Средната заплата достигна 1123 лева

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
joro

Re: Средната заплата достигна 1123 лева

Мнение от joro »

MrGeek написа:
joro написа:Миналата година ходих на Созопол.
Добре, че не се беше засилил тази година, като мухЪтЪ. :D :rofl:

Близо 10 км. е разливът от мазут от стар кораб в Созопол
Разливът е овладян, няма опасност за туристите.
https://www.24chasa.bg/novini/article/7007390"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Аха. Щом е казано от политик, значи е истина. Дори бил "пуснат дрон" да прелети над разлива. Абе абсолютно херметизирана част от морето. Даже и катер имали "на разположение". Да изгребва петната с кофа ли?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
jet

Мнение от jet »

Таман разлива ще маскира да не са виждат фекалиите.
joro

Мнение от joro »

jet написа:Таман разлива ще маскира да не са виждат фекалиите.
Фекалии има в главите на хейтърите.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Жоро, последно бях на нашето черноморие преди няколко години. Ослужването беше под всякаква критика. Храната беше от предешния ден. За два таратора и бургера дадох общо 32 лева.

НА плажа , който беше далече от хотели и работи...идва някакъв гаден мазен ци......оп...съжелявам. Един мазен Ром с жълти зъби. И касов апарат и вика шезлонга и чадърите се заплащат. Чадър и шезлога бяха 17.90 лв! И на касовата бележка пишеш Артикул 1, Артикул 2. Аз будала ли съм? Така и не проверих фирмата, ама според мен тоя тъпак е взел на съсесдното бистро кас. апарат и си блъска на него.

От няколко година плътно си ходя в Гърция и такова перфектно място за почивка няма просто. Изчислих, че дори с пътя ако тръгнеш от Сф ти е много по-изгодно в Гърция. Храната е супер.

Може да са Византици да са всякакви, ама в обсужването са Богове! За Турция нямам много мнение , понеже съм ходил преди има няма 10-12 години, но тогава бях много доволен. Особено на All inclusive опцията. Така, че Жорка каквото си искаш плямпай, ама великите наши БГ ресторантьори и мутряги с лъскавите хотели не могат да стъпят на малкото кутре на гърците. По нищо. Ама по нищо не може да ги бием. Това е грозната истина. Само пияните тъпи англичани да идват на Слънчака и това е.
Пък ти и Бойко се бийте по гърдите.
joro

Мнение от joro »

Ttorontoo написа:Жоро, последно бях на нашето черноморие преди няколко години. Ослужването беше под всякаква критика. Храната беше от предешния ден. За два таратора и бургера дадох общо 32 лева.

НА плажа , който беше далече от хотели и работи...идва някакъв гаден мазен ци......оп...съжелявам. Един мазен Ром с жълти зъби. И касов апарат и вика шезлонга и чадърите се заплащат. Чадър и шезлога бяха 17.90 лв! И на касовата бележка пишеш Артикул 1, Артикул 2. Аз будала ли съм? Така и не проверих фирмата, ама според мен тоя тъпак е взел на съсесдното бистро кас. апарат и си блъска на него.

От няколко година плътно си ходя в Гърция и такова перфектно място за почивка няма просто. Изчислих, че дори с пътя ако тръгнеш от Сф ти е много по-изгодно в Гърция. Храната е супер.

Може да са Византици да са всякакви, ама в обсужването са Богове! За Турция нямам много мнение , понеже съм ходил преди има няма 10-12 години, но тогава бях много доволен. Особено на All inclusive опцията. Така, че Жорка каквото си искаш плямпай, ама великите наши БГ ресторантьори и мутряги с лъскавите хотели не могат да стъпят на малкото кутре на гърците. По нищо. Ама по нищо не може да ги бием. Това е грозната истина. Само пияните тъпи англичани да идват на Слънчака и това е.
Пък ти и Бойко се бийте по гърдите.
Явно си ходил в някаква друга България, или само си фантазираш. Хейтър умора няма.
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

За какво да фантазирам като това е истината. Няма повече да повторя на море тука в БГ. Разбираш ли. Много е яко, да. Супер е. Обаче аз няма пак да повторя. Няма. Няма. Няма да повторя. Никога повече. По-добре в гадната Гърция или Турция, но не и на якото БГ черноморие.

ОК. В Канада е много зле положението. Ясно ми е това. От 2011 година, че даже и по-рано нещата дтиват на зле с тоя мултикултуризъм, джъндър тъпотии, фейсбуци, Айфони и лайна. Ама не може да се отрече, че тука нещата са доста зле, ама доста зле. Особено като дойде Б.Б. на власт. Имало нормална работа в БГ. Грънци...шефовете ти са тъпи англичани, които не зачитат законите тука и експлатацията е жестока. Ние сме втора ръка хора за шибаните англичани. И да изкараш колко е яко в БГ, не можеш да го изкараш, брато. Не искам да ставам тъп програмист и нон-стоп да седя пред тъпите ти монитори, само за да взимаш едни 2-3 бона и да се фукаш колко си велик, и че можеш да ходиш с УизАйр в тъпата Барселона, Лондон, Рим, Бали, Тайланд и прочие тъпотии ида се пуснат по Фейса или Инстаграм. Рзабираш ли...или на Слънчака.

Дори и да си купиш нова кола на изплащане всико се обесмсиля тук в БГ. Разибраш ли...дори бизнес не можеш да правиш, защото няма нормална бизнес среда, защото никой не спазва нормалните срокове, защото дори не си държат и на мъжката дума. Не че в Канадата може да се говори изобщо за мъжка дума, като е пълно с травестити. Разбираш ли ме. Колкото и бяло да го изкарваш...еми не е бяло. Защото ние българите сами се продаваме за жълти стотинки. Защото тук няма никаква дипломация, уважение нищо. Поне навънка са до някаква степен лицемери и се усмихват лицемерно...дори това е добре. Дори да е насила. Лицемерието е човешка черта и аз уважавам тази човешка черта. Разбираш ли, че тук е пълно с тъпаци. Че няма студенти, за да учат в университетите. А ти ми говориш за престиж на СУ. И как образованието тука било златна мина едва ли не. Ти дори себе си не можеш да убедиш, ама говориш колок е яко тука, само и само да се оправдаеш защо не си останал в Канада и си се върнал тук. Това си лично твое решение и това е.

За мен колкото и гадно и тъпо, и прецакващо да е в Канада, в Америка или в Пакистан, за мен хората гредащи семейства навънка са истински герои. Разбираш ли...защото тука да е Рай в сравнение с гадната Канада, тези хора в Канада най-млакото се борят всяка секунда, всяка стотна. Разбираш ли? За мен те са повече от хора и най-млакото заслужават уважение. Пък ти си стой на хубавото тука и ни залгъвай колко яко е.

За мен хората борещи се навънка са достойни за медал!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Жоракисче, виж това сладурче сладко мило....

https://www.dnevnik.bg/evropa/obrazovan ... ome_layer2"

За поредна година университети обявиха допълнителен прием на студенти

Очакваният брой на завършващите средно образование т.г. бе 56 737 младежи, а държавата субсидира обучението на 45 781 студенти в 37 държавни висши училища.

В Софийския университет "Св. Климент Охридски", където новоприетите студенти са 4486, има 850 незаети места редовна и задочна форма на обучение, които са субсидирани от държавата. Сред тях са и девет места в специалност "Право" в задочна форма на обучение. Допълнителен прием има по редица специалности, сред които "Философия", "Социология", "Публична администрация", "Културология" и др. Допълнителен прием има и в платено обучение, където незаетите места в специалности "Социология", "Публична администрация" и "Фармация" са общо 19.

56737 - 45781 = 10956 студента, които няма да учат. 10956/56737=0.19310150342 или приблизително ~20% процента да кажем. Какво излиза..излиза, че за 80% от завършващите средното си образование са осигурени места във някой си ВУЗ. 20% какво са...това са от 5 човека, 4 влизат във ВУЗ, а 1 не. Обачееее.... нещо друго

А тези , които излизат да учат в чужбина...не мога да им намеря бройката. ДА кажем, че тези хора , които излизат да учат навънка са повече от тези 20 %...какво излиза...излиза, че куцо и сакато може да взлезне във ВУЗ в БГ. Разбираш ли сега.

Аз не искам да съм посредствено л**но канто всички останали. Да пия , ям, с*ра, е*а, и пътувам с УизЕйр, за да се снимам във Фейса или в ИНстаграма. Или да ходя на тъпото Какао Бийч. Разбираш ли...или в Студ. град. В Плаза.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Българския патриот по други морета не ходи. Не дай си боже да му хареса и ... кво пишем тогава? :D
Embrace your climate change!
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

joro написа:1300 лева става средната заплата на учителите от следващата година.
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2018/08/1 ... _suobshti/"

Жойка, тая страхотна новина не ни я казвай на нас, а на липсващите бг учители

Училищата пак търсят стотици учители
https://segabg.com/forum-topic/uchilish ... i-uchiteli"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
joro

Мнение от joro »

Павел написа:
joro написа:1300 лева става средната заплата на учителите от следващата година.
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2018/08/1 ... _suobshti/"

Жойка, тая страхотна новина не ни я казвай на нас, а на липсващите бг учители

Училищата пак търсят стотици учители
https://segabg.com/forum-topic/uchilish ... i-uchiteli"
Естествено, че се търсят учители. Навсякъде по света се търсят учители. Ти чул ли си да има държава, където да не се търсят учители?
joro

Мнение от joro »

Ttorontoo написа:Жоракисче, виж това сладурче сладко мило....

https://www.dnevnik.bg/evropa/obrazovan ... ome_layer2"

За поредна година университети обявиха допълнителен прием на студенти

Очакваният брой на завършващите средно образование т.г. бе 56 737 младежи, а държавата субсидира обучението на 45 781 студенти в 37 държавни висши училища.

В Софийския университет "Св. Климент Охридски", където новоприетите студенти са 4486, има 850 незаети места редовна и задочна форма на обучение, които са субсидирани от държавата. Сред тях са и девет места в специалност "Право" в задочна форма на обучение. Допълнителен прием има по редица специалности, сред които "Философия", "Социология", "Публична администрация", "Културология" и др. Допълнителен прием има и в платено обучение, където незаетите места в специалности "Социология", "Публична администрация" и "Фармация" са общо 19.

56737 - 45781 = 10956 студента, които няма да учат. 10956/56737=0.19310150342 или приблизително ~20% процента да кажем. Какво излиза..излиза, че за 80% от завършващите средното си образование са осигурени места във някой си ВУЗ. 20% какво са...това са от 5 човека, 4 влизат във ВУЗ, а 1 не. Обачееее.... нещо друго

А тези , които излизат да учат в чужбина...не мога да им намеря бройката. ДА кажем, че тези хора , които излизат да учат навънка са повече от тези 20 %...какво излиза...излиза, че куцо и сакато може да взлезне във ВУЗ в БГ. Разбираш ли сега.

Аз не искам да съм посредствено л**но канто всички останали. Да пия , ям, с*ра, е*а, и пътувам с УизЕйр, за да се снимам във Фейса или в ИНстаграма. Или да ходя на тъпото Какао Бийч. Разбираш ли...или в Студ. град. В Плаза.
Ти си от ония, дето се оплакват от всичко и от всеки. Препоръчвам ти да се занимаваш с Дзен Будизъм- ще почнеш да гледаш по-оптимистично на живота.
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

https://www.dnevnik.bg/biznes/imoti/201 ... _mainStory"

Над 30% от жилищата са необитавани, а 40% от семействата живеят в пренаселени

Къде си бе, Бебчоооо? Жоркоо, къде си бе, сладурче нежно.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

joro написа: Естествено, че се търсят учители. Навсякъде по света се търсят учители. Ти чул ли си да има държава, където да не се търсят учители?
Търсят се, ама в повечето случаи се намират и не се стига до закриване на паралелки.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Този човек нарочно говори, за да дразни. Значи може да се търсят навсякъде, ама положението тука е много зле бе. Признай си бе. Никой не иска да учи за учител, защото стреса и парите не са оправдани. Но не това е проблемът е, че няма РЕД. Няма РЕД. Няма УВАЖЕНИЕ, няма ДИСЦИПЛИНА. Ценностната система на хората е объркана. Децата дори не се възпитават. През 90-те години и пръвите години на това хилядолетие, нещатата все се крепяха, защото нашите Родители тогава бяха ни възпитаваха на нормални неща. Тогава все още имахме смислено детство. Детство, изпълнено със смисъл. В училище все още ползваха " тъпите" комунистически методи тип "клас стани, клас мирно".

А сега всичко е една пумия. Една гадна, тъпа пумия. Няма РЕД, УВАЖЕНИЕ, ДИСЦИПЛИНА. Правил съм какви ли не глупости в училище. Какви ли не пакости, но страшно много съжалявам за тези неща. И знам, че осбен близките ми, учителите бяха единствените хора, които им пукаше за мен. За това аз да успявам. А сега някакви момичте ми ги дават колко са хубави по Инстаграма и как в същото време работят, защото им харсва да са училители. Вижте на Теди Салпаров приятелката му и това била модерната учителка. Bullshit. :swear: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Заключено