Otnovo vuprosi po 1vuprosnik

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
marin Laskov

Otnovo vuprosi po 1vuprosnik

Мнение от marin Laskov »

Sigurno stavam dosaden, no predpo4itamda si iziasnia vsi4ko po temata.

1. Po vapros 12 kakva e minimalnata suma koiato triabva da e nalice i v kakva valuta e nai uda4no da se predstavi.
2. Molia za raziasnenie po 14 i 15 vvupros:
po 14
Kakvo se ima v predvid v formulirovkata" da rabotish za sebe si" i
" na4inanie v biznes, fabrika ili ferma"
po 15
Kakva obshta stoinost na aktivite triabva da se predstavi?
Nedvijimiat imot na kandidata li se ima v predvid? Kak se udostoveriava tazi ocenka/dana4na, pazarna/

3. Po vupros 2- samo diplomata za vishe obrazovanie li se ima v predvid.
4. Vuprosite koito ne me kasaiatq markiram li gi s 4erta ili nishto ne se populva?
5. Vuprosa s broia na decata s 0 li se otbeliazva, pri polojenie , che niama takiva ili ne se pishe nishto?
6. Po vupros 7 samo s abriveaturata ne instituta koito sum zavurshil niama da se poluchi! Molia za prevod na naimenovanieto na UNSS-Sofia na frenski. V rechnika s koito razpolagam ne figurira dumata oditor, da profesiata mi e vutreshen oditor. kak se prevejda?
Аватар
holy

!

Мнение от holy »

А бе Вие одиторите много сте подробни! :D Шегувам се, разбира се! :D
Щте ти отговоря на въпросите до колкото мога. За някои вече не помня какво е било.
1). Сумата, която ще трябва да запишеш зависи от това колко човека сте. Ако си семен трябва повече. По принцип сумата, която ще напишеш тук се счита за приблизителна. Не си длъжен във втория формуляр да напишеш същата сума или пък на интервюто да доказваш точната сума посочена тук. До колкото знам за Квебек минимума е 2300 CAD за основния кандидат + 1000 CAD за всеки следващ. Така, че прецени сам. Според мен не е добре да пишеш сума = на минималната, по-добре повечко. /Ние в 1 формуляр за 3 души писахме 6000 USD/. А що се отнася до валутата, смятам че е подходящо да се напише сумата в CAD, USD или EUR.

14). Ако нямаш необходимите доказателства, документи и пр. за собствен бизнес, по-добре изобщо не споменавай за него. Забелязвам, че много подробно се разглеждат подобни случаи със собствен бизнес. Дори като, че ли са подозрителни.

15). Има се предвид пазарна оценка на недвижимо имущество. До колкото знам за да се извади подобен документ се плащат доста пари. Освен това, ако декларираш, че имаш такова недвижимо имущество /не дай Боже да ти се наложи/ в Канада няма да можеш да ползваш социална помощ. Моят съвет е да декларираш само достатъчно пари в банка.

И още един съвет: Като си попълниш формуляра, запази си копие от него и при вторите формуляри стриктно се придържай към първия! :wink:

Желая ти успех и побързай, че май ще започват да искат пари и за първия формуляр.

А на въпросите, които не можах да ти отговоря, надявам се ще ти отговорят други от форума.
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Отговор!

Мнение от emyangels »

Здравей, виждам, че по първите въпроси имаш вече отговори и продължавам натам:
3. По въпрос 2 - всичко над основно образование цитираш - средно и висше като започваш от последното завършено.
4. Аз лично оставих празно място на всички графи, които не ме касаят.
5. И аз нямам деца и нищо не съм отбелязала.
6. Universite pour l`economie nationale et mondiale, но се среща и варианта Universite de l`economie nationale et mondiale. Зависи от това кой превежда! :wink:
Успех!!!
Заключено