А още по-неноромално е да си толкова простаPyrelight написа:Аз казах какво! Да ти го нарисувам ли?miteto написа: Кое точно не си виждала - мелба или член?
Мелбата не е нормално да е оформена така и то в дневно заведение

А още по-неноромално е да си толкова простаPyrelight написа:Аз казах какво! Да ти го нарисувам ли?miteto написа: Кое точно не си виждала - мелба или член?
Мелбата не е нормално да е оформена така и то в дневно заведение
Обикновено, когато нещо на пръв поглед изглежда "глупост" и "неадекватно" зад него стоят причини.roumensp написа:Което е пълна глупост, след като е заедно с родител(и). Подобни неадекватни наредби много ме дразнят.
Примерът е също неадекватен. Тези, който сервират алкохол, трябва да минат през обучение и да имат сертификат. Едно от нещата, което правят е да се научат да наблюдават за злоупотреби - малолетни, сервиране на алкохол на пияни клиенти и т. н. Те няма да си рискуват работата и бакшишите.ablood написа:Обикновено, когато нещо на пръв поглед изглежда "глупост" и "неадекватно" зад него стоят причини.roumensp написа:Което е пълна глупост, след като е заедно с родител(и). Подобни неадекватни наредби много ме дразнят.
Пример - влиза един пълнолетен с банда малолетни и почва да поръчва яко шотове уж за него си. Нито се очаква някой да следи кой пие поръчаното, нито да изисква акт за раждане и доказателство за настойничество.
Абе, спиди, ти виждал ли си един сервитьор, колко маси обслужва?speedy написа:Примерът е също неадекватен. Тези, който сервират алкохол, трябва да минат през обучение и да имат сертификат. Едно от нещата, което правят е да се научат да наблюдават за злоупотреби - малолетни, сервиране на алкохол на пияни клиенти и т. н. Те няма да си рискуват работата и бакшишите.ablood написа:Обикновено, когато нещо на пръв поглед изглежда "глупост" и "неадекватно" зад него стоят причини.roumensp написа:Което е пълна глупост, след като е заедно с родител(и). Подобни неадекватни наредби много ме дразнят.
Пример - влиза един пълнолетен с банда малолетни и почва да поръчва яко шотове уж за него си. Нито се очаква някой да следи кой пие поръчаното, нито да изисква акт за раждане и доказателство за настойничество.
Защото същото не може да стане в обикновен ресторант без бар, нали ... като ми излязат с подобен номер просто мръдвам 100 метра встрани, където конкуренцията сервира същото и кой губи е ясно. Близо до нас има пъб, който има и бар и никой не ме спира да вляза с детето, единственото ограничение е да не го слагам на бара. И така е в поне 90% от заведенията, тия дето ограничават достъпа на малолетни с родител не са много за щастие (поне при нас). Едно е да не пускаш сами малолетни и съвсем друго семейства с деца и считам че второто е простотия, достойна за една друга тема.ablood написа:Обикновено, когато нещо на пръв поглед изглежда "глупост" и "неадекватно" зад него стоят причини.roumensp написа:Което е пълна глупост, след като е заедно с родител(и). Подобни неадекватни наредби много ме дразнят.
90%, а?roumensp написа:И така е в поне 90% от заведенията, тия дето ограничават достъпа на малолетни с родител не са много за щастие (поне при нас).
бе как не знаеш бе мила.амнезия ли те гони.погледни се в огледалото и ще я видишPyrelight написа:И аз не знам. Честно!miteto написа:optics, всичките предишни митове съм ги чувал без последните два (за толерантността и за певците в българския Айдол). Това нещо ново ли е и наистина ли е масово вярване?
А да, аз не знам коя е "Черната Златка" и ерго не знам какво има? Тва някаква Плеймейтка ли е?
https://www.tripadvisor.ca/Restaurant_R ... uebec.html"Marto написа:Абе на какви заведения водите децата си? То вярно, че законите са различни на провинциално ниво, но поне при нас ако заведението сервира главно храна, няма проблем да влезеш с дете. Евентуално бара може да е забранен.
Нямам статистика, имам личен опит. При нас няма ресторант (подчертавам ресторант, не фаст фууд) дето да не се сервира алкохол и общо взето никой не ме спира да влезна с дете, с малки изключения. Да не искаш да ми кажеш, че при вас е по-различно ?ablood написа:90%, а?roumensp написа:И така е в поне 90% от заведенията, тия дето ограничават достъпа на малолетни с родител не са много за щастие (поне при нас).
Или имаш детайлна статистика, или ме пързаляш. Чао.
Pyrelight написа:https://www.tripadvisor.ca/Restaurant_R ... uebec.html"Marto написа:Абе на какви заведения водите децата си? То вярно, че законите са различни на провинциално ниво, но поне при нас ако заведението сервира главно храна, няма проблем да влезеш с дете. Евентуално бара може да е забранен.
Всъщност отвън беше разрешено с деца, защото барът беше, както може да се очаква вътре, но чакането беше безумно.
И аз се чудя. Баровете ясно, ама за другите ресторанти не ми се е случвало да не пускат деца.Marto написа:Абе на какви заведения водите децата си? То вярно, че законите са различни на провинциално ниво, но поне при нас ако заведението сервира главно храна, няма проблем да влезеш с дете. Евентуално бара може да е забранен.