не да се обажда само като черна станция!

По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Какво имаш предвид под Северна Америка? Канада и САЩ имат доста различни здравни системи. Канадската е доста близо до тези на западно-европейските държави. Щатската пък е една от най-добрите ако имаш нормална застраховка.Ttorontoo написа:Между другото Европата имат доста по-адекватна здравна система от Северна Америка.
Ивандаман е прав, че последните години канадския доста е отслабнал (спрямо т.нар. major currencies). Аз обичам да пазарувам в щатите и колкото и да обръщам, съотношението все едно и също си седи, в полза на щатскияspeedy написа:Ами обърни повече канадски долари. По този параметър японците би трябвало да са в постоянна депресия.ivandaman написа:
Канадският долар е много фалшива валута.. Като го обърнеш в US долари или в Евро и те хваща депресия..

Ако човек си пазарува само в Канада и не ходи много по Европа или Щатите, тогава не е биг дийл.
Около 2000-та година канадският долар беше още по-надолу. Преди няколко години беше над американския и индустрията в Онтарио го беше закъсала. Тия неща са временни.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- roumensp
Вече не е полит-коректно да се казва “тръстика”, сега му викат бизнес / въртене на синджирче. На мат’ряла - патрЕоти и на дивата селяния и простотия - цивилизация.MrGeek написа:Батка, аз се сещам и за една друга група, които бяха в Канада, върнаха се в цивилизацията, но по неизвестни причини си биха камшика пак обратно на тръстиката, явно цивилизацията не им понесе.Pavel M написа:в канада останаха негодните за които цивилизацията е киселото грозде

- roumensp
Беше, сега не знам с обамакеър. Но преди имах “нормална застраховка” и качеството беше такова, каквото другаде ще намериш единствено в частна клиника (след като се изръсиш солидно).miteto написа:Щатската пък е една от най-добрите ако имаш нормална застраховка.
Обамакеър, по никакъв начин не е променил продукта на хората със застраховка, освен, че може би са им поскъпнали вноските, ако плащат някакви или се е увеличил deductable. В моя случай е второто и но това се ядва, когато чакаш 8 минути в спешното рпи нужда и можеш да видиш лекар или специалист когато ти трябва, а не когато системата ти позволява.roumensp написа:Беше, сега не знам с обамакеър. Но преди имах “нормална застраховка” и качеството беше такова, каквото другаде ще намериш единствено в частна клиника (след като се изръсиш солидно).miteto написа:Щатската пък е една от най-добрите ако имаш нормална застраховка.
Муха ти не си ли чувал за ДНК матриал, аз също съм матриал, но не съм останал тамmyhata II написа:jet написа:Мигрантите намаляват щото не остана матриал. Най-ценните индивиди останаха да ни обясняват колко е зле в Канада и колко куул в БГ и то във форум за Канада.
как пък го реши това, и кой си ти да определяш кой е матриал и кой не, ми то по твоята логика ти също може да си матриал бе !
ето ви една типично българска черта, да се съдят или обиждат хора без да ги познават
jet написа:Муха ти не си ли чувал за ДНК матриал, аз също съм матриал, но не съм останал тамmyhata II написа:jet написа:Мигрантите намаляват щото не остана матриал. Най-ценните индивиди останаха да ни обясняват колко е зле в Канада и колко куул в БГ и то във форум за Канада.

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
От същия муха, всички сме от същия матрал. Само изборите ни са различни, от там и последствията са различни. Иначе матрала е същия. Затова и знаем туй онуй за българите. Живели сме сред много такива и там и тук и на разни места и можем да говорим като целта не е да се обиждаме, а да си кажем истината в очите, ако и да не ни харесва особено.....