Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от ivandaman »

miteto написа:
ivandaman написа:Преди жена ми да замине ваканция в Коста Рика бяхме напазарували, включително и зеленчуци..
Аз понеже не готвя когато съм сам, продуктите си останаха непокътнати
Тя като се прибра след месец и половина зеленчуците все още бяха "пресни" в хладилника.
Тя явно не се е усетила че са стари и ги наготви.
Изядохме ги и все още сме живи.. За сега..
Какви точно зеленчуци са преседяли "месец и половина"? На мен всичко от сорта на домати, краставици ми изгниват тотално след около 2 седмици. Такива неща като марули, салати, пресен лук даже и за по-бързо.
Ако е било нещо от сорта на картофи, може би...
Да, точно картофи бяха. "Херметизирани" също така, един плик с 3 чушки също херметизирани. Една червена, една зелена и една жълта чушка.. и Лук ...

Сеа, верно че бяха запечатани и в хладилник ама все пак месец и половина.. Доста време си е.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ivandaman написа:Да, точно картофи бяха. "Херметизирани" също така, един плик с 3 чушки също херметизирани. Една червена, една зелена и една жълта чушка.. и Лук ...

Сеа, верно че бяха запечатани и в хладилник ама все пак месец и половина.. Доста време си е.
Сега направи следния експеримент - вземи същите продукти, но ги разхерметизирай и ги сложи отново за месец и половина в хладилника, след което изнеси резултатите да ги обсъдим. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Е Лука не беше запечатан ама и той издържа..

Иначе имаше и домати и краставици ама тях ги изядох преди да се развалят :D
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Бях забравил какво е това недоразумение: лукс пакет: червена чушка, зелена чушка, жълта чушка.
:D

В бг чушките се продават поотделно по цветове в щайги и цените са към левче за кило.
Кеф ти жълти, кеф ти червени, кеф ти зелени.
И хората си купуват по една торбичка.
А не по една БРОЙКА!
:rofl:
Но иначе всички в Канада просперират и храната е евтина!
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

Тангра, не е чак толкова зле
Пакет 3 чушки (всяка с различен цвят) само за CAD $3.99... To без пари направо.. :D

Плюс това нашите чушки са специални.. Издържат с месеци пък вашите се развалят бързо..
jet

Мнение от jet »

Kan_Tangra написа:Бях забравил какво е това недоразумение: лукс пакет: червена чушка, зелена чушка, жълта чушка.

В бг чушките се продават поотделно по цветове в щайги и цените са към левче за кило.
А не по една БРОЙКА!
Да са ви сладки чушките:
https://www.vesti.bg/bulgaria/bylgariia ... te-6085956"
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Kan_Tangra написа:Бях забравил какво е това недоразумение: лукс пакет: червена чушка, зелена чушка, жълта чушка.

А не по една БРОЙКА!
Аха, нали - и Декември и Януари не по една торбичка, направо по един чувал си купуват. Пак за левче за кило. Екологични, гледани от една баба в задния двор :D

BTW, в аптеките в България още ли се продават хапчета на бройка от запечатана кутия? Едно време аптекарите имаха ножица, вадят блистера от кутията и изрязват 2-3 хапчета на пенсионера, щото няма пари да си купи цялата кутия :(
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ей така ще си отиде човека за няма нищо а кервана ще си продължи :(

https://news.bg/society/bosiya-iskat-os ... gn=sidebar"
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

А не по една БРОЙКА!
Ти подхождаш тенденциозно ... защо точно чушки и защо абсолютна стойност, а не като процент от доходите ?
Например 2 кила агнешко в Коско е около 28, т.е. кило агнешко е минимална часова ставка. В същото време минималната часова ставка в България е 3.07 лв., които стигат за колко грама агнешко, 200-300 ?

В Канада никой не е умрял от глад, а тия които изкарват прилично - 'ептен. И подобно навсякъде има и скъпа, има и евтина храна, понякога купя нещо в Сейфуей и като изляза се чудя как така съм дал над 100 кинта за половин торба ... ама това е предимно за неща, без които спокойно можеш да минеш или да намериш по-евтин вариант.

Колкото до чушките - оня ден пекох чушки пълнени със сирене и на едно ядене излапах поне 6-7. :D Изобщо не знам колко струват нито те, нито сиренето и не ме интересува, защото цената им спрямо доходите е незначителна. Ако бях на минимална заплата щеше да ме интересува, ама аз лично не познавам такива българи в Канада. Но виж, още помня, че преди месец купих 40 паунда блубърита за 50 долара, което си е направо без пари.

В Канада храната е най-малкия проблем, основното за което се хвърлят пари е ипотека/наем, но ситуацията е наистина кофти само в 2 града, в останалите положението е по-добро. То и в София нещата са загрубели в това отношение (спрямо доходите) и ти сам можеш да го потвърдиш.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

абе румба кво правиш с толкова блубърита,боровинкова ракия ли вариш :lol:
и още един въпрос-как ги напълваш тия кубести/от куб/ канадски чушки със сирене щото те напълване нямат и още по интересно каг ги печеш щото те и опичане нямат
освен това с какво сирене ги пълниш,с швейцарско или с китайско и като ги опече сиренето разтвори ли се или си остана цяло да ти кажа дали е било от крава или от палма. :lol:
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Pavel M написа:абе румба кво правиш с толкова блубърита,боровинкова ракия ли вариш :lol:
и още един въпрос-как ги напълваш тия кубести/от куб/ канадски чушки със сирене щото те напълване нямат и още по интересно каг ги печеш щото те и опичане нямат
освен това с какво сирене ги пълниш,с швейцарско или с китайско и като ги опече сиренето разтвори ли се или си остана цяло да ти кажа дали е било от крава или от палма. :lol:
Батка, глупостите ти съвсем почнаха да не се разбират. 2:30 през нощта и драскаш тука - да ти имам живота ! :lol:
Блубъритата ги ползвам за смути и ги държа във фризер, в който набутах преди седмица и 30-40 кила сьомга (дива, хваната от индианците) и не, не варя ракия от нея. :D
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

roumensp написа:
Pavel M написа:абе румба кво правиш с толкова блубърита,боровинкова ракия ли вариш :lol:
Батка, глупостите ти съвсем почнаха да не се разбират. 2:30 през нощта и драскаш тука - да ти имам живота ! :lol:
Блубъритата ги ползвам за смути и ги държа във фризер, в който набутах преди седмица и 30-40 кила сьомга (дива, хваната от индианците) и не, не варя ракия от нея. :D
ми да ти кажа това което си направил е в разрез с всички фитосанитарни стандарти да държиш риба с плодове в едно хладилно отделение,но щом харесваш смути с вкус на сьомга и риба с вкус на боровинки никой не може да ти се бърка във вкуса
бачкам нощна смяна щото ми плащат овъртайм и дей тайма когато спя нямам възможност и аз да ви чета глупостите тука. :lol:
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Pavel M написа:
roumensp написа:
ми да ти кажа това което си направил е в разрез с всички фитосанитарни стандарти да държиш риба с плодове в едно хладилно отделение,но щом харесваш смути с вкус на сьомга и риба с вкус на боровинки никой не може да ти се бърка във вкуса
бачкам нощна смяна щото ми плащат овъртайм и дей тайма когато спя нямам възможност и аз да ви чета глупостите тука. :lol:

боксьора ще те млати !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

jet написа:

А не по една БРОЙКА!
Да са ви сладки чушките:
https://www.vesti.bg/bulgaria/bylgariia ... te-6085956"
Жореееее, прочете ли статия дето я препоръча джет?
За последните 10 години чуждестранните инвестиции са намалели десетократно до едва 1,8 млрд. евро.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
tonny

Мнение от tonny »

MrGeek написа:
ivandaman написа:Да, точно картофи бяха. "Херметизирани" също така, един плик с 3 чушки също херметизирани. Една червена, една зелена и една жълта чушка.. и Лук ...

Сега направи следния експеримент - вземи същите продукти, но ги разхерметизирай и ги сложи отново за месец и половина в хладилника, след което изнеси резултатите да ги обсъдим. :D
Все съм си мислил, че идеята на този тип консервиране/подходяща среда/ е да се запази продукта свеж макс дълго време. И аз като Гиик очаквам резултати след разхерметизирането. :lol:
Публикувай отговор