Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Pavel M
батката - оригиналът

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Pavel M »

myhata II написа:
ivandaman написа:
jet написа: Предполагам че Митето и Ивандаман са щастливи изключения.
За какво става дума?? Моят личен лекар не е Българин. Не съм казвал такова нещо..
това май ще излезне мъжото :lol: ;)

ай стига бе :o
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
tonny

Мнение от tonny »

roumensp написа:
miteto написа:
jet написа:Пробвай например инженеринг или акаунтинг- директно почваш да учиш от "0".
Не е вярно. Имам позната, на която CGA програмата и призна голяма част от образованието в УНСС и почна директно от четвърто ниво.
А във форума има потребител klisurov, питай го дали е трябвало да учи от "0" или са му признали българската диплома, за да стана P.Eng. в Канада.
На форума пишат поне няколко P.Eng., които не са учили в Канада, само изпити са държали. Същото важи и за всичките български P.Eng., които лично познавам (вкл. жена ми). ИТ изобщо няма и да споменавам, никой никога не си е правил устата за диплома нито в Канада, нито в САЩ, искат само референции от предишни работодатели и експириънс.
Бях се опитал да обясня какво представлява да се лицензираш в БС под шапката на EGBC:
viewtopic.php?f=2&t=48389&start=15

Що се отнася до счетоводство и там имам инфо... жена ми работи като accountant в един холдинг с БГ дипломата си почти 2 години и тази година реши да изкара процедурата за CPA, признаха и дипломата от ВИНС-Варна и сега кара 10 изпита към CPA организацията или както там му викат на това животно. :lol:
joro

Мнение от joro »

miteto написа:
jet написа:
miteto написа:
jet написа:В Канада като покажеш БГ диплома и ти се смеят (особено социалистическа). А нашите уни-та дори ги нямат в списъците. Сега като сме евро членка може и да са ги накарали да платят някаква такса и да се впишат в световните списъци.
Къде въобще ти се е налагало да показваш диплома в Канада, освен ако не си дошъл веднага след завършване на университет без дори 1 месец трудов стаж?
Пробвай например инженеринг или акаунтинг- директно почваш да учиш от "0".
Не е вярно. Имам позната, на която CGA програмата и призна голяма част от образованието в УНСС и почна директно от четвърто ниво.
А във форума има потребител klisurov, питай го дали е трябвало да учи от "0" или са му признали българската диплома, за да стана P.Eng. в Канада.

За лекарите е така, но не защото дипломата е българска. И австрийска да беше или холандска, се тая.
Причината да не се признават дипломите на лекари от други държави е протекционистична политика, която предпазва местните лекари от чуждестранната конкуренция. Ако в Канада дойдат лекари от други страни ще се увеличи конкуренцията, а заплатите в медицината ще спаднат. Затова емигранти се допускат да работят предимно в тези сектори на икономиката, където има недостиг на местни специалисти. Пазят си хляба хората, това е положението.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

joro написа:
miteto написа:
jet написа:
miteto написа:
jet написа:В Канада като покажеш БГ диплома и ти се смеят (особено социалистическа). А нашите уни-та дори ги нямат в списъците. Сега като сме евро членка може и да са ги накарали да платят някаква такса и да се впишат в световните списъци.
Къде въобще ти се е налагало да показваш диплома в Канада, освен ако не си дошъл веднага след завършване на университет без дори 1 месец трудов стаж?

За лекарите е така, но не защото дипломата е българска. И австрийска да беше или холандска, се тая.
Причината да не се признават дипломите на лекари от други държави е протекционистична политика, която предпазва местните лекари от чуждестранната конкуренция. Ако в Канада дойдат лекари от други страни ще се увеличи конкуренцията, а заплатите в медицината ще спаднат. Затова емигранти се допускат да работят предимно в тези сектори на икономиката, където има недостиг на местни специалисти. Пазят си хляба хората, това е положението.

пазят си , от кога здравето се превърна в хляб

работното им време е от П до П 9-5, и винаги като отидеш със насрочен час , чакаш минимум 1 час екстра, а ако е за нещо планувана операция 6 месеца
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

joro написа:
miteto написа:
jet написа:
miteto написа:

Кои хора? Ако говориш за Канада...да, за първи път си прав.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

miteto написа:във форума има потребител klisurov, питай го дали е трябвало да учи от "0" или са му признали българската диплома, за да стана P.Eng. в Канада.
Аз не съм P. Eng., а все още Junior.
Наблегнах на бизнеса си и зарязах paycheck.
Не ми се е налагало да уча тук.
Учих по собствено желание за да се подготвя за изпита, който OIQ поиска да държа.

Plamen, един от основателите на този Форум, е P.Eng., работи като Lead Eng. и не е учил в местно Uni.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Защо живеем пренаселено, а има необитаеми жилища?
Процентът на празните жилища в Софийска област е много висок – 48,2%
Явно огромните потоци от завръщащи се предпочитат да живеят в хотели ... или може би в землянки, не знам, Йорко да обясни това истина ли е или пак някакви хейтъри пишат лъжи.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:пазят си , от кога здравето се превърна в хляб
Откакто свят светува. Ако ти си готов да хвърлиш стотици хиляди за обучение в продължение на 8-10 години и след това да работиш на ползу роду, други не са.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа:
Откакто свят светува. Ако ти си готов да хвърлиш стотици хиляди за обучение в продължение на 8-10 години и след това да работиш на ползу роду, други не са.

ти явно не си чувал за "Хипократовата Клета ",
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
tonny

Мнение от tonny »

myhata II написа:
roumensp написа:

ти явно не си чувал за "Хипократовата Клета ",
:rofl:

пак много си се нашорал

ПС: да поясня не се смея на правописната грешка :rofl:
joro

Мнение от joro »

roumensp написа:Защо живеем пренаселено, а има необитаеми жилища?
Процентът на празните жилища в Софийска област е много висок – 48,2%
Явно огромните потоци от завръщащи се предпочитат да живеят в хотели ... или може би в землянки, не знам, Йорко да обясни това истина ли е или пак някакви хейтъри пишат лъжи.
В Америка има цели градове, които са необитаеми. Навсякъде по света е така- хората се местят от едно място на друго, някои градове растат, други намаляват. Процесът се нарича Урбанизация.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Просто едни хора, (включително живеещи и в чужбина) имат по няколко жилища, някои от които са заключени и необитаеми. Данъците са доста ниски, та ги държат ей така, да има. Селски имоти по-трудно се продават или дават под наем, има села с много, да не кажа маса или повечето празни къщи. Други граждани не могат да си позволят и едно собствено жилище. Комунизма, дето всеки трябваше да има, каквото му трябва, така и не се случи на живо.

В Америка сметката и паричните отношения карат хорото да ги продават или дават под наем по-бързо, по-рядко държат "затворени пари" в тях, има и по-високи данъци има много наематели, които си я карат така цял живот.
Embrace your climate change!
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:В Америка има цели градове, които са необитаеми. Навсякъде по света е така- хората се местят от едно място на друго, някои градове растат, други намаляват. Процесът се нарича Урбанизация.
Искаш да кажеш, че по цял свят половината жилища в столицата стоят празни, защото хората са се изнесли към селата и това се нарича “урбанизация” ? :rofl:
7George написа:Просто едни хора, (включително живеещи и в чужбина) имат по няколко жилища, някои от които са заключени и необитаеми.
Именно. И аз имам такива познати, които неизвестно защо не искат да се присъединят към огромните потоци от завръщащи се и си държат празни жилищата.
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Ъ-ъ-ъ-ъ .... Цели градове са празни, защото са урбанизирани? :facepalm:
Много глупост има в този форум!
Айде на мухата сме вече свикнали, ама на такива отявлени агитатори като Жорко... Бива ли? |(
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''