Udaljavane validnostta na BG pasport ot Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

survivor написа:Dobre de, kato si izprashtate pasporta ostavyate li si vizata v nego :?: Onya charshaf IMM1000 li beshe, ne pomnya tochno, koyto go zalepvaha za pasporta.
Когато си получавах ПР картата ми удариха черен печат NOT VALID FOR TRAVEL на визата IMM1000 и ми казаха че мога да я махна от паспорта, но да я пазя грижливо защото ще ми трябва по-нататък - например при кандидатстването за канадско гражданство, пък и при други обстоятелства.
Последно промяна от Koko на Вто Окт 26, 2004 6:54 pm, променено общо 1 път.
Alina

Мнение от Alina »

Коко, ама ти си дошъл преди нас и си бил действително по времето с с чаршафите. На мен на летището господинът ми каза, че тази виза вече за нищо не служи, щото аз се притесних като ми хакна един кръст на самата виза, задраска я.
Alina
survivor

Мнение от survivor »

Znachi moga da otlepa vizata. Mnogo blagodarya!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Razbira se, che nyama da im ostavyash nikakvi visi, Survivor. Az sashto si pribrah stariya study permit, moje da e iztekal, ama si go pribrah, shtoto moje da mi potryabva.
Neshto drugo interesno, pri polavaneto na deklaraciyata za passport, pod nastoyasht address iskat da se pishe adresat v Canada na kirilica, v dolnata grafa, address v chujbina, se pishe sashtiyat address, ama na latinica. Yavno, tova se pravi s cel negramotnite bg sljjiteli da mogat sas sigurnost da go prochetat. Kakto e kazal Jan Hus na kladata "O, sveshtena prostotiya!"/O, sancta simplicitas! Ama, az veche ne se yadosvam, prosto se usmihvam i im se radvam. 8)
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

ama veche ne davat li charshaf za landed?
samata PR carta li go e zamestila?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

KolioBalkanski написа:ama veche ne davat li charshaf za landed?
samata PR carta li go e zamestila?
da niama charshafi.
slagat viza v passporta i kato se landnesh v canada sled okolo mesec ti prashtat PR card. :beer:
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Народе,
както на много от вас, така и на моето семейство сега ни изтичат БГ паспортите. Знаеме защо - получавахме ги сред първите преди пет години, за да тръгнем за Канада...
Въпросът е следния: трябва ли да се юркаме сега и да харчим пари за нови паспорти, след като се очаква до година време да е ясно с новия вариант за БГ паспорт? Тоест - така или иначе ще има нова смяна..
Другото - ние нямаме намерение скоро да пътуваме и по-скоро едно връщане в България би било поради някаква трагична причина. Не дай Боже! За Куба и САЩ също ни е рано...В такава ситуация възможно ли е човек да се завърне при необходимост с изтекъл паспорт и в България да си прави нов такъв? Или трябва да се прави зъдължително пасаван в Отава?
Или пък - да взема да реша да пратя щерка ми в България с изтеклия и паспарт - ще я пуснат ли канадците да излезе, холандците да мине и българите да влезе през аерогарата?
Предарително благодаря!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Za da izlezesh ot Canada s iztekal pasport vi tryabva ili pasavan ili da vi udaryat pechat za udaljenie na pasporta v posolstvoto v Ottawa, no poveche ot 6 meseca mislya ne udaljavat. Abe, nay-dobre zvanni v bulgarskoto posolstvo i gi pitay. Telefonat im e (613) 789-3215.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Lyubima
Обратна връзка:

Мнение от Lyubima »

Искам да споделя как си извадихме нови паспорти само за 7 дни (нов световен рекорд :D ) Нашите паспорти изтичат след няколко месеца и тъй като приятели си заминаваха за няколко дни до Б-я заверихме заявленията в консулството и заедно с пълномощни ги изпратихме по тях . Там с експресна пъръчка те ни извадиха новите паспорти и ни ги донесоха обратно. По-бързо и по-сигурно - просто няма как да стане.
Aerin

Мнение от Aerin »

И нашите паспорти изтичат през лятото, а щерката ще си ходи за ваканцията там. Затова взехме мерки по-отрано, защото ни казаха, че дипломатическа поща има през декември. Та си подадохме декларациите за нови паспорти в консулството в Торонто на 9 декември и миналата седмица ни се обадиха от там, че паспортите ни са дошли, да идем да си ги вземем. Това е - 3 месеца, явно сме случили с дипломатическата поща.
Между другото, Консулството работи от 9:30 до 11:30 АМ само, и то не особено експедитивно - нямат бърза работа хората. Трябва да отидете там навреме, че става опашка и може изобщо да не ви дойде редът до 11:30.
Аватар
Lyubima
Обратна връзка:

Мнение от Lyubima »

Aerin написа:И нашите паспорти изтичат през лятото, а щерката ще си ходи за ваканцията там. Затова взехме мерки по-отрано, защото ни казаха, че дипломатическа поща има през декември. Та си подадохме декларациите за нови паспорти в консулството в Торонто на 9 декември и миналата седмица ни се обадиха от там, че паспортите ни са дошли, да идем да си ги вземем. Това е - 3 месеца, явно сме случили с дипломатическата поща.
Между другото, Консулството работи от 9:30 до 11:30 АМ само, и то не особено експедитивно - нямат бърза работа хората. Трябва да отидете там навреме, че става опашка и може изобщо да не ви дойде редът до 11:30.

И ние искаме да изпратим детето за ваканцията. Има ли някой с който бихме могли да го пуснем да пътува ?
fart

Мнение от fart »

Оff topic:
Lyubima, кога ще дадеш рецептата за козунака с шипков мармалад, защото Велик ден наближава :idea:
Заключено