roumensp написа:Pavel M написа:
пенция няма как да недокопам освен ако сменят закона
остават ми още 3 /0/нулеви персонал декларации да подам да ги закръгля на 20 години
фирмата и тя все още е функционираща със съответните годишни декларации
и това без да имам канацко образование

За да взимаш OAS като живееш извън Канада трябва да си живял 20 години в Канада. И нулевите данъчни декларации далеч не го доказват. Нито помагат за CPP.

Или ти мислиш, че тия тука трева пасат. Дори и да докопаш нещо от CPP, ще е бая мизерно. То моята пенЦия няма да е цвете, та какво остава за теб. Налягай си там парцалите и трупай под дюшека докато още можеш и не разчитай на държавни пенсии.
нали това казвам.трябват ми още 3 год за да закръгля 20 за да имам право на ОАС и да си получавам пенцията като живеещ извън канада.;живеещ; буквално се превежда да си резидент на страната ,т.е. да имаш отношения и обвързаност с тая държава най общо казано независимо колко години,месеци и часове си бил на територията и или извън нея в качеството си на неин гражданин.а отношенията с тая държава доказващи
резидентския ти статус са именно подаваните годишни персонални декларации.
това най общо казано.
това е най неуспоримото доказателство и държавата по никакъв начин не може да направи проверка колко дни,месеци или години си отсъствал от територията и по простата причина че няма как да го установи след като не води на отчет ентри/екзит на всеки един неин гражданин и не взема под внимание срока на физическото ти присъствие ,а срока на твоята резидентура който се доказва с броя на годишните подадени данъчни декларации най малкото защото те са единственно задължение само на гражданите и с резидентски статут в държавата ,а не на всеки неин гражданин с канадски паспорт по една или друга причина не живеещ на територията на страната.
и самото подаване даже и на нулева годишна декларация е формата на запазване или подържане на непрекъсната резидентура в страната
ако си направиш труда да си поискаш личния Travel History Report/Entry/Exit/ от CBSA/Canada Border Services Agency/
който е напълно безплатен и се получава в рамките на 1 месец много неща ще ти се изяснят,но аз спирам до тук с безплатните информации
с/у приличен хонорар който бих заменил с/у едно по позитивно отношение от твоя страна доста неща с подробности бих ти разказал как канада следи за твоето движение,по точно казано не следи и няма никаква информация която да има стойност за проблема който засегнах по горе в темата.
имам и друга информация която е публична и е придобита единственно от правителствените служби която бих споделил,а не от реда една комшийка или руменс от ванкувър казал,но там вече тарифата е доста по висока
п.с.не че искам да те занимавам с нивото си на информираност ама да не вземеш да си помислиш все пак ,че ние доматите ги ядем с корените